Dışkıda yem görülmesi

melike388

iyikus.com Üyesi
Merhaba, muhabbet kuşumun dışkısında bazen tek bir tane sindirilmemiş yem tanesi oluyordu, sabah baktım ki bu durum artmış.
Bir dışkıda 2-3 tane darı tanesi var.
Versele Laga yem kullanıyordum, Benelux sipariş verdim bugün. Sarı dal darı koydum, o da sindirilmemiş. Sarı darıyı mı sindiremiyor acaba?
Kumu da var ama pek yemedi.
Yapabileceğim başka bir şey var mıdır?

Ekli dosyalar

• 50956652-4675-467A-B07F-2D90C51606ED.jpeg
    50956652-4675-467A-B07F-2D90C51606ED.jpeg
    651.3 KB · Görüntüleme: 16
Dışkıda yemin ilk düşünülmesi gereken en masum sebebi yemin bayatlığı ancak dışkının bıraktığı leke bu ihtimali ortadan kaldırıp bir hastalık olduğunu işaret ediyor gibi. Birkaç dışkıda kabarcık da var gibi gördüm. Deneyimli insanlar muhakkak yardımcı olacaklardır. Geçmiş olsun.

Oyla -1
Dışkıda yemin ilk düşünülmesi gereken en masum sebebi yemin bayatlığı ancak dışkının bıraktığı leke bu ihtimali ortadan kaldırıp bir hastalık olduğunu işaret ediyor gibi. Birkaç dışkıda kabarcık da var gibi gördüm. Deneyimli insanlar muhakkak yardımcı olacaklardır. Geçmiş olsun.
Aslında dışkısı normal ama sadece dün bir bozulma oldu, renk değişikliği oldu. Bugün yine normal ama bugün de maalesef yem çıkıyor hep.
Yemi bayat mıdır bilemiyorum, cam kavanozda kapalı dolap içinde bekletiyorum.
Yeni yem geldiğinde bakacağım düzelme olacak mı diye. :(

Oyla 0
Kabarcık da oluyor bazen maalesef. Çok dikkat edilince fark ediliyor, daha önce bunu da sormuştum burada fakat çok görülen bir şey değil sanırım. :(

Oyla 0
Pelet yeme geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca sindirim enzimleri içeren probi zyme, cactus zyme gibi probiyotikler kullanılabilir. Dışkıda yem durumu mantar, parazit, bakteriyel her türlü enfeksiyonun belirtisi olabiliyor. İmkanınız varsa tahlil yaptırın. İmkan yoksa ben olsam önce sitraks gibi bir parazit ilacı kullanırdım. Geçmezse ardından iç mantar ilacı kullanırdım. O da olmazsa mix bir ilaç olabilir. Fakat imkanınız varsa tahlil yaptırmak en doğrusu. Daha tecrübeli kişiler yardımcı olacaktır.

Oyla 0
Pelet yeme geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca sindirim enzimleri içeren probi zyme, cactus zyme gibi probiyotikler kullanılabilir. Dışkıda yem durumu mantar, parazit, bakteriyel her türlü enfeksiyonun belirtisi olabiliyor. İmkanınız varsa tahlil yaptırın. İmkan yoksa ben olsam önce sitraks gibi bir parazit ilacı kullanırdım. Geçmezse ardından iç mantar ilacı kullanırdım. O da olmazsa mix bir ilaç olabilir. Fakat imkanınız varsa tahlil yaptırmak en doğrusu. Daha tecrübeli kişiler yardımcı olacaktır.
Sitraksı 2-3 ay önce kullanmıştım, yeniden kullanma zamanı gelmişti. O zaman ona başlayacağım şimdi, kısa sürede çözüm bulamazsam tahlil yaptırtmaya çalışırım. Probiyotikleri de temin edeceğim, teşekkürler.

Oyla 0
merhaba, yem sindirememe sebepleri çok geniş değil ancak veteriner kontrolü gerektirir. Yeni yem olayı iyi olmuş. Bunun sonucuna göre hareket etmek doğru olacaktır. Bu sürede probiyotik desteğini eksiltmeyiniz

Oyla 0
Geri