Dünyaca Ünlü Marka Olan Röhnfried'in Ürünler ve Faydaları

Taha Aktaş 

Yönetici
Moderatör
Katılım
11 Ara 2020
Mesajlar
2,312
Çözümler
56
Konum
Bolu
Öncelikle merhaba arkadaşlar bugün sizlere dünyaca bilinen ve öncü markaların başını çekenlerden bir tanesi olan Röhnfried markasının ürünlerini tanıtacağım.Eğer dilerseniz daha sonra Versele Laga ve Natural'ın ürünlerini de tanıtırım.Eğer katkı sağlarsan ne mutlu bana:)

-Röhnfried Gervit-W MultiVitamin Takviyesi​

Piyasada en iyi multivitaminler arasında kesinlikle ilk 3 te bir ürün.Gervit-W kuşların hastalanmadan önce ve antibiyotik kullanımından sonra tüm sezon boyunca kullanılabilir.İçme suyuna ve yemlere ilave edilir.Stres azaltıcı özelliğinde vardır.Tedaviden sonra, özel stres durumlarında artan vitamin gereksinimleri için: haftada birkaç kez 2 litre suya 10 ml veya 1.5 kg yemde veya mamada öneriyoruz.
Depolama: 20 ° C üzerinde muhafaza etmeyiniz!

• İçerisinde 18 adet vitamin bulunur
• Kuşların metabolizmasını hızlandırır
• Tüm Vitamin ihtiyaçlarını karşılar

gervit.PNG
İçeriğide şöyle:
1000 ml başına katkı maddeleri: besin katkı maddeleri: vitaminler: kolin klorür (3a890) 20.000mg, inositol (3a900) 500mg, D-pantenol (3a842) 636mg, C vitamini 1000mg, L-karnitin (3a910) 42mg, K3 vitamini (3a710) 500mg , Niasinamid (3a315) 1500mg, B1 vitamini (3a820) 220mg, riboflavin-5-fosfat ester monosodyum tuzu olarak B2 vitamini, 1000 mg, B6 vitamini (3a831) / piridoksin hidroklorür 200mg, B12 vitamini / siyanocobalamin 1000 ug, biyotin (3a880) 1000 ug, folik, folik (3a316) 5.4 mg, A vitamini (3a672b) 1.000.000I.E., D vitamini (E671) / D3 vitamini 170.000IE, E vitamini (3a700) 2000 mg, betain hidroklorür (3a925) 4.000 mg



-Röhnfried Sedochol Yenileyici Protein Ve Amino Asit Karışımı​

Metionin , Kolin ve Sorbitol karışımı, sindirim sistemini düzenler.Kas gelişimini destekler.Artan direnç sonucu oluşan yağ yakımını optimize eder.Mükemmel yenileme sağlar.Karaciğer metabolizmasını ve böbrek fonksiyonlarını destekler.Aşırı fiziksel performans sonucu kan ve karaciğeri temizler .Yeni ve parlak tüylerin oluşumunu destekler.

• Parlak ve Yumuşak Tüy Yapısı
• Kanı temizler
• Direnç Arttırır

KULLANIM:
- İçme suyu litresi başına 1 lt / 10 ml veya 750 gr yeme 10 ml verilir.
sedochol.PNG



-Röhnfried Carni-Speed L-Karnitinli Metobolizma Düzenlyeci Yağ Yakıcı​

Röhnfried Carni-Speed'in ana bileşeni L-karnitindir. L-karnitin güvercinlerin yağ metabolizmasında merkezi bir rol oynar. Ek olarak magenzyum ve selenyum içerir.

Kas fonksiyonu - 10 ml / litre içme suyu dozu ile güvercinlere bilimsel olarak faydalı kabul Yenileme - Ek olarak, içerdiği magnezyum ve selenyum kas işlevine teşvik eder.KAS KRAMPLARINI ENGELLER.

KULLANIM:
Carni-Speed suluk veya yem yoluyla uygulanabilir.
1 litre suya 10 ml - 1 kg yem başına 15 ml

Analitik bileşenler: Ham protein% 4.95, ham yağ% 0.29, ham elyaf% 0.0, ham kül% 0.0 , magnezyum% 0.023, sodyum% 0.0, metiyonin% 0.0, lizin% 0.0, su % 89.5
carnı speed.PNG




-Röhnfried Avidress Plus Bitkisel PH Dengeleyici​

Avidress plus, içme suyunun pH'ını, enfeksiyon riskinin azaldığı ölçüde azaltan kısa zincirli asitler içerir. Aynı zamanda mineraller, eser elementler, kekik ve tarçın içerir. Bu karışım asitlerle birlikte metabolizmanın etkinliği pozitif yönde etkilenir.

Avidress Plus tamamen bitkiseldir ve kısacası içme sularındaki enfeksiyon riskini azaltır. İçerdiği zengin mineraller sayesinde kuşları doğal yoldan korur ve besler. Metabolizmanın en iyi durumda çalışmasını sağlar.

ph.PNG



-Röhnfried Taubenfit E 50 Selenyum ve E Vitamini Üreme Vitamini​

Diğer yemlerle birlikte, Taubenfit E50 üreyen güvercinlere gereken miktarda e vitamini sağlamak içindir.
Özellikle selenyum ile birlikte vitamin e'nin doğurganlık,yumurtadan çıkma,gelişim,kas yapısı ve uçuş performansı üzerinde olumlu etkileri vardır.
Buna ek olarak selenyumun bağışıklık sistemine pozitif etkileri vardır.
Vitamin e bilinen bir antioksidandır.Doymamış yağ asitlerini vitamin a ve hücreleri serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur.

