Düşük ve Titreyen Kanat

Mehmet Başaran

Yeni Üye
Merhaba, neredeyse 1 aydır benimle birlikte olan muhabbet kuşumun kanadı incilmiş gibi duruyor genelde kafesin içinde boştayken kanat çırpardı o esnada incilttiğini düşünmekteyim. 1-2 gündür kanadı düşük ve arada sırada boşta dururken kanadı titriyorken fark ettim. Doğuştan gelen bir sorun değil, kanadının altını inceledim şükür ur, yara vs. bişey bulamadım. İncildiğini tahmin ediyorum. Öncelikle daha çok bilgi ve birikime sahip siz değerli forum kullanıcılarından bilgi almak ve ona göre hareket etmek istedim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

• 18afc5a7-79ae-4a4e-b9ee-f14b8af6ec83.jpg
    18afc5a7-79ae-4a4e-b9ee-f14b8af6ec83.jpg
    158.4 KB · Görüntüleme: 14
  • 9559b905-f848-4e4a-a505-6c19f3d68f0b.jpg
    9559b905-f848-4e4a-a505-6c19f3d68f0b.jpg
    147.2 KB · Görüntüleme: 15
Merhaba dediğiniz gibi çarpmış kafeste sıkışmış olabilir. Titremesinin sebebi de genelde stresten kaynaklı olup, soğuk ortamdan da olabiliyor.
Kanatlarını kullanmada bu haliyle sorun yaşamıyorsa eğer bir kaç güne düzelecektir. Bu süre zarfında kafesten çıkarmamanızı ve daha büyük bir kafes tercih etmenizi öneririm.

Oyla 0
İnşallah dediğiniz gibi kendi kendisine geçer. Endişelenmeye başlamıştım. Sadece uyuyacağı zaman yada yanında olmadığım zamanlarda kafesinde oluyor. Yinede dediğiniz gibi kanat çırpmasından dolayı orta boy kafes yerine bir tık büyüğünü tercih etmem daha mantıklı olacaktır. Teşekkürler

Oyla 0
Çok geçmiş olsun. Eğer 4-5 güne toparlama gözlemlenmez ise kanatta veterinere danışmanızı öneririm. Daha ciddi bir sorun oluşmuş olabilir.

Oyla 0
Dün veterinere götürdüm yavrumu o halde görmeye daha fazla dayanamadım. Kırık olmadığını oda teyit etti röntgen çekmemize gerek yok, inciltmiş dedi. Aminosol ve kendi karışımları doğal vitamin verdi. İçeriği tam aklımda kalmadı. Prospektüslü bir ilaç değil. Çok şükür yavaş yavaşta kanadını normal seviyelerde tutmaya başladı. Şu ara biraz halsiz ve kuyruğu titremeye başladı. İlaçları oral olarak vermem gerektiğini veteriner söylediğinden günde 6 kere avucumda tutmam gerekiyor. Benimde bu konuda çok başarılı olduğumdan emin değilim tutmaya çalışırken biraz yoruyorum. Bu sorunların bundan sebebiyet olduğunu düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• 805eb2b5-9fcf-4dc3-b9dd-783ca378aa87.jpg
    805eb2b5-9fcf-4dc3-b9dd-783ca378aa87.jpg
    178.1 KB · Görüntüleme: 13
  • 55386c1e-5d67-4062-88e2-8746b1f8133e.jpg
    55386c1e-5d67-4062-88e2-8746b1f8133e.jpg
    202.9 KB · Görüntüleme: 13
Oyla 0
Çok geçmiş olsun. Alttaki videoda ki gibi tutma tekniğini uygulayabilirsiniz. Bence günde 6 kez değil de sabah akşam 1-2 damla vermek yeterli olacaktır.

Oyla 0
Aminosol ve kendi vitaminlerinin arasinda min 15 dakika ara olmasini aminosol 2 kere 2 şer damla diger vitamini gunde 4 kere 4 damla halinde vermemi soyledi kendi vitaminlerini suluguna eklemeye baslayacagim ciddi anlamda strese giriyor

Oyla 0
Elbette suya eklenebilir. Vit. eklenen su 8 saat sonrası temiz suyla tazelenmelidir.

Oyla 0
Merhaba. Bugün 9. günü oldu ve kanadını halen tam olarak toparlayamadı. Veterinerin verdiği vitamini ağızdan vermeyi kestim, suluğuna eklemekteyim. Enerjisi yerine geldi. Nadirde olsa kanadının titrediğini görüyorum. Sürekli kötü durumda olan kanadıyla oynuyor gagasıyla. Arada bir elimden atlıyor hiç bir türlü uçamıyor. Sabit bi yerdeyken arada sırada hiç bir sorun yokmuş gibi uçmadan seri seri kanat çırpıyor. Bu durum normal mi sizce düzelecekmidir. İnciltmede kalıcı bir hasar olması söz konusu mu ?

Oyla 0
Durduğu yerde kanat çırpması normal. Yanlış görmüyorsam eğer gagası çok uzamış. Ekran ışığıda yanıltıyor olabilir. Kanadında zor çıkan ya da ağrı yapan kanlı tüy kökü olabilir ya da kırılmış olabilir içinde. Çok detaylı incelemek gerekir. Bu tarz durumlar kuşun keyfini kaçıryor ve bunun gibi kanat düşmeleri olabiliyor. Tavsiyem tam anlamıyla kuşu ıslatın ve kanadını dikkatlice açıp inceleyin. Kanlı Tüyler ve Tedavi Süreci

Oyla 0
Geri