Çoğu besin için "doğal antibiyotik" ifadesi kullanılır ancak genelde bilimsel bir dayanak verilmez. Bir süre kadar önce denk geldiğim güzle bir makalede çörek otu için buna yakın bir ifade kullanılıyordu. Metni direkt olarak kopyalarsam: Çörek otu tohumu kanatlı hayvanların beslenmesinde antibiyotiklere en uygun alternatif olabilir. Sadece kuşların sağlığını ve üretim performansını desteklemekle kalmaz, aynı zamanda doğal bir antioksidan ve immün uyarıcı olarak da önemli bir rol oynar. Ayrıca kanser önleyici özelliğe sahip biyoaktif bileşikler içerir.
Makalenin tam ismi "Effect of Nigella Sativa on poultry health and production: A review", merak eden olursa internette aratıp tüm yazıyı okuyabilir. Buna benzer okuduğum birçok makalede çörek otunun, bilhassa yağının kuş sağlığı üzerinde tartışılmaz faydaları olduğu değiniliyor. Benim de beslediğim kuşlara uzun süredir verdiğim bir ürün ama tabiki etkilerini gözlemleyebilecek kadar profesyonel bir yetiştirici değilim. Ancak özellikle sindirim sistemindeki faydalarını ve bağışıklığı güçlendirme konusunda etkisini düşününce herkese tavsiye ederim.
Makalenin tam ismi "Effect of Nigella Sativa on poultry health and production: A review", merak eden olursa internette aratıp tüm yazıyı okuyabilir. Buna benzer okuduğum birçok makalede çörek otunun, bilhassa yağının kuş sağlığı üzerinde tartışılmaz faydaları olduğu değiniliyor. Benim de beslediğim kuşlara uzun süredir verdiğim bir ürün ama tabiki etkilerini gözlemleyebilecek kadar profesyonel bir yetiştirici değilim. Ancak özellikle sindirim sistemindeki faydalarını ve bağışıklığı güçlendirme konusunda etkisini düşününce herkese tavsiye ederim.