Dışkıları bu hale geldi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BrkDR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BrkDR

iyikus.com Üyesi
Merhabalar, iki muhabbet kuşum var, dışkıları bu hale gelmiş, ne anlama geliyor bu?

Merhabalar, iki muhabbet kuşum var, dışkıları bu hale gelmiş, ne anlama geliyor bu?

Eğer imkanınız varsa kuşunuzu acilen kanatlı hayvanlardan anlayan bir veterinere götürmenizi öneririm. Dışkılara baktım, pek bakteriyel enfeksiyon gibi gelmedi bana. Başka bir şey var sanki. Birkaç sorum olacak: Kuşlarınızın neşesi nasıl, neşeliler mi hareketliler mi yoksa mutsuzlar mı? Ayrıca kuşlarınız sürekli kabarık duruyor mu? Bir de kuşlarınıza son günlerde değişik gıdalar verdiniz mi? @Doğanay Y. hocamı da konuya yönlendirdim o daha kesin bir tanı koyacaktır. Şimdilik kuşunuza bulabilirseniz probiyotik verin ayrıca dal darı, çok çok iyi haşlanmış patates gibi ishale yardımcı besinler verin. Daha sonra da yeniden dışkı fotoğrafı atın.

Oyla 0
Eğer imkanınız varsa kuşunuzu acilen kanatlı hayvanlardan anlayan bir veterinere götürmenizi öneririm. Dışkılara baktım, pek bakteriyel enfeksiyon gibi gelmedi bana. Başka bir şey var sanki. Birkaç sorum olacak: Kuşlarınızın neşesi nasıl, neşeliler mi hareketliler mi yoksa mutsuzlar mı? Ayrıca kuşlarınız sürekli kabarık duruyor mu? Bir de kuşlarınıza son günlerde değişik gıdalar verdiniz mi? @Doğanay Y. hocamı da konuya yönlendirdim o daha kesin bir tanı koyacaktır. Şimdilik kuşunuza bulabilirseniz probiyotik verin ayrıca dal darı, çok çok iyi haşlanmış patates gibi ishale yardımcı besinler verin. Daha sonra da yeniden dışkı fotoğrafı atın.
Bir neşeliler bir neşesiz, neşesiz zamanlarını yapacak bir şey bulamamalarina yoruyorum fakat özellikle küçük olan bir haftadır normalden daha az aktif. Daha önce büyük olan ishaldi Doğanay beyin yardımıyla çözmeye çalıştım olmadı, dava sonra küçük olanımda ishal oldu, sanki bulaşmis gibi.

Oyla 0
Dün elma ve domates yediler. Başka bir şey vermedim.

Oyla 0
Domates kuşlar için uygun bir ürün değil. Domates vermeyiniz. Elma verilebilir.
dışkılar iyi görünmüyor. Kahveleşmesi yediklerinden kaynaklı oluyor genelde. Oldukça keskin dışkılar. Bir tahlil yaptırmanızı öneririm.

Oyla 0
Domates kuşlar için uygun bir ürün değil. Domates vermeyiniz. Elma verilebilir.
dışkılar iyi görünmüyor. Kahveleşmesi yediklerinden kaynaklı oluyor genelde. Oldukça keskin dışkılar. Bir tahlil yaptırmanızı öneririm.
Hocam domates bildiğim kadarıyla toxic. Ben de ondan dolayı sordum gıda olarak ne verdiniz diye. Acaba zehirlenmiş falan olma ihtimali var mıdır?

Oyla 0
bir miktar sorun yaratmıyor ama fazlası zararlıdır. Zehirlenme durumlarında başka türlü durumlar oluyor. Örneğin kanlı dışkılar, simsiyah bir dışkı, kusma gibi belirtiler

Oyla 0
Sulphamezathine çoğu sindirim problemlerine iyi gelen bir ilaç ama buna iyi gelir mi bilemiyorum. Denemek lazım. Sulphamezathine’in hiçbir zararı yoktur. Kullanmanı öneririm. Bence ilk olarak sulphamezathine kullan eğer iyileşme sağlanmazsa tahlil yaptır. Benim önerim budur. Ama veterinere kolay ulaşım imkanın varsa tahlil de yaptırmanı öneririm. Ama sen en kısa sürede sulphamzathine kullanmaya başla. Çünkü ne kadar erken tedavi o kadar iyidir.