KULLANIM:
Kafes Kuşlarında : Eşe atmadan 10 gün boyunca suya ve mamaya kullanılabilir. 100 cc Suluk içersine 5 damla konulabilir. Mama içerisinde Rusk ile verebilirsiniz.

e vitamini.PNG



-Röhnfried Energie-Öl Özel Yağlardan Oluşan Doğal Enerji Takviyesi​

Energie-öl tamamlayıcı, yüksek kalite, soğuk preslenmiş yağlardan elde edilen doğal bir enerji takviyesidir. Enerji verir.balık yağı içeriği doymamış yağ asistlerini temin ederken lesitin lipometabolizmanın düzgün işlemesini sağlar. pirinç ruşeymi yağı içeriği kas gelişimini destekler.

KULLANIM:Yarış sezonu boyunca haftada 1-2 kez 1 kg tahıl yeme 5 ml =1 kapsül karıştırın. Bu karışımı RO 200 Ready ile hafifçe kurutun.

enerji yağı.PNG



-Röhnfried RO200 Probiyotik Elektrolit AminoAsit Karışımı​

RO 200 ready toz prebiyotikler, elektrolitler,aminoasitler,enerji kaynakları,mineraller,eser öğeler ve multivitaminlerden oluşan hazır bir karışımdır. Güvercinlerin ihtiyavlarına özel olarak mükemmel tasarlanmıştır ve uçus gününe kadar form kazandırır. preparat içerisindeki prebiyotikler bağırsak florasını stabilize ederek bağırsak sağlığına katkıda bulunur. Kafes kuşlarında komple bir üreme, dinlenme, gelişim destekleyici olarak kullanılır.

Kullanım :
1 litre içme suyuna veya 750 g yeme yada mamaya 20 g (1 tepeleme ölçü kaşığı)
Yarış sezonu: Uçuş gününden önce, yarışlardan sonra güç vermesi için son 2-4 gün
Tüy dökme, üreme ve yetiştirme: Haftada 2-3 kere kullanınız

pro elk amino.PNG



-Röhnfried Pavifac Polenli Bira Mayası​

Röhnfried Pavifac Bira mayası , değerli ve doğal üründür. Bira mayası, yüksek konsantrasyonda B-kompleksinin vitaminlerinin yanı sıra amino asitler, mineraller ve eser elementler içerir. Kuşların en iyi şekilde yem yemeleri ve gelişmelerini destekler. Arı polenini ile desteklenen doğal ve saf bira mayasının kuşların doğal ve güçlü bir şekilde beslenmelerini sağlar.

İçerdiği saf amino asitler ile gençlerin yetiştirilmesini kolaylaştırır ve en güçlü şekilde değişimini sağlar. İz elementler ve vitaminler, genç hayvanların tüm büyüme aşamalarında sağlıklı gelişmesini sağlar ve daha iyi yem yemelerini sağlar.

Kompozisyon: Bira mayası (% 98.6), Arıcılık yan ürünleri (arı poleni% 0.5),sitrik asit

Analitik bileşenler: ham protein% 45.0, ham elyaf% 0.02, ham yağ% 2.0, ham kül% 5.5, sodyum% 0.08, metiyonin% 0.59, lizin% 3.15

bira mayası.PNG



-Röhnfried Mumm C Vitaminli Enerji Verici Vitamin​

Röhnfried Mumm enerji ve glikojen inşa etmek için kullanılır, kolay sindirilebilir ve suda çözünür. Çeşitli karbonhidratlar sayesinde Mumm uçuştan sonra glikojen depolanmasını sağlar ve uçuş öncesi enerji depolar. Buna ek olarak, Mumm içerisinde çeşitli vitaminler ve potasyum, magnezyum içerir. Yavru bakan kuşların güçten düşmemesini sağlar. Tüydeki kuşların kolay ve hızlı bir şekilde enerji almasını sağlar.

• Uçuş enerjisi
• Hızlı yenilenme

Kullanım : Uçuş öncesi ve uçuş sonrası 1 lt suya 2 kaşık (10 gr) ilave edilerek kullanılır..

mum.PNG



-Röhnfried Bt-Amin Forte Amino Asit B Vitamini ve Elektrolit Karışımı​

Röhnfried BT-Amin forte belirli bir kompozisyonda yüksek dozlarda aminoasit, elektrolit ve B vitaminleri içerir, Temel aminoasitler kolaylıkla kullanılabilir özelliktedir ve böylelikle ilaç tedavileri sırasında ve seyahatlerde optimum rahatlık sağlar. Seyahat sezonunda kan oluşumu ve sinir uyarımı için çeşitli yüksek dozlu B vitaminleri gereklidir. Uzun ve stresli üretim, yarışma ve transferlerde kuşların alması gereken zengin amino asitler, b vitaminleri ve elektrolitlere ihtiyaç duyarlar. Kuşlarınızın tükettikleri proteinlerin vücutlarında daha olumlu ve rahat bir şekilde kullanmaları için amino asitlere ihtiyaç duyarlar. Bt- Amin Forte kuşlarınızın ihtiyaçları için üretildi.

bt amin fort.PNG



-Röhnfried UsneGano Kekikten Üretilmiş Bakteri Oluşumunu Engelleyici Doğal Katkı​

Kuşların doğal bir antioksidan ve antibiyotik olan kekik özünden üretilen UsneGano Sayesinde sindirim ve solunum sistemini korur ve onarır. Kuşların yedikleri yemden ve mamadan en üst seviyede yararlanmalarını sağlar. Özellikle bağırsak enfeksiyonlarından oluşabilecek tüm hastalıkları engeller. Doğal bitki kökleriyle güçlendirilen UsneGano kullandığınızda kuşlarınıza ekstra bir koruyucu ve destekleyici olduğunu gözlemleyebilirsiniz.

