Merhaba tekrardan arkadaşlar. Durumdan sizleri haberdar etmek ve danışmak istedim. 1 haftalık antibiyotik tedavisi bitti. Doksisilin etken maddeli santadoks kullandım. Antibiyotik kullandığım süreçte dışkılar baya toparlandı neredeyse normaldi diyebilirim. Ama antibiyotiği kestiğim gibi tekrar sulu dışkılama başladı Eskisi gibi yeşil iz bırakmıyor ama çok sulu dışkılıyor gene..Dışkılarda yem yok. Kuşun hali iyi çok şükür. Veteriner antibiyotik sonrası 5 gün reflor önerdi. Yarın reflorun 5. Günü olacak. İşin kötüsü reflor da toparlamadı sulu dışkılamayı. İlaç bitiminde tüm kafesi dezenfekte ettim. Gagalarının değdiği her şeyi yıkadım. Yem markasını değiştirmemi söylemişti veteriner bir de onu deneyim dedim versele laga aldım. Şu an kademeli geçiş yapıyorum. Eski yemiyle karıştırarak veriyorum. Yumurta hiç vermedim bu süreçte.
Neden böyle oluyor arkadaşlar? Mantıken antibiyotik kullanırken sorun düzeldiyse sonrasında da iyileşmesi lazım değil mi? Aklım ermiyor benim bu işe lütfen yardımcı olur musunuz?
Neden böyle oluyor arkadaşlar? Mantıken antibiyotik kullanırken sorun düzeldiyse sonrasında da iyileşmesi lazım değil mi? Aklım ermiyor benim bu işe lütfen yardımcı olur musunuz?