Oyla 0
Bu tip durumlarda ilaç değil de zehirlenme söz konusu ise ısırgan otu çayı iyi bir zehir söktürücüdür.
Isırganotu Çayı
Isırganotu çayı, çok iyi zehir giderici etkiye sahiptir.Veteriner hekimin belirlediği zehirlenme tedavisinin iyileştirici etkilerini artırmak için kuşa verilebilir. Doğal tedavide, ısıranotu, zehir giderici olarak iyi bir ilaçtır ve böbrek problemlerinden (mesela hastalık) yakınan hastalarda temizleyici olarak kullanılır. Isırganotu aynı zamanda, içerdiği vitaminler yüzünden çok sağlıklı bir yem bitkisi olarak da kullanılabilir.

Oyla 0
Bu tip durumlarda ilaç değil de zehirlenme söz konusu ise ısırgan otu çayı iyi bir zehir söktürücüdür.
Isırganotu Çayı
Isırganotu çayı, çok iyi zehir giderici etkiye sahiptir.Veteriner hekimin belirlediği zehirlenme tedavisinin iyileştirici etkilerini artırmak için kuşa verilebilir. Doğal tedavide, ısıranotu, zehir giderici olarak iyi bir ilaçtır ve böbrek problemlerinden (mesela hastalık) yakınan hastalarda temizleyici olarak kullanılır. Isırganotu aynı zamanda, içerdiği vitaminler yüzünden çok sağlıklı bir yem bitkisi olarak da kullanılabilir.
Abi bence zehirlenme yok. Domatesi de çok az vermiş zaten. Başka belirti olduğunu da söylemiyor. Bence başka bir durum var. Bana öyle geldi. Bence sulphamezathine çözer sorununu. Her derde deva bir ilaç.

Oyla 0
Isırganotu Çayı

Sulphamezathine çoğu sindirim problemlerine iyi gelen bir ilaç ama buna iyi gelir mi bilemiyorum. Denemek lazım. Sulphamezathine’in hiçbir zararı yoktur. Kullanmanı öneririm. Bence ilk olarak sulphamezathine kullan eğer iyileşme sağlanmazsa tahlil yaptır. Benim önerim budur. Ama veterinere kolay ulaşım imkanın varsa tahlil de yaptırmanı öneririm. Ama sen en kısa sürede sulphamzathine kullanmaya başla. Çünkü ne kadar erken tedavi o kadar iyidir.
Beni hatırlarsınız, ishalini geçirememiştim kuşlarımin. Şimdi ısırgan otu almaya gidiyorum, bir iki gün sonrada kekik çayı vermeyi düşünüyorum, İstanbulvetden de mümkün olduğunca çabuk randevu alıp gidicem eğer düzelme yoksa. Sizi bilgilendirmeye devam ederim. Teşekkürler. Dün sulphamezathine verdim bugün diskilar biraz farklı, resmi bir iki saate atarım.sizede iyi akşamlar Kaan bey.

Oyla 0
Isırganotu Çayı
Kaç damla koymam lazim ısırgan otu çayından?

Oyla 0
Kaç damla koymam lazim ısırgan otu çayından?
Isırganotu çayını hazırladıktan sonra hazırladığın çayın içine yarım fincan su ekleyip çayı seyreltmen gerekiyor. Ardından çayın sıcaklığının oda sıcaklığına düşmesini bekleyip suluğa tamamen dolduruyorsun. Yani suyun içine çay damlatmayacaksın. Suluğu direkt olarak çayla dolduruyorsun. Çayın içinde zaten su olduğu için çay aynı zamanda kuşunun su ihtiyacını da karşılayacaktır.

Oyla 0
Oyla 0
Oyla 0
Geri