Erkek kuş kızışmış olmasına rağmen dişiden kaçıyor

Şimal_yıldızı

Forum Sakini
Merhabalar, 10 gün önce aldığımız erkek bu zamana kadar farklı kafesteydi, dün dişiyi erkeğin yanına aldım fakat aynı tünekte durmadılar, dişi sürekli erkeğin yanına gitmek istiyor ama dişi gelir gelmez erkek diğer tüneğe zıplıyordu, şuan bazen aynı tünekte duruyorlar o da zorunluluktan gibi bişey, diğer tünek yuvalık kapısına yakın olduğu için ürküyorlar biraz, dişinin cere kahverengi değil fakat kızışma belirtileri var, erkek zaten tele, tüneğe, gaga taşına, suluğa, herşeye kur yapıyor kafa tüylerini kabartıp göz bebeklerini küçültüp, neden kızışmış olmasına rağmen dişiden kaçıyor, cüsse olarak dişiden büyük, yaş olarakta dişinden büyük, şimdiden teşekkür ederim cevaplar için :)

Alisacaklardir. Dişi bu kafeste miydi daha önce?
Yuvaya ilgisi güzel.erkek yoğun kur başlatırsa kisa sürede ureyecektir. Ahşap tünek almalısın mutlaka

Oyla 0
Alisacaklardir. Dişi bu kafeste miydi daha önce?
Yuvaya ilgisi güzel.erkek yoğun kur başlatırsa kisa sürede ureyecektir. Ahşap tünek almalısın mutlaka
Ahşap tüneğimiz var ama ikisini birlikte taşımıyor kafesin telleri mi esnek tahta tünel mi sorunlu bilemedim, dişi uzun süredir bu kafeste değildi başka kafesteydi, aslında erkekte yoğun kur var sabah başlıyor kur ötüşüne akşama kadar devam ediyor diyebilirim

Oyla 0
Bu tarz yarım kalan tüneklerde eşleşse bile boş yumurta oranı artıyor. Tüneklerin sallanmaması gerekir.

Oyla 0
Ahşap tüneğimiz var ama ikisini birlikte taşımıyor kafesin telleri mi esnek tahta tünel mi sorunlu bilemedim, dişi uzun süredir bu kafeste değildi başka kafesteydi, aslında erkekte yoğun kur var sabah başlıyor kur ötüşüne akşama kadar devam ediyor diyebilirim
Bizde ahşap tüneğimizde aynı sorunu yaşıyoruz. Ucu aşağı doğru eğiliyor sürekli. Ki benim kızım tek başına, öyle şişkoda değil ama ☺️ Diğer tünekten üstüne atladıkça esneyip yaylanıyor. Gerçi bizim kız bu durumdan memnun ?

İnşallah kısa zamanda bu minnoşların yavrularını da seversiniz ?

Oyla 0
Bu tarz yarım kalan tüneklerde eşleşse bile boş yumurta oranı artıyor. Tüneklerin sallanmaması gerekir.
Aaa öyle mi, tahta tünekte yarım kalıyor iki telede denk gelmiyor, ona göre tünek bakayım o zaman bugün, 40 cm olan tünekler mi çift tele denk geliyor acaba, plastik olmasına rağmen tutacak yerleri sağlam olduğu için sallanmıyor, tahta tünekte biri varken diğeride atlarsa düşüyor tünek

Oyla 0
Bizde ahşap tüneğimizde aynı sorunu yaşıyoruz. Ucu aşağı doğru eğiliyor sürekli. Ki benim kızım tek başına, öyle şişkoda değil ama ☺️ Diğer tünekten üstüne atladıkça esneyip yaylanıyor. Gerçi bizim kız bu durumdan memnun ?

İnşallah kısa zamanda bu minnoşların yavrularını da seversiniz ?
İnşallah sağlıkla görürüz yavrularını? bizim dişide çok seviyor sallanmayı kur yaparken kafa sallıyor kafa salladıkça kendide zıplıyor çok komik oluyor :D teşekkür ederim

Oyla 0
Kafes ölçünüzü tam bilmiyorum. 30 cm ise onlar alınabilir, 40 cm olanlarda sizin kafese olur ama uzun gelir gibi. Kesebilirsiniz uygun ölçüye göre :)

Oyla 0
Dişi yuvalığı kemiriyor kendisine zararı olmaz değil mi? Ek olarak dişi erkeğin kuyruğunu tutmak kafasını kaşımak istiyor ama erkek niye izin vermiyor ki, erkeğin kızışmış olduğundan eminim, dişidede belirtiler var kahverengi cere olmasada, dişinin erkeği beğenmeme durumu söz konusu değil ama erkek istemiyor

Oyla 0
Yok hayır kemirmesinde sorun olmaz :) İlgisini yöneltecektir erkek zamanla. Bazen geç açılıyorlar. Çekingen, pasif karakterli bir erkek olabilir. Baskınlık kurması zaman alabilir. 2-3 hafta süreci bir gözlemleyin. Olmazsa erkek değiştirilebilir :(

Oyla 0
Yok hayır kemirmesinde sorun olmaz :) İlgisini yöneltecektir erkek zamanla. Bazen geç açılıyorlar. Çekingen, pasif karakterli bir erkek olabilir. Baskınlık kurması zaman alabilir. 2-3 hafta süreci bir gözlemleyin. Olmazsa erkek değiştirilebilir :(
Gözlemime göre pasif bir erkek değil, hatta aksine çok özgüvenli, ürkek olsa bana karşıda ürkek olurdu bence, ilk kafese çıkışında kafama konmuştu ve tesadüfen değildi inşallah alışırlar birbirlerine, erkek değiştirmek zorunda kalırsam üzülürüm :(

Oyla 0
Gözlemime göre pasif bir erkek değil, hatta aksine çok özgüvenli, ürkek olsa bana karşıda ürkek olurdu bence, ilk kafese çıkışında kafama konmuştu ve tesadüfen değildi inşallah alışırlar birbirlerine, erkek değiştirmek zorunda kalırsam üzülürüm :(
Baskınlığını size karşı davranışlarınızdan anlayamazsınız aslında. Benim erkek kuşum bana gelince bir panter, bana erkeklik taslıyor ama dişisi daha baskın. Dişi olan da bana gelince kedi gibi mesela, çok uysal. Onunla pek alakası yok yani. Kafes içindeki davranışlarını gözlemleyin 2 hafta kadar ?

Oyla 0
Geri