Erkek Çiftleşmiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kubilay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kubilay

iyikus.com Üyesi
Merhaba arkadaşlar. Elimde çok güzel bı takımın var. Dişi sürekli yuvalığa girip çıkıyor. İçerideki talaşları falan ayarladı. Her şey çok güzel ilerliyor. Fakat işin sonunu bı türlü göremedim. Gün içinde çoğu kez kur yapiyorlar birbirlerine fakat olmuyor. Dişi kafası eğik yere yakın şekilde erkeği bekliyor ama erkek hep yem kusuyor veya ötüyor. Acaba erkek kuşum çiftleşmeyi bilmiyor olabilir mi? Bunu nasıl çözebilirim aranızda bu durumda olupta çözümünü bulanlar varsa söylerse çok hoşnut olurum. Herkese iyi forumlar.

Biraz zamana ihtiyaçları var belli ki. Kendileri öğreniyor süreci ancak farklı bir çiftiniz varsa eğer izleyebileceği bir konumda olursa onlar taklit edecektirde
Benzer durum zamanında başıma gelmişti. Tecrübesiz ve bir türlü eşleşmeyen erkek kuşun karşısına (çifthane kafesin diğer yarısı) başka bir çift koydum ve eşleşmesini merakla izledi. 1 hafta ardından tecrübesiz çiftte denemeye başladı. İlk denemeleri başarısızdı elbette ama öğrendi kısa sürede.

Oyla 0
Biraz zamana ihtiyaçları var belli ki. Kendileri öğreniyor süreci ancak farklı bir çiftiniz varsa eğer izleyebileceği bir konumda olursa onlar taklit edecektirde
Benzer durum zamanında başıma gelmişti. Tecrübesiz ve bir türlü eşleşmeyen erkek kuşun karşısına (çifthane kafesin diğer yarısı) başka bir çift koydum ve eşleşmesini merakla izledi. 1 hafta ardından tecrübesiz çiftte denemeye başladı. İlk denemeleri başarısızdı elbette ama öğrendi kısa sürede.
Aldığım kişi kuşların daha önceden 1 ağız yavru verdini söyledi yalan değilse erkek işi biliyor fakat bitirmiyor. Fakat yalanda olabilir. İnternette falan da okudum E vitamini eksikliği olabilir falan dediler. Öyle bişi oldunu düşünmüyorum. Öyle olsa bütün süreçler tamamlanmazdı. Bazen dişi erkek çiftleşmediği için gaga atıyor. Bu duruma bı çözüm bulmam lazım.

Oyla 0
Vitamin eksiklikleri kuşlarda nadir görülür. Üremeyle de özellikle E grubunun çok yakın bir ilişkisi yok aslında.

Oyla 0
Geri