Dışkılayamama sorunu

Beyzagül G.

Çevirmen
Merhaba, koronadan dolayı tüm aile bireyleri farklı odalarda karantinada, bende kuşlardan ayrı bir odadaydım. O nedenle düzgün takip edemedim sağlığını. Bugün poposunda şişlik farkettim ama günaşırı oluşmuş bir şey bence çünkü dün yoktu ya da ben farketmedim. Dışkı sorunu olabileceğini düşündüğümden 3 saattir gözlemliyorum bir kere dışkıladığını görmedim. Zeytinyağı içirip poposuna da sürdüm bir dışkılama girişimi gördüm ama olmadı. Yemek yiyor sorunsuz. Daha ne yapabilirim onun için?

Umarım yeni olmuş bir sorundur da anında farketmişimdir...

Teşekkür ederim Doğanay bey. Biz oturup bir salata, maydonoz yiyelim bari

Kıvırcık ve salatalık yardımcı olur. Ayrıyetten probiyotiğiniz varsa kullanın. Yoksada kısa sürede temin edip düzenli kullanın. Oro digest yada entrobac kullanabilirsiniz...

Bunların dışında bir tane şırıngaya zeytinyağını çekin ve poposuna bir iki damlaya denk gelicek şekilde sıkın içeride ne varsa atar (şırıngada iğne olmıyacak!)

Oyla 0
Merhaba, koronadan dolayı tüm aile bireyleri farklı odalarda karantinada, bende kuşlardan ayrı bir odadaydım. O nedenle düzgün takip edemedim sağlığını. Bugün poposunda şişlik farkettim ama günaşırı oluşmuş bir şey bence çünkü dün yoktu ya da ben farketmedim. Dışkı sorunu olabileceğini düşündüğümden 3 saattir gözlemliyorum bir kere dışkıladığını görmedim. Zeytinyağı içirip poposuna da sürdüm bir dışkılama girişimi gördüm ama olmadı. Yemek yiyor sorunsuz. Daha ne yapabilirim onun için?

İnşallah dediğiniz gibidir. Geçmiş olsun.

Oyla 0
Kıvırcık ve salatalık yardımcı olur. Ayrıyetten probiyotiğiniz varsa kullanın. Yoksada kısa sürede temin edip düzenli kullanın. Oro digest yada entrobac kullanabilirsiniz...

Bunların dışında bir tane şırıngaya zeytinyağını çekin ve poposuna bir iki damlaya denk gelicek şekilde sıkın içeride ne varsa atar (şırıngada iğne olmıyacak!)
Probiyotiği verdim şimdi. Bir tur daha zeytinyağı da sürdüm. Birkaç defa dışkıladı ama yine olması gereken sıklıka değil tabii ki...

Oyla 0

Sizi korkutmak istemem ama bağırsak enfeksiyonu bu. Ve ben yakın zamanda kızımı kaybettim. Sulphemazatin verdim biraz dışkı düzelmişti ama dayanamadı galiba... Dışkı siyaha donmusse özellikle ilac kullanılması gerekiyormuş ben yirmi senelik kuş bakıcısından tavsiye almıştım. Ama ağızdan iki damla popodan iki damla her gün hayvanı rahatlatır.

Oyla 0
Lahana ve Şalgam tohumu da kabızlığı azaltıyor bu arada. Özellikle lahana tohumu bağırsak parazitleriyle mücadelede doğal yollardan biridir.
Anason ve rezene çayları kabız kuşlara iyi gelir. Kaynatılıp soğuduğunda 1/3 oranında suyuna eklenebilir.

Dışkılama zorluğu yarın geçmez ise ek kontrol gerektirebilir ama genelde geçer.

Oyla 0
Geri