Düzelmeyen dışkı son durum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan avseque
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

avseque

Forum Sakini
Merhabalar arkadaşlar. Nihayet tahlil yaptırabildim. Dediğiniz izmirdeki laboratuvara gönderdim dışkıları. Bugün çıktı sonuçlar. Şu şekilde:
Yapılan bakteriyolojik muayene sonucunda Streptococcus spp. tespit edildi.

DOXYCYCLİNE++++
ENROFLOXACİN++++
FLORFENİCOL++++
AMOXYCYCLİNE++
COLİSTİN++
SULPHAMETHOXAZOLE+

Ayrıca,
Parazitolojik muayene sonucunda Koksidiyoz tespit edildi.
Mantar enfeksiyonu tespit edilmemiş. Megabactere de rastlanmamış. Net-cox diye bir ilaç önerdiler.
Kuşların durumu ise hala aynı. Dişi hala çok sulu dışkılıyor. Erkeğinki normal ama içinde tek tük yem oluyor nadiren.

Şu yanında + işareti olanlardan hiçbir şey anlamadım :) ilgilenen hanım da pek ilgili değil ağzından cımbızla laf alıyorum. Ne demek istemiş bu tahlil bana anlatabilir misiniz

Oyla 0
çok geçmiş olsun. Önerilen ürün işe yarayacaktır. Temin edemezseniz sulphamazethin de iş görür.

Oyla 0
Bir de bu streptokok çok mu ciddi bir şey? Koksidiyoza alıştım da artık streptokok yeni geldi

Oyla 0
geçmiş olsun veteriner kliniklerinden toltrazuril içeren antikoksidiyal ilaç olarak isteyebilirsiniz (netcox , baycox vb.) . bunları bulamazsanız sulfadimidin sodyum etken maddeli ilaç olarak sorabilirsiniz

+ işareti etken maddenin (ilacın) bakteriye karşı etkinliğini gösterir, yani ++++ yazan ilaç en etkilisi . siz koksidiyoz tedavisinden sonra bu ilaçlardan kullanacaksınız

Oyla 0
geçmiş olsun veteriner kliniklerinden toltrazuril içeren antikoksidiyal ilaç olarak isteyebilirsiniz (netcox , baycox vb.) . bunları bulamazsanız sulfadimidin sodyum etken maddeli ilaç olarak sorabilirsiniz

+ işareti etken maddenin (ilacın) bakteriye karşı etkinliğini gösterir, yani ++++ yazan ilaç en etkilisi . siz koksidiyoz tedavisinden sonra bu ilaçlardan kullanacaksınız
Yani netcox kullandıktan sonra bir de yanında + işareti yazan etken maddeli ilaçlardan mı kullanacağım? Kusura bakmayın tam anlayamadım da

Oyla 0
İşte görüşüyorum da ağzından cımbızla laf alıyorum ne yazık ki :(
Ömer beyle direkt mi konuşuyorsunuz? Kendisi oldukça açıklayıcı yazmıştı bize aslında.Bizim sonuçlarda da Enrofloksasin en duyarlı etken madde çıkmıştı.Enromis gönderdi onu kullandım.Sizin mix bakteri çıktığı için iki farklı etken maddeyi sırayla kullanmanız gerekiyor.

Oyla 0
Ömer beyle direkt mi konuşuyorsunuz? Kendisi oldukça açıklayıcı yazmıştı bize aslında.Bizim sonuçlarda da Enrofloksasin en duyarlı etken madde çıkmıştı.Enromis gönderdi onu kullandım.Sizin mix bakteri çıktığı için iki farklı etken maddeyi sırayla kullanmanız gerekiyor.
Ömer beyle sonradan konuştum neyse ki. Kendisi gayet açıklayıcı şekilde yazdı sağolsun. İnşallah bu sefer şifa olur yavrucaklara

Oyla 0
Geri