Düzelmeyen dışkı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan avseque
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

avseque

Forum Sakini
Merhaba tekrardan arkadaşlar. Durumdan sizleri haberdar etmek ve danışmak istedim. 1 haftalık antibiyotik tedavisi bitti. Doksisilin etken maddeli santadoks kullandım. Antibiyotik kullandığım süreçte dışkılar baya toparlandı neredeyse normaldi diyebilirim. Ama antibiyotiği kestiğim gibi tekrar sulu dışkılama başladı :( Eskisi gibi yeşil iz bırakmıyor ama çok sulu dışkılıyor gene..Dışkılarda yem yok. Kuşun hali iyi çok şükür. Veteriner antibiyotik sonrası 5 gün reflor önerdi. Yarın reflorun 5. Günü olacak. İşin kötüsü reflor da toparlamadı sulu dışkılamayı. İlaç bitiminde tüm kafesi dezenfekte ettim. Gagalarının değdiği her şeyi yıkadım. Yem markasını değiştirmemi söylemişti veteriner bir de onu deneyim dedim versele laga aldım. Şu an kademeli geçiş yapıyorum. Eski yemiyle karıştırarak veriyorum. Yumurta hiç vermedim bu süreçte.
Neden böyle oluyor arkadaşlar? Mantıken antibiyotik kullanırken sorun düzeldiyse sonrasında da iyileşmesi lazım değil mi? Aklım ermiyor benim bu işe lütfen yardımcı olur musunuz?

Antibiyotik tedavisinden sonra eğer ishal geçmemişse antibiyotiğin etken maddesi doğru seçilmemiş olabilir.
Bence;
-Yeni tedaviye başlamadan önce kuşun bağırsak florasını dinlendirmek için geçici bir süre yan etkisi olmayan doğal yöntemlere yönelebilirsiniz.
-Sadece aspur (kanarya yemi) verin
-Pirinç lapası,haşlanmış patatesten oluşan mamayı her gün verin
-Suluğa elektrolit mutlaka koyun (ishalde elektrolit kullanımı çok önemli)
-Probiyotiği değiştirin ve mamaya katın
-Bunu 1 hafta boyunca yapın,günlük olarak dışkıyı takip edip resmini buraya yükleyin.

Bu arada dışkısını tahlile götürme imkanınız varsa çok iyi olur.

Son düzenleme:
Oyla 0
Daha önceki konularınızı bilmiyorum veya hatırlamıyorum, bilimsel bir teşhis konuldu mu onu da bilmiyorum lakin kuşunuzda %80 ihtimalle staphylococcus enfeksiyonu var.

Oyla 0
Şöyle bir anektod geçeyim Atilla'ya dahilen ve haricen; bazı antibiyotikler geniş spektrumludur ve geçici olarak bakteriye etki edebilir. Lakin direkt olarak bakteriye etki edebilecek doğru etken maddesi, sorunu kökten halledebilir. Bu sebeple bakteriyel kökenli ishaller ya da diğer durumların en sağlıklı sonucu dışkı tahlilidir. Bunun haricinde besinsel, üşütmeye bağlı vb. vs. Durumlar yine besin ve probiyotik gibi desteklerle atlatılabilir. Atilla'nın da bahsettiği üzre; özellikle elektrolit desteği vermeniz mühim. Ayrıca her probiyotik her bünyede aynı reaksiyonu göstermeyebiliyor.

Oyla 0
Şöyle bir anektod geçeyim Atilla'ya dahilen ve haricen; bazı antibiyotikler geniş spektrumludur ve geçici olarak bakteriye etki edebilir. Lakin direkt olarak bakteriye etki edebilecek doğru etken maddesi, sorunu kökten halledebilir. Bu sebeple bakteriyel kökenli ishaller ya da diğer durumların en sağlıklı sonucu dışkı tahlilidir. Bunun haricinde besinsel, üşütmeye bağlı vb. vs. Durumlar yine besin ve probiyotik gibi desteklerle atlatılabilir. Atilla'nın da bahsettiği üzre; özellikle elektrolit desteği vermeniz mühim. Ayrıca her probiyotik her bünyede aynı reaksiyonu göstermeyebiliyor.
Kuşuma dışkı tahlili yapıldı sonuçları şu şekilde:
Yapılan bakteriyolojik muayene sonucunda Streptococcus spp. tespit edildi.

DOXYCYCLİNE++++
ENROFLOXACİN++++
FLORFENİCOL++++
AMOXYCYCLİNE++
COLİSTİN++
SULPHAMETHOXAZOLE+

Ayrıca,
Parazitolojik muayene sonucunda Koksidiyoz tespit edildi.
Doksisiline karşı duyarlılık tespit edildiği için onu kullandık. Koksidiyoz için öncesinde ilaç kullanmıştım zaten. Netcox kullanmıştım.

Oyla 0
Antibiyotik tedavisinden sonra eğer ishal geçmemişse antibiyotiğin etken maddesi doğru seçilmemiş olabilir.
Bence;
-Yeni tedaviye başlamadan önce kuşun bağırsak florasını dinlendirmek için geçici bir süre yan etkisi olmayan doğal yöntemlere yönelebilirsiniz.
-Sadece aspur (kanarya yemi) verin
-Pirinç lapası,haşlanmış patatesten oluşan mamayı her gün verin
-Suluğa elektrolit mutlaka koyun (ishalde elektrolit kullanımı çok önemli)
-Probiyotiği değiştirin ve mamaya katın
-Bunu 1 hafta boyunca yapın,günlük olarak dışkıyı takip edip resmini buraya yükleyin.