Kullanım Şekli
Haftada 2 kez 1 lt içme suyuna 3 ml ekleyerek iyice karıştırıp kuşlarınıza veriniz.
Haftada 1 kez 1 kg mamaya 10 ml ekleyerek kuşlarınıza veriniz.

İçerik: Su, bitki tentürü (sakal liken)% 4, bitkisel yağ (kekik)% 3, glikoz

Analitik bileşenler: ham protein% 0.4, ham elyaf% 0.0, ham kül% 3.0, ham yağ% 5.5 nem% 78.9, sodyum% 0.0, metiyonin% 0.0, lizin% 0.0

usnegano.PNG



-Röhnfried Entrobac Probiyotik​

Röhnfried Entrobac tüm kuşlara yönelik bir vitamin takviyesidir Bağırsak florasında gerekli olan probiyotik bakteriler ve özel prebiyotikleri içerir.Entrobac gerginlik, yem değişikliği, stresli evreler ve tedaviler sırasında ve sonrasında bağırsak florasının eski haline getirilmesi idealdir. içerdiği bakteriyel varyant birçok antibiyotiğe karşı dayanıklı olup bu nedenle Entrobac tedavi sırasında ve sonrasında bağırsak florasının eski haline getirilmesi için mükemmel bir derecede uygundur .Entrobac sağlıklı bir bağırsak florası sağlar bağışıklık sistemini güçlendirir ve E.coli, salmonella ve koksidiyoz gibi zararlı mikropları baskılar. bu bakteriler aynı zamanda mantarı önleyen metaolitler üretir.

KULLANIM :
1 kg yem veya 1 lt içme suyuna 5 g (1 ölçü kaşığı).
Bileşim: Maltodekstrin, dekstroz, Mannane oligosakkaritler% 5.0

Analitik bileşenler: ham protein% 1.8, ham yağ% 0.2, ham elyaf% 5.0, ham kül% 3.0, metiyonin% 0.12, sodyum% 0.0, lizin% 0.0

Kg başına katkı maddesi içeriği, besin katkı maddeleri, vitaminler: A vitamini preparasyonu olarak A vitamini (E672) 250.000 IU, tüm rac-alfa-tokoferil asetat 600 mg, E vitamini 25 mg, sodyum L-askorbat 10,000 mg olarak C vitamini , D olarak Biyotin (+) Biyotin 1500mg, tiamin hidroklorür 500mg olarak B1 vitamini, piridoksol hidroklorür 500mg olarak B6 vitamini, riboflavin 105mg olarak B2 vitamini, B12 vitamini 2.500ug, nikotinik asit 1000mg, kalsiyum D-pantotenat preparatı 500mg olarak pantotenik asit, mikroorganizmalar Bacillus subtilis 20x10h10 CFU

entrobac.PNG



-Röhnfried Hexenbier Doğal Bağışıklık Sistemi Kuvvetlendirici Vitamin​

Hexenbier içerisinde soğan, bal, propolis, ekinezya ve mürver suyu vardır. Bağışıklılık sistemini güçlendirir. Güvercinlerin uçuş enerjisini ve isteğini arttırır. Kuşların günlük aktivitelerinde daha aktif olmalarını sağlar.Kuşların sağlıklı büyümesini ve sindirim sistemlerinin iyi çalışmasına yardımcı olur.

• Bağışıklık sistemini güçlendirir.
• Propolis,Ekinezya içerir.
• Sindirim sistemini güçlendirir.

Kulanım : Haftada 2 ila 3 gün 1 lt suya 20 ml uygulanır.

Yavru döneminde : Haftada 3 ila 4 gün 1 lt suya 30 ml uygulanır.

Kafes Kuşlarında mama içerisine haftada 2 ila 3 gün 1 kg mamaya 30 ml uygulanır.

Kullanmadan önce iyice çalkalayın !

resim_2020-12-12_141752.png



-Röhnfried Badesalz Banyo Tuzu​

Röhnfried banyo tuzu her mevsim ve özellikle tüy dökme sırasında tavsiye edilir.
Röhnfried badesalz banyo tuzunu bilinenin aksine en iyi etken maddeler kullanılarak yapılmış mükemmel bir üründür.

*Tüyleri parlatır
*Ölü deriyi döker
*Yeni deri oluşumunu hızlandırır.
*Ayakların pırıl pırıl temiz görünmesini sağlamakla beraber ayak sağlığı için çok önemlidir.
*Kanatlarda oluşan tozun giderilmesini sağlayarak olası astım vakıalarının önüne geçer.
• Böcek Kovucu
• Cilt bakımı

Kullanım :

10 litre için 1 ölçek veya 1 litre su için 2 gram şeklinde kullanılır.

Yapılan banyo suyu kış aylarında maksimum 48 saat yaz aylarında ise 24 saatte değiştirilmelidir!

badesalz.PNG
 

Umit. 

Yönetici
Moderatör
Katılım
18 Eki 2019
Mesajlar
5,414
Çözümler
21
Konum
İstanbul
Teşekkürler tanıtım için. Şahsi fikrim, bu ürünlerin çoğu gereksiz ve para tuzağı. Kullanıcak olsam bu markanın sadece gervitini kullanırdım. Onun bile içerik olarak daha iyileri var..

