Dışkıda Yem

roadhouseblues

Veteran
Merhaba , dışkısında yem var bugün farkettim :( yarın veterinere gideceğiz ama sizin de fikrinizi almak istedim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Geçmiş olsun. Şu aşamada yapabileceğiniz tek şey kafes dezebfekte etmek, yem markasını değiştirmek ya da pelet başlamak. Veteriner kontrolü de gereklidir

Oyla 0
Çözüm
Çok teşekkür ederim.Ne zamandır gidecektim vete , hep bir iş çıktı günlük koşuşturmalar malum :( Dediklerinizi yapayım yarın da güncellerim konuyu .

Oyla 0
Daha önceden dışkıyla ilgili konu açmış mıydın ben mi yanlış hatırlıyorum ?

Oyla 0
Tekrar merhaba.Veterinere gittik ,vitaform verdi 7 gün kullanıp tekrar gideceğiz.Ve @Doğanay Y. Bey daha önce eklem eğriliği demiştiniz.Veteriner de aynısını söyledi ,muhtemelen annesi çok doğum yapmış olabilir dedi.

Oyla 0
Bir kaç defa burada da konuştuk ettik, ve ben her seferinde diyorum tekrar da diyorum antibiyogram yapılmadan antibiyotik kullanmak kör kör hedef vurmaktan farksız :)
Şimdi anladım ,tabii tahlil yapmadan ilaç kullanmak ne kadar doğru tartışılır :) ama veterinerlerde de yılların tecrübesi var belki tahlilsiz anlıyordur,bilemiyorum :)

Oyla 0
Verilme sebebi belli aslına bakarsan @Eyunal. Vitamin + antibiyotik bir içeriğe sahip. Solunum ve sindirimle alakalı durumlarda faydası olabilecek, hafif bir ürün. Her dışkıda yem büyük problemleri işaret etmese de ciddi olabilecek bir uyarıdır. Bence kullanılabilir ama tedaviye katkısı ne olur bilemiyorum. Belli ki veteriner önümüzü görmek adına bu tip bir ürün önerdi.

Oyla 0
Tekrar merhaba.Veterinere gittik ,vitaform verdi 7 gün kullanıp tekrar gideceğiz.Ve @Doğanay Y. Bey daha önce eklem eğriliği demiştiniz.Veteriner de aynısını söyledi ,muhtemelen annesi çok doğum yapmış olabilir dedi.

merhaba kuşun hikayesini (sorun ne, halsizlik ve kabarma var mı, kusuyor mu, nefesi normal mi, ağzı kokuyor mu, kuyruğu ritmik atıyor mu, zayıflama kuruma var mı, ne zamandır sorun var vb.) kısaca paylaşıp tekrar güncel kuş ve dışkı fotosu atarsanız iyi olur

ilacı veteriner hekim uygun görmüş ,dolayısıyla yorum yapmak çok etik olmaz. ancak vitaform oksitetrasiklin içerikli bir antibiyotiktir ve kazanılmış bağışıklık nedeniyle özellikle sindirim sistemine yönelik bakteriyel enfeksiyonlardaki etkisi sınırlıdır.

Oyla 0
Merhabalar yakın zamanda kızıma megabakteri ve e coli tedavisi uyguladık
Burada ki arkadaşlar sayesinde hep birlikte hastalığı çok şükür atlattık.

bende @Eyunal a katılıyorum kesinlikle tahlil yapılması gerek. Benim kızımda da ishalle başladı sonra dışkıda yem gözükmeye başladı ve çok hızlı ilerledi hatta ben biraz daha geç kalmış olsaydım Allah korusun kaybedebilirdim:( iyi ve etken bir tedavi için öncelikle sorunun ne olduğunu bulmak gerekli diye düşünüyorum.
Geri kalan her şeyde deneyimli arkadaşlar her zaman yardımcı olurlar zaten.

çok geçmiş olsun

Oyla 0
Geri