Ebeveynsiz, Yumurtadan Yeni Çıkmış Yavru Bakımı

Kullanıcı Değerlendirmesi
5.00 Oylama

Fatmaserbest17

iyikus.com Üyesi
Merhabalar dün muhabbet kuşlarımı yuvalıkta ölü buldum bundan 3 - 4 gün önce yumurtalarına bakmıştık acaba kıskançlıktan ölmüş olabilirler mi? 4 tane yumurtası vardı yumurtaların içine baktım dördünde de yavru var kuluçka makinasına koydum eğer yavruları çıkarsa bunların bakımını nasıl yapıcam yardımcı olur musunuz ? Kuluçkaya koyduk ama ne kadar sürede çıkacağını bilmiyoruz tahminen 2 hafta oldu annesi kuluçkaya yatalı acaba kaç günde çıkarlar ?

Kıskanclık vs vs gibi bir durum söz konusu olmaz tahminen kumesinizde hastalık var yada kustan asırı yavru alındı dayanamadı baska yumurtalı takımınız var ise onun altına kaydırın yok ise kulucka makinasını hic kullanmadım ben genelde dogal ortamda almaya calisiyorum yumurta kaydırma yontemini kullaniyorum

Oyla 0
Kaybınız için üzüldüm. Süreç eğer iyi ilerliyorsa 4-5 gün içinde ilk bebeğin çıkması gerekir. Elle bakımları yeni bebeklerin oldukça zor oluyor. Çevrenizde bir üretici bulmak süreci çok kolaylaştıracaktır.

Eğer yok ise youtube üzerinden elle besleme videoları izlemenizi öneririm. Bu bekleme zarfında A21 elle besleme mamasını almanızı tavsiye ederim. Birde besleme aparatı alınız

Oyla 0
Ortalama kuluçka ısısı 37.5 ve nem oranı 60 olmalıdır. 3-4 saatte bir yumurtaları çevirmeniz gerekli.

Ortalama 18 gün çıkış süresi ama bu süre max.24 güne çıkabilmektedir.

Versele Laga A21 elle besleme maması ve aparratlarını temin ediniz şimdiden.

Oyla 0
Ortalama kuluçka ısısı 37.5 ve nem oranı 60 olmalıdır. 3-4 saatte bir yumurtaları çevirmeniz gerekli.

Ortalama 18 gün çıkış süresi ama bu süre max.24 güne çıkabilmektedir.

Versele Laga A21 elle besleme maması ve aparratlarını temin ediniz şimdiden.
Her kuşçu da o önerdiğiniz mama ve aparatlarından bulabilirmiyim? yumurtadan çıktıktan sonra ne sıklıkla mama vermemiz gerekiyor ?

Oyla 0

Yavrular ilk çıktıklarında günde 4-5 kez besleyebilirsiniz. Kursaklarının fındık büyüklüğüne yakın bir şişkinliğe gelmesini sağlayın. Kuşlar büyüdükçe bu oranıda aynı orantıda arttırabilirsiniz.

Yavrular henüz çok ufak olduğundan aparatları daha sonraki aşamalarda kullanıcaksınız. İlk aşamada mamayı verirken kürdanın sivir ucunu kırıp küt kısmıyla mamayı gagasına sürün

Bu konuda en kısa zamanda konu hazırlamayı düşünüyorum. Süreç içerisinde istişare ederek ilerleyebiliriz (y)

Oyla 0
Geri