Birde kuşun asıl ihtiyacı bunlar değil! Meyveler, sebzeler, yeşillikler, tahıllar, tohumlar, otlar bitkiler vs. yani doğal gıdalar... Üstteki ürünler yerine, doğal faydalı ve besleyici besinleri araştırın derim..;)

Yani bu tarz ürünleri minimum kullanmak lazım. Asıl önemli olan doğal besinler..
 

Muratsani 

Yönetici
Moderatör
Katılım
17 Ağu 2020
Mesajlar
2,327
Çözümler
27
Konum
İstanbul
Paylaşım için teşekkürler. Ümit hocadan farklı düşünmüyorum bu konularda.

İnsan gibi düşünün kuşunuzu...

Kendiniz için doğal ve yeterli, sağlıklı beslenmeyi mi hedeflersiniz yoksa destek ürünlerle yaşamayı mı seçersiniz?

Buna vereceğiniz cevapla paraleldir aslında durum.

Yani öyle deli ihtiyaçları olan bir varlık değildir kuş:) Kaliteli karışık yemini verin, mamasını verin, meyvesini, sebzesini, dal darısını vs.sunun. tıpkı insanlarda olduğu gibi; gün ışığı, ortam havası, ortam ısısı gibi etmenleri uygun hale getirin.

Problem yok:)

Elbette ekstrem bir durum oluştuğunda bu tip ürünlere başvurulabilir. Bu tip ürünlere başvurulmasının nedeni hızlı ve doyurucu etkidir.

Ağırlık sporu yapan bir insanın birçok supplementle besin programı hazırladığını düşünün. Buna karşın başka bir sporcunun tamamen doğal besinlerle program hazırladığını düşünün.

Supplement kullanan daha çabuk gelişebilir ama bunun bir bedeli olacaktır küçükte olsa.

Her ne kadar supplementlerin çoğu ciddi zararları olan ürünler olmasalarda, uzun vadede vücutta çeşitli problemlere neden olmaktadırlar.

Kuşları da bu yönde değerlendirebilirsiniz.
 

MerveYilmaz

iyikus.com Üyesi
Katılım
18 Kas 2020
Mesajlar
99
Konum
İstanbul
Birçoğu para tuzağı.
Vitamin vitamindir. Gidin eczaneden Vitagil vitamin şurubu alın. 250 cc lik şişe 75 tl civarı. Hem kuşlarınıza verirsiniz hem kendiniz kullanırsınız jem de çocuklarınıza verirsiniz. İnternetteki gıda takviyesi satan firmalardan 45 liraya temin etmek mümkün olabiliyor biraz araştırmak gerekiyor.

Gervit v ve vitagilin mili litre cinsin içeriğini kıyaslayın gervitten içerik olarak daha zengin olduğunu göreceksiniz gervit içeriği 1 litre hesabına göre yapıyor onun iöin değerler yüksek gözüküyor. 1 ml hesabına vurun ne demek istediğimi anlarsınız, ayrıca içerik olarak neredeyse aynılar 13 vitamin 6 mineral var içersinde. Misal vitagil vitamin b6 yazmış, gervit kafa karıştırmak için bitamin b6 yazmıyor vitamin b6 nın kimyasal ajanını yazıyor. Birçok vitamindi böyle yazmış sizde sanıyorsunuzki gervitin iöeriği zengin bambaşka bişey sanıyorsunuz. Gervit kötü demiyorum elbette iyi lakin fiyatı uçuk.
 

Karasu-san

iyikus.com Üyesi
Katılım
2 Ara 2020
Mesajlar
126
Konum
TR
Birçoğu para tuzağı.
Vitamin vitamindir. Gidin eczaneden Vitagil vitamin şurubu alın. 250 cc lik şişe 75 tl civarı. Hem kuşlarınıza verirsiniz hem kendiniz kullanırsınız jem de çocuklarınıza verirsiniz. İnternetteki gıda takviyesi satan firmalardan 45 liraya temin etmek mümkün olabiliyor biraz araştırmak gerekiyor.
Ben bu noktaya katilmiyorum.

Esasinda satin alinan seyin, ozellikle saglik soz konusu oldugunda guven oldugunu unutmayin.
Avrupa birligi icerisinde, yogun regulasyon ve kontrollere tabii tutularak uretilen ve etiket ustundeki rakamlarin dogrulusu konusunda bir cok onde gelen laboravutar testlerine duzenli olarak sokulan bir "solusyon" dusunun. Sonra birebir aynisini yaptimizi varsayalim; fakat denetlenmesi, testi, surekliligi ve bir sonrakinin ayni kalitede ve ayni miktarda etken madde icerdigini kanitlayamayalim. Bu durumda hangi tercihi yapardiniz?

Yazdigim seylere tek tek referans verip merakli okuyucuyu daha az yormak isterdim ama forum ortami malum, referanslarimi yazinin sonuna toplu olarak ilistirecegim.
Rakamlara gecelim. Bagisla calisan bagimsiz bir kac kurulus, universitelerin yaptigi calismalar, tezler var. Yine ayni sekilde avrupa ve amerikanin yiyecek ve ilac otoritelerinin yapmis oldugu duzenlemeler ve onay mekanizmalari var. FDA'in onadigi , insan kullanimina uygun multivamin desteklerinden %16 si (yaklasik her 6 tanesinden biri) uzerinde yazan etiketten;
%30 daha az A vitamini
%17,1 daha farkli C vitamini (daha az ve bazen daha fazla)
%29,4 farkli B-6
%10,9 farkli cinko
ve
%113,8 farkli miktarda fosfor icerigi saptanmis.
Omega-3 icerikleri ise tamamen alakasiz, o bambaska bir konu.

