Erkek kuş hemcinsi ile anlaşabilir mi?

Furtan Kobay

iyikus.com Üyesi
3 yaş civarı erkek muhabbet kuşunun yanına arkadaş olması için farklı bir erkek muhabbet kuşu alınabilir mi? Bu durumda birbirleriyle kavga ederler mi? Açıkçası her ne kadar dişi kuş almak istesemde olası bir yumurtlama halinde bakamamaktan çekiniyorum.

3 yaş civarı erkek muhabbet kuşunun yanına arkadaş olması için farklı bir erkek muhabbet kuşu alınabilir mi? Bu durumda birbirleriyle kavga ederler mi? Açıkçası her ne kadar dişi kuş almak istesemde olası bir yumurtlama halinde bakamamaktan çekiniyorum.
Disi disi ile anlastigina bizzat sahit oldum lakin erkekte ayni durum soz konusu olabilir mi bilemiyorum. Erkeklerde durum biraz farkli olabilir belki kizginlik donemlerinde birbirlerine karsi farkli tavirlarda olma ihtimali vardir. Ama yinede deneyimli arkadaslardan gorus almak daha iyi olur

Oyla 0
Disi disi ile anlastigina bizzat sahit oldum lakin erkekte ayni durum soz konusu olabilir mi bilemiyorum. Erkeklerde durum biraz farkli olabilir belki kizginlik donemlerinde birbirlerine karsi farkli tavirlarda olma ihtimali vardir. Ama yinede deneyimli arkadaslardan gorus almak daha iyi olur
Erkek disiyi disi erkegi begenmiyorsa kirmizi halida serseniz ciftlesmiyor ornek bende var 2 senedir birakin yumurtayi coftlesmiyor bile herturlu kusma oyun oynalar var kavga asla yk ama begenmeyince ne yaparsan yap olmuyor her disiylede anlasacak degil korkacak durum yok aslinda

Oyla 0
Kuşunuzun karakterini bilmiyorum bu nedenle net bir yorum yapamamakla birlikte aynı cinsiyete sahip iki kuş bakılabilir. Gözlem yapmalısınız yeni kuş geldiğinde mutlaka. Eğer kavga durumu şiddetli oluyorsa mutlaka ayrılmalıdır. Yedek bir kafes bulundurmayı unutmayınız.

Oyla 0
Geri