Bu arada dışkısını tahlile götürme imkanınız varsa çok iyi olur.
Yapılan bakteriyolojik muayene sonucunda Streptococcus spp. tespit edildi.

DOXYCYCLİNE++++
ENROFLOXACİN++++
FLORFENİCOL++++
AMOXYCYCLİNE++
COLİSTİN++
SULPHAMETHOXAZOLE+

Ayrıca,
Parazitolojik muayene sonucunda Koksidiyoz tespit edildi.
Dışkı tahlili yapılmıştı sonuçlar bu şekilde. Doksisiline duyarlı yani. Ona göre kullandık ilacı. Koksidiyoz için netcox kullandım. Netcox ile doksisilin arasına süre koyup öyle kullandık doksisilini. Biz uzun süredir bu sulu dışkıyla uğraşıyoruz. Dediğiniz gibi elektrolit verdiğim dönemler de oldu ama hiç bir işe yaramadı. Elektrolit olarak da ge-oral kullanmıştım.

Oyla 0
Refloru da tamamen veterinerin önerisiyle verdim. Yoksa elimde entrobac, orodigest, powermax probiyotikleri de var. Orodigest iyi gelmemişti daha önce kullandığımda. Powermaxın etkisi iyi yada kötü diyemem. En son entrobac almıştım. Onda da vitamin içerdiği için bu süreçte vermek istemedim. Çünkü doksisilin kullanırken gün içinde dönüşümlü olarak vitamin de verdim. Tabi gene veteriner ve buradaki arkadaşların önerisiyle.

Oyla 0
staphylococcus inatçı bir enfeksiyondur.
Güçlü takviyeler al ve 15 gün antibiyotik + 2 hafta ara +15 gün antibiyotik gibi ciddi sistematik tedavi gerekiyor. 2 haftalık ara içinde kuşta tüy dökme yemesinde azalma dışkıda bozulmalar vs yoksa arada dan sonra antibiyotik kullanmayın ama belirttiğim unsurlar varsa kullanmanız gerekiyor. Bu arada her 15 günlük periyot için farklı etken maddeli antibiyotik kullanılması gerekmekte. Bu enfeksiyon maalesef fırsatçı ve tekrarı bulan bir hastalık benim farkında olmadan 1 yılımı farkında olaraktan da 1 yılımı toplamda 2 yılımı aldı. Şuan için son 2 aydır enfeksiyon tamamen bastırılmış durumda.

Oyla 0
Doksisiklin yani Tetra grubu etken maddeler genellikle solunum yolu enfeksiyonlarında kullanılır.. Enrofloksasin ise bakteriyel enfeksiyonlarda tercih edilir. (E-Coli, Salmonella vs.)
Yani yanlış ilaç mı kullanmışım :( Israrla da sordum veterinere ikisine de duyarlılığı var doksisilin de kullanılabilir dedi :(

Oyla 0
Yani yanlış ilaç mı kullanmışım :( Israrla da sordum veterinere ikisine de duyarlılığı var doksisilin de kullanılabilir dedi :(
Yok yok sizin kuşunuzda olan bakteri Doksisiklin'e karşı duyarlı yani yanlış bir şey yapmadınız. Sizin yukarıda ''enrofloksasin ve doksisilin ikisi de benzer hastalıklarda kullanılıyormuş.'' yazınıza binaen söyledim..

Oyla 0

yanlış değil , tamamen doğru ilaç endişeniz olmasın

yukarıda @Eyunal detaylı yazmış , belki 2. kürü enrofloksasinle yapmanız daha iyi olur , hekiminizin görüşünü sorarsıniz tabi ki

Oyla 0
yanlış değil , tamamen doğru ilaç endişeniz olmasın

yukarıda @Eyunal detaylı yazmış , belki 2. kürü enrofloksasinle yapmanız daha iyi olur , hekiminizin görüşünü sorarsıniz tabi ki
Evet ben de öyle düşündüm. Aynı ilacı tekrar tekrar kullanırsak direnç gelişebilir. Yani bu durumun nedeni antibiyotiğin kullanım süresinin yetersiz gelmesi mi?

Oyla 0
Evet ben de öyle düşündüm. Aynı ilacı tekrar tekrar kullanırsak direnç gelişebilir. Yani bu durumun nedeni antibiyotiğin kullanım süresinin yetersiz gelmesi mi?

direnç gelişmez de iki ilacın etki mekanizması farklı olduğu için ikisini sırayla kullanmak daha etkili olabilir, tabi hekim daha iyi bilir. doksisiklin bakterinin bölünmesini (üremesini) engeller , enrofloksasin direkt öldürür :)

Oyla 0
direnç gelişmez de iki ilacın etki mekanizması farklı olduğu için ikisini sırayla kullanmak daha etkili olabilir, tabi hekim daha iyi bilir. doksisiklin bakterinin bölünmesini (üremesini) engeller , enrofloksasin direkt öldürür :)
Hekim cevap vermiyor:( Bakalım olmazsa yarın gene yazarım.. Hiç cvp gelmezse de 2 hafta sonra direkt enromis’e başlayım mı peki?

Oyla 0
Geri