Yine ayni calismalarda etikete gore icerikte fazla cikan A ve C %30 lara kadar fark edebilmis.

Baska bir testte 18 kompleksten 12 sinde bakir, mangan, magnezyum, niacin, fosfor, potasyum, folic asit, riboflavin icerikleri %13 lere kadar,
B-12 , C, E, selenium ve iyot icerigi %25 le kadar;
kalsiyum, thiamin, B-6, demir, cinko iceriklerinde -6,5 dan 16,4% lere kadar farklar soz konusu.

Bu calismalarda en populer olan ve en cok satanlar kullanilmis, dunyada piyasada ise avrupa, amerika ve gelismis uzak dogu ulkelerinde satilan 50000 ek besin / vitamin urunu var.

Bunlarda fazlasi goz cikarmaz, fazla olanlar problem degil, az olanlar icin de daha biraz daha fazla veririz dengeleriz, bu da is degil diyenler olabilir. Kismen haklilar, kismen degiller.
A,D,E ve K vitaminleri yagda cozunen, C ve B kompleksleri ise suda cozunebilen vitaminler ilkokuldan hepimizin bildigi uzere. Diger metal mineral ve asitlere deginmiyorum bile bu noktada.
Suda cozunebilenler ihtiyac kadari vucutta kullanilip geri kalan idrar ve diskiyla atiliyor, bu yuzden dunyada cok sayilidir C ve B vitamin zehirlenmeleri, diski ile atima izin veremeden inanilmaz yuklemeler gerekir. Fakat yagda cozunenler icin durum farkli. Yagli ve bol karbonhidratli besinler aldigimizda kullandigimiz karb.h. lar enerjiye geri kalani depolanmak uzere yaga dosunup vucutta saklanir. Burda yagda cozunen vitaminler buralarda miktara bakilmaksizin depolanir. Kisaca ihtiyac fazlasi olmasi hatta zehirlenmeler gayet mumkundur. Yagli, vucut endeksi fazla kimselerde risk daha da fazladir.

Kafa karistirmak icin farkli vitaminler farkli yaziliyor noktasi da soyle. Ornegin B-6 dan ornek vermissiniz, pyrodoxine' in birbirinden farkli molekuler formlari bulunmakta. Aktif formu ornegin pyridoxal 5-fosfat.
Fakat bunlar pyridoxamine olarak da kana absorbe edilebilir, pyridoxamine-fosfat transaminaz a veya aktif formuna cevrilebilir, burdan flavin ile okside olursa riboflavin , yani B-2 elde edilebilir. Kisacasi hangi formda alindiginin direkt aile ismi vermek yerine soylenmesi absorbe hizini ve donusebilecegi bicimleri de soyledigi icin etiket degerlerinde belirtilmesi tercih sebebidir. Amac kafa karistirmak degil, bilenin isini kolaylastirmaktir kisacasi.

Genel olarak endustride etiket ve urun isimleri/kategorilerine gore regulasyonlari biraz karisiktir. Bazi regulasyonlar yazan seyin altinda olmamasini fakat ustune cikilabilecegini belirtir. Bazilari yazan neyse -+ 15% ini kabul ederim der. Bazisi %50 nin altina dusme ne yaparsan yap der. Dolayisiyla kategorigasyon da bir karmasa seviyesi daha ekler. Ornegin FDA takviye besin olarak satisi yapilan urunlerin etiketlerinde ne soyleniyorsa en az %60 ini icinde bulundurmasi gerektigini soylerken, urunun kategorisi "supplement" ise +-%15 olarak degerlendirir. Bunun icin uretici firmalar bazen siseleme/paketleme ayni olsa bile "bu supplement degil, aslinda ek besin formu" diyerek farkli kurallara tabii urun cikartir ve etiket ustunde yazanlari lehlerine kabartabilir rakiplerine karsi.

Bunlar isiginda benim tercihim spesifik olarak rohnfried vs dfegil, koklu, uretim yapilan yeri denetleyen kurumlarin kontrol prosedurleri ve kurallarinin katiligi, bilirkisi tecrubeleri ve yorumlari, varsa analizleri ve elbette bilincli birer tuketici olma sorumlulugundaki bizlerin arastirma zorunlulugu isiginda sectigimiz urunlerdir.


Referanslar
[1]Analytical ingredient content and variability of adult multivitamin/mineral products: national estimates for the Dietary Supplement Ingredient Database
[2]Dietary supplements
[3]https://www.sjsu.edu/people/izzie.brown/courses/nufs163/AND Position Paper Supplementation.pdf
[4]https://hms.harvard.edu/sites/default/files/assets/Sites/Longwood_Seminars/Nutrition_3_5_13.pdf
[5]Review of ConsumerLab.com: A Database of Dietary Supplements | Request PDF
[6]https://cardiacos.net/wp-content/up...cium-Magnesium-Supplements-by-ConsumerLab.pdf
[7]Knowing What’s Worth Paying For in Vitamins (Published 2009).
[8]https://labdoor.com/rankings/multivitamins
[9] https://www.consumerlab.com/reviews/multivitamin-review-comparisons/multivitamins/#results
[10] https://www.quora.com/When-it-comes...r-will-any-brand-do-the-job-even-if-its-cheap
[11]https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/...tamins include,, biotin, and pantothenic acid.
[12]https://extension.colostate.edu/top...luble-vitamins-b-complex-and-vitamin-c-9-312/
[13]https://extension.colostate.edu/top...ealth/fat-soluble-vitamins-a-d-e-and-k-9-315/
 

Umit. 

