Erkek kuş çiftleşmiyor

emirguven

Yeni Üye
Merhaba 1 takım cennet papağanım var. Dişiyi ben elde besledim erkeği daha sonradan satın aldım.
Dişi olan kuş kızgınlaştı hatta kizginlik yumurtası yaptı ama erkek kuş çiftleşmiyor.
Birbilerini kaşıyorlar ama birbirlerini beslemiyorlar dişi kus erkegin gagasını açmaya falan çalışıyor.
Erkeği ayırdım 5 gün Taubenfit E 50 verdim nijer tohumları vesaire ama hala değişen bir şey yok dişi kus erkeğe ayak atıyor pozisyona falan geçiyor.

Merhaba 1 takım cennet papağanım var. Dişiyi ben elde besledim erkeği daha sonradan satın aldım.
Dişi olan kuş kızgınlaştı hatta kizginlik yumurtası yaptı ama erkek kuş çiftleşmiyor.
Birbilerini kaşıyorlar ama birbirlerini beslemiyorlar dişi kus erkegin gagasını açmaya falan çalışıyor.
Erkeği ayırdım 5 gün Taubenfit E 50 verdim nijer tohumları vesaire ama hala değişen bir şey yok dişi kus erkeğe ayak atıyor pozisyona falan geçiyor.
bazen bu olabilir. Erkek henüz hazır olmamalı.

Peki ne yapayım şuanda dişi kızgın oldugunu için tahminen yeniden kizginlik yumurtası yapacak. Erkeğe E vitamini falan vermeye devam edeyim mi. Nasil bir süreç izlemeliyim.
E vitamini her ne kadar üremede önemli olsa da çok daha önemli etmenler vardır. Örneğin ışık günlük en az 12 saat güçlü ışıkta kesintisiz kalmalı. Protein ağırlıklı beslemek de çok önemli keten tohumu katın yemlerine. Amino asit desteği de işe yarayacaktır.

Geri