Erkek kuşum kendini kabartıyor ve sürekli uyuyor.

Sündüs Dağcı

iyikus.com Üyesi
Tekrardan Herkese Merhabalar şimdiden öneri ve yardımlarınız için teşekkürler.
Erkek kuşum dünden itibaren kendini kabartıyor, kendisini ve kuyruğunu titretiyor, sulu ishal ve sürekli uyuyor. Sağlıklı bir kuş ve ilk kez böyle bir şey oldu mevsim değişikliği nedeniyle soğuk almış olabilir mi yada bu durum normal mi? Erkek kuşumun videosu aşağıdaki ekte bulunmaktadır.
Yardımlarınız ve önerileriniz için teşekkürler.

Ekli dosyalar

Solunum problemi var gibi tünek üzerinde mümkünse uyurken video çekme şansınız varmı dışkı resmini de rica ediyorum

Yeme içme durumu nasıl
Nefes alırken ses çıkartıyor mu?
Kursağı dolu mu ?
Kursağı dolu değil bir dışı kuşum solunum rahatsızlığı yaşıyordu ondan bulaşma ihtimali olabilir çünkü bazen onla aynı sesleri çıkarıyor. Burda paylaşmıştım kuşumuda. bazen çok nadir vık vık diyordu bu aralar çıkarmıyor. Yeme içmesi 2 gündür iyi değil zayıflamış hatta.

Kursağı dolu değil bir dışı kuşum solunum rahatsızlığı yaşıyordu ondan bulaşma ihtimali olabilir çünkü bazen onla aynı sesleri çıkarıyor. Burda paylaşmıştım kuşumuda. bazen çok nadir vık vık diyordu bu aralar çıkarmıyor. Yeme içmesi 2 gündür iyi değil zayıflamış hatta.
Yemeden içmeden kesilen kuşa müdahale gerekir yemediği her dk aleyhine işler
Sevdiği şeyleri verin güzel bir mama hazırlayın
Çıkardığı sesi duyalım
Bu süre içerisinde kekik suyu yapmanızı öneririm
Bir tam suluk ölçüsü suya bir çay kaşığı kurutulmuş kekik atın ve kaynayınca altını kapatın
Soğumaya bırakın
Suluguna yarım temiz su yarım hazırladığınız kekik suyundan ilave edin
3 gün üst üste verebilirsiniz akşam temiz Su ile digistirmeyi unutmayınız

Yemeden içmeden kesilen kuşa müdahale gerekir yemediği her dk aleyhine işler
Sevdiği şeyleri verin güzel bir mama hazırlayın
Çıkardığı sesi duyalım
Bu süre içerisinde kekik suyu yapmanızı öneririm
Bir tam suluk ölçüsü suya bir çay kaşığı kurutulmuş kekik atın ve kaynayınca altını kapatın
Soğumaya bırakın
Suluguna yarım temiz su yarım hazırladığınız kekik suyundan ilave edin
3 gün üst üste verebilirsiniz akşam temiz Su ile digistirmeyi unutmayınız
Teşekkür ederim hemen yapiyorum.

Ya tüye başlayacak ya da hafif bir kırgınlığı var. Üşütmüş olabilir.
Maalesef üşütmüş ve ciğerleri nerdeyse iflas etmiş. 46 dereceymiş ateşi. Veterinere getirdim 1 saat önce şuan sıcak tutuyorum veteriner ilaç verdi 3 gün uygulamami söyledi ve bana bir mama reçetesi ve ilaç kullanım reçetesi verdi. 3 günü atlatirsa yaşar dedi. İnşallah yaşar şuan tek umudum bu.

Arkadaşlar hep söylüyoruz kuşta andiden ishal, kabarma, uyuklama, iştahsızlık başladıysa vakit kaybetmeden antibiyotik tedavisi uygulanmalıdır.. En fazla bir gün gözlemleyin düzelmezse riske girmeyin...

Bu tarz durumlarda ilaç başlanmazsa 5-6 günde kuşunuzu kaybedebilirsiniz.. Bunu söylediğimde kuşa ömürmü biçiyorsun diyorlar. Tabiki hayır canı verende alanda Allah'dır.. Ancak yüzlerce hasta kuş gözlemlemiş birisi olarak, kuşun kendi kendine hastalığı atlatmasının çok düşük bir ihtimal olduğunu söylüyorum sadece.. 10 hasta kuştan belki 1 yada 2 tanesi ilaçsız hastalığı atlatabiliyor..

Kuşun bağışıklığı güçlüyse ilaçsızda iyileşebilir tabiki.. Ama ben olsam bu riske kesinlikle girmem...

Arkadaşlar hep söylüyoruz kuşta andiden ishal, kabarma, uyuklama, iştahsızlık başladıysa vakit kaybetmeden antibiyotik tedavisi uygulanmalıdır.. En fazla bir gün gözlemleyin düzelmezse riske girmeyin...

Bu tarz durumlarda ilaç başlanmazsa 5-6 günde kuşunuzu kaybedebilirsiniz.. Bunu söylediğimde kuşa ömürmü biçiyorsun diyorlar. Tabiki hayır canı verende alanda Allah'dır.. Ancak yüzlerce hasta kuş gözlemlemiş birisi olarak, kuşun kendi kendine hastalığı atlatmasının çok düşük bir ihtimal olduğunu söylüyorum sadece.. 10 hasta kuştan belki 1 yada 2 tanesi ilaçsız hastalığı atlatabiliyor..

Kuşun bağışıklığı güçlüyse ilaçsızda iyileşebilir tabiki.. Ama ben olsam bu riske kesinlikle girmem...
Kuşum aniden bu hale geldi 3 gün içerisinde ve veterinerede vakit kaybetmeden gittim. Ama malesef kaybettim. Zaten akşamları antibiyotik ve sabahları vitamin takviyesi yaptım havalar soğuduğu için hepsine günlük vitamin takviyesi yapıyorum. Burda bilgili insanların yanında bilgisiz insanda çok fazla var ve yanlış yönlendirilebiliyoruz. veterinere gitme durumum olmadığında belirli bir saatten itibaren tavsiye alıyorum. Sabah veterinere getiriyorum. Dikkatsizlik ve herhangi bir durum söz konusu olmadı.

Geri