Yönetici
Moderatör
Katılım
18 Eki 2019
Mesajlar
5,414
Çözümler
21
Konum
İstanbul
Esasinda satin alinan seyin, ozellikle saglik soz konusu oldugunda guven oldugunu unutmayin.
Avrupa birligi icerisinde, yogun regulasyon ve kontrollere tabii tutularak uretilen ve etiket ustundeki rakamlarin dogrulusu konusunda bir cok onde gelen laboravutar testlerine duzenli olarak sokulan bir "solusyon" dusunun. Sonra birebir aynisini yaptimizi varsayalim; fakat denetlenmesi, testi, surekliligi ve bir sonrakinin ayni kalitede ve ayni miktarda etken madde icerdigini kanitlayamayalim. Bu durumda hangi tercihi yapardiniz?

Yani ne diyosun hocam avrupa malları iyi türk malları kötümü? Türk mallarının denetlenmediğini, test yapılmadığını, bir sonrakinin aynı kalitede olmadığını nereden çıkardın acaba çok merak ettim?
 

Karasu-san

iyikus.com Üyesi
Katılım
2 Ara 2020
Mesajlar
126
Konum
TR
Hayir yazinin hic bir yerinde turk mali kotu tu kaka demiyorum. Ayni kalitedeyse de nereden bileceksiniz diyorum.

Ornek olarak cok basit bir soru soruyorum;
A - belli regulasyonlarla denetlenen, kontrolu yapilan, onlarca senedir tutarli lab sonuclari olan, sadece regulasyon geregi otoritelerce degil bagimsiz kuruluslarca da test edilmis bir urun ile;
B - bunun tipatip aynisini komsu huseyin abi de yapmasina ragmen KANITLAYAMIYORSAK hangisini tercih edersiniz diyorum. Sizin hatiriniz icin burda huseyin abiyi thomas olarak degistirelim ama anafikir degismiyor.

Yani ne diyosun hocam avrupa malları iyi türk malları kötümü?

Burada soylenen en son sey bu.

Ki yine sonra da yazdim, FDA in -ki dunyada diger ulkeler tarafindan bir cok duzenlemesi benimsenmis oncu bir kurulus- farkli urunlere farkli yaklastigini ve ondan onayli olmasinin bile urun IYI demek degil oldugunu, sadece urun ZARARLI degil manasina geldigini belirttim.

Konuyu turkiyeye getirirsek; turkiyede muhakkak bu isi hak ederek yapanlar olabilir. Fakat Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanliginin tebliglerinde buna dair kisitlamalar ve detayli bir kodeks bulunmuyor. Insan tuketimine uygun takviye besinler icin teblig i acip bakarsak (2015/44) Madde 3, g bendinde vitaminler icin -%20 ila +%50 arasi, mineraller icin -%20 ila +%45 arasi, diger maddeler icin -%20 ila +%20 olarak belirlenmistir. Bunlarin hepsi Turk Gida Kodeksi gida etiketleme ve tuketicileri bilgilendirme yonetmeliginde izin verilen esneme paylarinin ustune gelmekte buraya da parantez acmak lazim. 2015 duzenlemesiyle birlikte bu vitamin ve mineraller avrupa birligi seviyesinin aynisina getirdi. Geri kalan ayni kaldi. Kiyaslayacak olursak bu iki kategoride limitler ayni, diger gordugunuz etiket girdileri ise farkli degerlendiriliyor.

Burada benzerlikler bitiyor maalesef. Turkiyede gidalar onaya tabii degil, dolayisiyla ruhsatli bir isletme paketli gida satmak icin tekrar tekrar onay almiyor fakat yine bir suredir (2015 mi 2013 duzenlemesiyle mi emin degilim) takviye edici besinler onaya tabii. Fakat madem gida onaya tabii degil bunun icin neden onaya gerek var, yani gida degil mi denmek isteniyor? eger boyleyse neden saglik bakanligi yerine gida & tarim bakanliginda ? Boyle bir cikmazda bu durum. Lisans ve etiketleme harclari odendiginde (2019 sonunda 10000 tl civarindaydi) satisi uygundur.
Hayvanlar icin satilabilir olmasi icin ise bunlara uyulmasina dahi gerek yok. Veterinerlik ilaci olarak degerlendirilmiyor, onun mevzuati ayri ve yine tarim bakanliginda.

Avrupada ise hem insan hem hayvan icin ayri bi denetleme ve 2006 dan beri guncellenen bir regulasyon komisyonu var. Bu da EFSA tarafindan yurutuluyor (european food safety authority) bunlarin hepsi de Saglik ve gida yonetimine bagli avrupa komisyonunun. Ulkeler kendi kafasina gore de esnetemiyorlar bunu.

Türk mallarının denetlenmediğini, test yapılmadığını, bir sonrakinin aynı kalitede olmadığını nereden çıkardın acaba çok merak ettim?
Denetlenmesi gerekenler denetleniyor, denetlenmesine gerek olmayanlar denetlenmiyor. Test de denetlenmesine gerek yoksa isletmenin kendi tasarruffunda, veya isterse herhangi bir vatandas parasini verip ornekleri ilgili gida kontrol laboratuvarlarina ulastirip test isteyebilir.


