Dışlanma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Savas S.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Savas S.

Forum Sakini
Merhaba,

öncedende söylediğim gibi 1 erkek 2 dişi muhabbet kuşum var. Erkek 5 yaşına ve 1 dişi 4 yaşına girecek. Ailem geçen sene bana sormadan kardeşime bir adet yavru dişi kuş almışlar, şu anda ortalama bir yaşında ve erkek kuşumla beraber diğer 4 yaşındaki dişiyi dışlıyorlar. Dişi üzgünlüğünü belli ediyor, ne yapmalıyım? 1 yaşındaki dişiyi ayırsam strese girer mi?

Böyle durumlarda en iyi çözüm yeni bir dişi almak veya dişileri bir araya getirmekle çözüm bulunabilir. Erkek ayrılmalı.

Merhaba ben sizin yerinizde Olsam dışlanan dişiyi başka kafese alırım ve oturduğunuz odaya alıp biraz ilgi gösterir durumu gözlemlerim eğer hala üzgün ise o Zaman erkek kuş almayı düşünebilirsiniz

Merhaba ben sizin yerinizde Olsam dışlanan dişiyi başka kafese alırım ve oturduğunuz odaya alıp biraz ilgi gösterir durumu gözlemlerim eğer hala üzgün ise o Zaman erkek kuş almayı düşünebilirsiniz
Dışlanan dişiyi aldığımızda 6-7 aylıktı, erkek kuşumla çok iyi anlaşıyordu hatta çok fena hastalandığında yanında durup tüylerini felan düzeltiyordu, temizliyordu. Ne zaman ailem 4 haftalık dişi kuşu eve getirdi, olaylar başladı. Erkek kuşum tamamen ona yöneldi. Dışlanan dişinin önceki sahibi karanlık bodrum katında besliyordu diğer 20 30 kuş ile aynı kafeste. Bu nedenle bir travma olarak mı kalmış emin değilim ama benden korkuyor.

Bilmiyorum ki, ben evdeyim diye mi böyle davranıyorlar, ben evde yokken kameradan bakıyorum, çok mutlu bir şekilde beraber uçuyorlar odadan odaya.

Geri