Mustafa Tetik
Forum Sakini
tahlilde coli ve megabakteri çıkmıştı. öyle hatırlıyorum.bu coli dışkısı değil ki. hangi ilacı ne için kullandınız?
tahlilde çıktı diye kullandım, colimis ilacın adı. Buna duyarlı çıkmıştı.bu coli dışkısı değil ki. hangi ilacı ne için kullandınız?
2 hafta amphotericin b kullandım megabakteri için hiç etkisi olmadı. Sonra ilaç bitti. Daha yeni bulabildim bugün sipariş verdim. Ne yapacağımı bilmiyorum ya bir türlü geçmedi ishali.coli ikincil enfeksiyondur tek başına kuşu hasta etmez, her kuşta doğal olarak bulunur. sizin tahlilde yoğunluğu normalden yüksek çıktıysa baskılamak için ilaç verilmiştir , iyileştirmek için değil. dışkıdaki bozulma da coli kaynaklı değil.
kolistin'in normalde aralıksız 5 gün kullanımı önerilir. ilave olarak, kuşunuzda mantar öyküsü varsa antibiyotik sonrası 3-5 gün nystatin ya da flukonazol kullanırsanız iyi olur
Merhaba ben flukonazol veya nystatin içerikli bir ilaç alacağım. Siz önerdiğiniz bir ilacı kullanım dozu ile beraber yazarsanız onu alayım. Bir de flukonazol ve nystatin hep aynı hastalıklara etki ediyor farkları nedir, +, - yönleri yani.coli ikincil enfeksiyondur tek başına kuşu hasta etmez, her kuşta doğal olarak bulunur. sizin tahlilde yoğunluğu normalden yüksek çıktıysa baskılamak için ilaç verilmiştir , iyileştirmek için değil. dışkıdaki bozulma da coli kaynaklı değil.
kolistin'in normalde aralıksız 5 gün kullanımı önerilir. ilave olarak, kuşunuzda mantar öyküsü varsa antibiyotik sonrası 3-5 gün nystatin ya da flukonazol kullanırsanız iyi olur
Aslında birkaç gün sonra elime amfoterisin b geçecek. Sizce onu kullanmam daha mı mantıklı olur?Candidiasis, moniliasis, aspergillosis gibi fungal/mikotik hastalıklarda işe yarayan etken maddeler. Daha çok candida'ya etki gösterirler ama. Sadece nystatin ve flukonazol yok; Ketokonazol, Itrakonazol, Mikonazol, Amphotericin-B.....
Flukonazol, suda iyi çözünür ve idrarla atılır. Özellikle mukozal ve sistemik Candida türlerinin oluşturduğu mantar olgularında kullanılır. Oral biyoyararlanımı oldukça yüksektir..
Nistatin, sıcak, ışık, nemlilik ve havaya karşı dayanıksızdır. Alkolle sulandırılmış çözeltileri buzdolabında 10 gün süre ile dayanıklı kalabilir. En çok Candidalara özellikle de Candida albicans’a etkilidir Amfoterisin B ile benzer yapıda, aynı etki mekanizmasına ve spektrumuna sahiptir.
Benim sana tavsiyem ise; flukonazol kullanman yönünde olacak.
Merhaba ben flukonazol veya nystatin içerikli bir ilaç alacağım. Siz önerdiğiniz bir ilacı kullanım dozu ile beraber yazarsanız onu alayım. Bir de flukonazol ve nystatin hep aynı hastalıklara etki ediyor farkları nedir, +, - yönleri yani.
Peki mikostatin gibi sıvı bir ürün mü alayım zolax gibi bir ürün müantibiyotik sonrası tedbir amaçlı kullanılacaksa ben nystatin'i tercih ediyorum.
ancak siz yakın dönem amfoterisin-b kullanmıştınız. amfoterisin ve nistatin'in etki mekanizması birbirine benzerdir. bu durumda sizin flukonazol kulanmanız bence daha iyi olur
Peki mikostatin gibi sıvı bir ürün mü alayım zolax gibi bir ürün mü
Ecoliden mantara mı geçtiniz ben anlamadım @neanderthalensis hap değil onlar kapsül şeklinde içi toz olduğu için kullanımı kolay..