En iyi kuş&kafes ısıtma yöntemi nedir ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan UmutCAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

UmutCAN

Yeni Üye
İyi günler arkadaşlar. Kışın gelmesi ile beraber kuşumu, kafesini ve oyun alanını ısıtacak bir yöntem arıyorum. Kafesim büyük (40x33x56cm) ve sadece 1 muhabbet kuşum var. Kış aylarında ev çok soğuk olmuyor ancak sonbahar aylarında geceleri serin oluyor.

Kafesin üstünden "İNFRARED AMPÜL ISITICI LAMBA" sarkıtmayı düşünüyorum. Ancak kaç watt değerine sahip bir lamba almalıyım bilemedim. 100w dan 250w a kadar varyasyonları mevcut. Kuşu çok ısıtıp ona zarar vermek istemiyorum.

Oyun alanı içinse alanın alt kısmına ısıtıcı ped (sürüngenler için satılan) sermeyi düşündüm. Çok fazla ısıtmasını beklemiyorum ancak işe yarayacağını düşündüm.

Bunlar dışında farklı görüşlere ve fikirlere açığım. Sizler nasıl ısıtıyorsunuz? Alacağım lambanın markasının bir önemi var mı? Kaç watt değerine sahip olması gerekir ?

Kafes & oyun alanı
492474126z.jpgWhatsApp Image 2020-09-19 at 15.41.08.jpeg

Merhaba, kış aylarında ısının önemi oldukça yüksek ama üretim yapılmadığı için belirli bir düşük sıcaklık pek sorun olmuyor. İdeal ısı 18 derece altına düşüyorsa bazı şeyler düşünülebilir. İnfrared lamba yerine akşam kullanacağınız için seramik lamba öneririm. Lamba da oda genişliğine göre belirlenmesi gerekiyor. Genel anlamda bence 100 lük size yeter.

Benim şuan 2 çift kuşum var sadece ve kış ayından itibaren başlıyorum ısıtmaya oda bazen yağlı radyatör bazende kombi ısısı yetiyor. Odanız kaç dereceye düşüyor bunları kontrol etmenizi öneririm.

Oyla 0
Evet kışın da 22 derece ideal, kendi tecrübem kışın üşümemek için dolayısıyla kuşlarımızda üşümemesi için 24 ve 25 derecelerde evi tutuyordum , sıksık tüye giriyorlardı, hatta bazen hararet göstergesi hafif kanat açma dahi oluyor 24-25 derecelerde. Artık azaltıyorum dereceyi 22-23 lere, ben de ince svittişörtle durmak yerine hafif sıkı giyiniyorum evde. Herşey onların mutluluğu için

Oyla 0
Geri