Doğru yuvalık

Taha Avcu

Yasaklanmış Kişilik
Arkadaşlar bir şey soracağım. Yuvalıkta havalandırma maksatlı 2-3 delik açılması şart mı. Çoğu kişi delikler şart kuşun yuvaya girmeme sebeplerinden biri diyor. Deliksiz yuvalığa delik açtıktan sonra kuşun girdiğini soyleyenlerde var. Doğruluk payı varmı acaba. Ben yuvanın karanlık olmasını ister diye okumuştum bir yerde.

Arkadaşlar bir şey soracağım. Yuvalıkta havalandırma maksatlı 2-3 delik açılması şart mı. Çoğu kişi delikler şart kuşun yuvaya girmeme sebeplerinden biri diyor. Deliksiz yuvalığa delik açtıktan sonra kuşun girdiğini soyleyenlerde var. Doğruluk payı varmı acaba. Ben yuvanın karanlık olmasını ister diye okumuştum bir yerde.
Merhaba. Yuvalıkların bir miktar karanlık olması iyidir muhabbetler yumurtayı böyle yerlere yapıyor. Sorun havalandırma deliği ne çok büyük, ne çok küçük olması. Ufak delikler bir matkap ucuyla açılabilir. Sana kendi kullandığım yuvalığı bırakıyorım. Bu tarz bir havalndırma idealdir. Hem yavrular adına hem temizlik adını. Havalandırma olmaz ise yuvalık aşırı kokacaktır bakteri ve mantar tipi istenmeyen durumları hiç saymıyorumimage.jpg.

Oyla 0
Teşekkürler benimkinde hiç yoktu becerebilirsem kendim aciyim beceremezsem delikli yuva alırım

Oyla 0
Matkap yok hocam geçen bozuldu daha almadık yerine.
Peki deliksiz kapkaranlık yuva sebebiyle dişinin girmeme gibi bir ihtimali varmi

Oyla 0
Deliğin temel amaci aslinda doğru havalandırmayı sağlamak. Karanlığa yakın yuvalar güven veriyor dişilere. Bir miktar ışık sorun olmaz diye düşünüyorum.

Oyla 0
Hocam bende standart büyüklükte bir yuvalık vardı içinde folluk yoktu. Tahta ince bir plaka gibi birşey var içinde folluk diye. Bana göre yuvalık küçük değildi ancak folluk bulamadım ona göre. 20-30 tane petshop gezdim folluklu muhabbet kuşu yuvalığı bulamadım. Sultan papağanı yuvaligi aldım elimdekinin 2 katı kadar büyük folluk ve havalandırma delikleri var. Yuvalık nekadar büyük olursa okadar iyi olur diye düşünüyorum bende ama muhabbet kuşu yuvaliklarinin folluklusu yok mu merak ettim. Sadece sultan yuvaliklari follukluydu gezdigim 20-30 petshopta

Oyla 0
Muhabbet kuşları içinde folluklu var. Aslına bakarsan folluk ölçüsüne göre yuvalıklar var. Küçük yerli kuşlar için büyük yuvalıklar pekte avantajlı sayılmaz ama folluk daima önemli. Hayırlı olsun

Oyla 0
Merhaba. Yuvalıkların bir miktar karanlık olması iyidir muhabbetler yumurtayı böyle yerlere yapıyor. Sorun havalandırma deliği ne çok büyük, ne çok küçük olması. Ufak delikler bir matkap ucuyla açılabilir. Sana kendi kullandığım yuvalığı bırakıyorım. Bu tarz bir havalndırma idealdir. Hem yavrular adına hem temizlik adını. Havalandırma olmaz ise yuvalık aşırı kokacaktır bakteri ve mantar tipi istenmeyen durumları hiç saymıyorumEkli dosyayı görüntüle 7271.
Bizim yuvalıktada sadece kuşun girmesi için var delik başkada yok bide kapısı var onu gün içinde açık bırakıyorum havalandırma için (hiç bilmiyordum böyle delikler açılması gerektiyini )teşekkürler bilgilendirme için

Oyla 0
Bir konumuz var bununla alakalı sitemizde;

Oyla 0
Geri