Turkiye

Avrupa birligi
 

Umit. 

Yönetici
Moderatör
Katılım
18 Eki 2019
Mesajlar
5,414
Çözümler
21
Konum
İstanbul
Hayir yazinin hic bir yerinde turk mali kotu tu kaka demiyorum. Ayni kalitedeyse de nereden bileceksiniz diyorum.

Bende sana diyorumki aynı kalitede olmadığını hatta daha kalitesiz olduğunu nereden biliyorsun? Sen Türkiye'ye biraz yabancısın anladığım kadarıyla. Türkiye'de her sektörde çok iyi firmalarda var, çok iyi ürünlerde üretiliyor...

Ornek olarak cok basit bir soru soruyorum;
A - belli regulasyonlarla denetlenen, kontrolu yapilan, onlarca senedir tutarli lab sonuclari olan, sadece regulasyon geregi otoritelerce degil bagimsiz kuruluslarca da test edilmis bir urun ile;
B - bunun tipatip aynisini komsu huseyin abi de yapmasina ragmen KANITLAYAMIYORSAK hangisini tercih edersiniz diyorum. Sizin hatiriniz icin burda huseyin abiyi thomas olarak degistirelim ama anafikir degismiyor.

Hüseyin abiyi tomas olarak mı değiştiriceksin? Sen ne diyorsun hayırdır? Bu cümlenle bile kafa yapını belli ediyorsun. ..

Daha fazla okumıyacağım çünkü okudukça sinirlerim hopluyor benim.
 

Doğanay Y. 

Yönetici
iyikus.com Yetkilisi
Katılım
3 Tem 2017
Mesajlar
25,384
Çözümler
127
Yaş
33
Konum
Ankara
Ümit hocam sinirleri hoplatacak bir söylem yok ortada, sakin :D
Şahsen bahsedilen şeyler yaşadığımız, bir şekilde bildiğimiz ama köşeye ittiğimiz şeyler. Bizim tükettiğimiz gıdalarda bile söz konusu bu. Yakın zamanda bazı türk markalara yapılan testlerde kuşlar için zararlı metaller barındırdığı için uyarı alan markalar vardı. Şuan hala aynı ürünün satışı var. Bir ara da cede mama test ettirmişlerdi bir türk markasıyla kıyaslamak adına. Olan cedeye oldu :) Bisküvi bir ürün diyerek köşeye atıldı ancak durum çok çok başka.
Bunu yaptıran marka şuan piyasada yok :)
 

Karasu-san

iyikus.com Üyesi
Katılım
2 Ara 2020
Mesajlar
126
Konum
TR
Ben anlayamadim bu agresifligin sebebini.

Kullandigim dilde bir problem mi vardi acaba? Buna karsilik kullanilan dilde cunku ne kafa yapimin bozuklugu ne de sinirleri hoplatmadigim kalmis.
Sorgulayici ve aciklayici bir kafa yapisiyla gittigim cok acik zannediyordum, kaynaklariyla dayandigim noktalariyla savimi adapli bir sekilde yaziyorum. Hic bir millete, firmaya, urune.canliya itham yok, ovgu yok.
 

VBZE433 

Uzman Yetiştirici
Katılım
20 Ocak 2020
Mesajlar
706
Çözümler
14
Yaş
56
Konum
Bağlıca - Ankara
Yarışmalarda derece almış ve Avrupa'da isim yapmış bazı üreticilerin reklam olarak tanıttığı ürünler doğal olarak meşhur oluyor. Bu meşhur vasfa ulaşmak için de bu markalar araştırma ve incelemelerini bu yönde ciddi tanıtımlara ve yatırımlara tabi tutuyor.
Bazılarımız da bir şekilde bu marka ve meşhuriyet akımlarına kapılıyoruz doğal olarak. Derseniz çok mu faydasını gördün ben daha yeni başladım kullanmaya ve sanıyorum bir yıldan önce de doğru değerlendirmeyi yapmam zor olur. Tecrübe etmiş arkadaşlarımızın tavsiyelerine uyarak aşırı şekilde yatırım yapmadım. Azar azar kuşlarımın bakım programına dahil ettim. Tecrübelerimizi de paylaşarak faydalanmayı bu şekilde daha da geliştirebileceğimizi umuyorum.

Bence çok güzel bir inceleme olmuş. Merak edenler için de derli toplu bir kaynak olmuş.

Son bir kaç aydır (bu üretim sezonunun başından beri) kullandıklarım : (bölünmüş olarak)

Gervit-W: bence orta düzeyli ama iyi bir vitamin ve yavrulara tercih ediyorum - Optibreed gerçekten çok dolu dolu
Entrobac : çok memnunum - keyifsiz stresli bir kaç kuşta çok olumlu etkileri oldu
Bt-Amin Forte : çok tecrübem olmadı
Hexenbier ve Usne-Gano : uzun süreçte değerlendirebilirim sanıyorum

Diğerlerini de buradan görme ve okuma fırsatım oldu. Emeklerinize sağlık.
 
