Erkek Dişi çatışması

EUzuner

iyikus.com Üyesi
Merhaba,
Kafeste 2 tüylenmiş yavru var ancak erkek ve dişinin 4 gün önce çiftleştiklerini gördüm ara ara çiftleşiyorlar ama görüyorumki dişi saldırgan davranıyor bazen erkeği tüneğe dahi çıkarmıyor kavga ediyorlar kafeste bir kıyamet birbirlerini kovalıyorlar bi kaç saat sonra bakıyorum çiftleşiyorlar
Şimdi benim ne yapmam gerek 2.yuvalığı takayım mı? Belliki yumurtalar yolda ve bu yavrulara bakıcaklar mı

Kanarya beslemediğim için ayrışan noktalar konusunda minik farklılıklar olabilir. Lakin benzer mantalite diye birşeyler ekleyeyim.

Muhabbet kuşlarında da benzer süreçler mevcut. Yavruların yeme düşmeden önce ebeveynlerin çiftleşme arzusu doğabiliyor. Bu genelde erkeğin ısrarı neticesinde gelişiyor. Didişmelerin nedeni bu olabiliyor bu sebeple.

Yavrular yeme düşmeden dişinin kuluçka süreci başlarsa eğer, büyük olasılıkla ebeveynler yavruları beslemeyi keseceklerdir.

Daha kötü olan senaryo ise, yavruları dövebilirler, kovabilirler bölgelerinden.

Bu sebeple elle besleme mamasını hazır bulundurun. Ve süreci her olasılığa karşı sıkı gözlemlemeyi eksik etmeyin.

Umarım olumsuz şeyler yaşamazsınız.

Oyla 0
Kanarya beslemediğim için ayrışan noktalar konusunda minik farklılıklar olabilir. Lakin benzer mantalite diye birşeyler ekleyeyim.

Muhabbet kuşlarında da benzer süreçler mevcut. Yavruların yeme düşmeden önce ebeveynlerin çiftleşme arzusu doğabiliyor. Bu genelde erkeğin ısrarı neticesinde gelişiyor. Didişmelerin nedeni bu olabiliyor bu sebeple.

Yavrular yeme düşmeden dişinin kuluçka süreci başlarsa eğer, büyük olasılıkla ebeveynler yavruları beslemeyi keseceklerdir.

Daha kötü olan senaryo ise, yavruları dövebilirler, kovabilirler bölgelerinden.

Bu sebeple elle besleme mamasını hazır bulundurun. Ve süreci her olasılığa karşı sıkı gözlemlemeyi eksik etmeyin.

Umarım olumsuz şeyler yaşamazsınız.
Çok teşekkür ederim
Zaten yavrulara takviye veriyorum dediğiniz gibi son zamanlarda iyice azalttılar beslemeyi gittiği yere kadar olmadı alıcam yavruları gözlemekteyim.

Oyla 0
Geri