Son düzenleme:

Atilla Algansoy

Veteran
Katılım
19 Nis 2021
Mesajlar
1,621
Çözümler
14
Yaş
48
Konum
Türkiye
Merhaba.
Usne Gano kullanmaya başladım.
Özellikle Usne Gano'nu içinde bulunan bileşimler sayesinde kursak mantarı ve bakteriyel oluşumlar hususunda çok faydalı olacağını düşünüyorum.
Bence özellikle kursak mantarına yakalanmamak için ve mevcut başlangıç seviyesindeki mantar oluşumlarının baskılanması noktasında etkili olma ihtimalini yüksek görüyorum.
Bazı üreticilerin her ay yaptığı Triflukan kürüne kıyasla zararsız ve yan etkisiz doğal bir içeriği var.
Ayrıca suya sirke damlatma olayını hayatımdan çıkarmış bulunuyorum.
Ben özellikle sudaki potansiyel tehlikelerin önüne geçebilme noktasında önemli bir ürün olduğunu düşünüyorum.
Henüz 2 haftadır kullanıyorum ve 1 litre suya 1 cc ekleyip suluklara paylaştırıyorum.
Uzun zamandır kullanan arkadaşlar varsa tecrübelerini dinlemek isterim.
 

Eyunal 

Yönetici
Moderatör
Katılım
19 Ağu 2019
Mesajlar
1,130
Çözümler
3
Yaş
27
Konum
Ankara
Merhaba.
Usne Gano kullanmaya başladım.
Özellikle Usne Gano'nu içinde bulunan bileşimler sayesinde kursak mantarı ve bakteriyel oluşumlar hususunda çok faydalı olacağını düşünüyorum.
Bence özellikle kursak mantarına yakalanmamak için ve mevcut başlangıç seviyesindeki mantar oluşumlarının baskılanması noktasında etkili olma ihtimalini yüksek görüyorum.
Bazı üreticilerin her ay yaptığı Triflukan kürüne kıyasla zararsız ve yan etkisiz doğal bir içeriği var.
Ayrıca suya sirke damlatma olayını hayatımdan çıkarmış bulunuyorum.
Ben özellikle sudaki potansiyel tehlikelerin önüne geçebilme noktasında önemli bir ürün olduğunu düşünüyorum.
Henüz 2 haftadır kullanıyorum ve 1 litre suya 1 cc ekleyip suluklara paylaştırıyorum.
Uzun zamandır kullanan arkadaşlar varsa tecrübelerini dinlemek isterim.
Kendi gözlemime göre ürün yapması gerekeni yapıyor.
 

Doğanay Y. 

Yönetici
iyikus.com Yetkilisi
Katılım
3 Tem 2017
Mesajlar
25,384
Çözümler
127
Yaş
33
Konum
Ankara
Merhaba.
Usne Gano kullanmaya başladım.
Özellikle Usne Gano'nu içinde bulunan bileşimler sayesinde kursak mantarı ve bakteriyel oluşumlar hususunda çok faydalı olacağını düşünüyorum.
Bence özellikle kursak mantarına yakalanmamak için ve mevcut başlangıç seviyesindeki mantar oluşumlarının baskılanması noktasında etkili olma ihtimalini yüksek görüyorum.
Bazı üreticilerin her ay yaptığı Triflukan kürüne kıyasla zararsız ve yan etkisiz doğal bir içeriği var.
Ayrıca suya sirke damlatma olayını hayatımdan çıkarmış bulunuyorum.
Ben özellikle sudaki potansiyel tehlikelerin önüne geçebilme noktasında önemli bir ürün olduğunu düşünüyorum.
Henüz 2 haftadır kullanıyorum ve 1 litre suya 1 cc ekleyip suluklara paylaştırıyorum.
Uzun zamandır kullanan arkadaşlar varsa tecrübelerini dinlemek isterim.
Merhaba, kür olayı maalesef çok yanlış algılanmış ülkemizde :D
Bu tip ürünler içeriği incelendiğinde doğal ve ulaşılabilir ürünlerle de sonuca ulaşılabilecek etkidedirler. Bundan dolayı bu tip ürünleri ben naçizane kullanmayı tercih etmiyorum.
 

Afatsumi

Forum Sakini
Katılım
9 Nis 2022
Mesajlar
295
Çözümler
2
Yaş
43
Konum
Kayseri
Merhaba, nerdeyse depremden beridir erkek kuşum tüyde şu anda da kafası diken diken keyfi yerinde, gerwit w, bt amin forte ve sedochol (50 ml- bölünmüş- Hüseyin Kömüş den) sipariş verdim. Bir yerde sedechol den sonra probiyotik kullanılması gerektiğini okudum, bu bir ilaç mı ki?
 

Doğanay Y. 

Yönetici
iyikus.com Yetkilisi
Katılım
3 Tem 2017
Mesajlar
25,384
Çözümler
127
Yaş
33
Konum
Ankara
Merhaba, nerdeyse depremden beridir erkek kuşum tüyde şu anda da kafası diken diken keyfi yerinde, gerwit w, bt amin forte ve sedochol (50 ml- bölünmüş- Hüseyin Kömüş den) sipariş verdim. Bir yerde sedechol den sonra probiyotik kullanılması gerektiğini okudum, bu bir ilaç mı ki?
Gerekli değildir hocam. Nerede yazıyorsa biraz sallamış olmalı :)
Ürünün kendisi (resmi olarak) sindirim rahatlatması adına faydaları olduğunu belirtmiş.
Beslenme önerisi: Stres sonrası, üreme ve tüy dökme döneminde 1 litre içme suyuna 10 ml veya 750 gr yem. Solüsyon günlük olarak yenilenmelidir. Hessechol , Avidress Plus , UsneGano , Electrolyte 3Plus veya Avipharm ile birlikte bir sulukta verilebilir . Kolin klorür eklenmiş içme suları ile eş zamanlı kullanımından kaçınılmalıdır. Kümes hayvanları için maksimum 1.000 mg kolin klorür/kg tam yemlik bir takviye seviyesi önerilir.
 
Üst