Erkek kuşun karnında kan

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zara.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zara.

Forum Sakini
İyi akşamlar arkadaşlar yardiminiza ihtiyacim var .komşunun erkek kuşunun karın bolgesinde delik açılmış kanıyor kuş surekli qaqasıyla orayı kurcalıyor yine kanıyor acaba neden olmuş ola bilir kafeste öyle bir yer yok kuşun zarar göreceyi yer .kuş kullukçada olduğundan dolayı dışarı da çıkmıyor neden ola bilir

Fotoğraf isteyeceğim ama karın bölgesinde delik açılmış ve hali hazırda kan akan bir kuşa elimizden pek bir şey geleceğini zannetmiyorum.? Veteriner şart..

Oyla 0
O tip bir bölgede kanama çok sıkıntı. Doğrudan kani durdurmak için çalışmalısınız. Ardindan fotoğraf atarsaniz kontrol edelim.

Oyla 0
O tip bir bölgede kanama çok sıkıntı. Doğrudan kani durdurmak için çalışmalısınız. Ardindan fotoğraf atarsaniz kontrol edelim.
Ben o bolgeye mısır unu vurdum kanama durdu ama kuş yine eşeliyor yine kanatıyor ve bide kanatlarını açmış halsiz duruyor

Oyla 0
Kuş kuluçkada ve kanatlarını açmış halsiz demişsin. Yumurta sıkışması olabilir kuşta. Yada o spreyden etkilenmiş olabilir eğer yüzüne geldiyse. Sadece ihtimal olarak söylüyorum bunları..

Karındaki sorunu ise bu spreyler bilinenin aksine daha çok kaşıntı yapıyor ve kuş aşırı rahatsız oluyor bu yüzdende kaşıyacam diye gagasıyla kendi kanatmış olabilir.

Şuan için o yara olan bölgenin etrafındaki tüyleri biraz yolabilirsin. Zaten tutunca hemen ele gelir. Yaraya daha rahat müdahale edersin böylece.

Yara için bir tane normal kalıp sabunla köpürtülmüş ılık su hazırla ve pamuk yada bezi bu suya bandırıp yarayı güzelce temizle. Hem mikrobunu kırar daha çabuk iyileşmesini sağlar, hemde hiç bir zararı yoktur. Açık yaraları gönül rahatlığıyla bu şekilde dezenfekte edebilirsiniz..

edit: kuş erkekmiş yav yumurta sıkışması ihtimalini direk eleyebilirsin :)

Bu arada yarayı temizledikten sonra ufak bir yara bandı yapıştırabilirsin. Tekrar tekrar kanatmasın..

Son düzenleme:
Oyla 0
Kuş kuluçkada ve kanatlarını açmış halsiz demişsin. Yumurta sıkışması olabilir kuşta. Yada o spreyden etkilenmiş olabilir eğer yüzüne geldiyse. Sadece ihtimal olarak söylüyorum bunları..

Karındaki sorunu ise bu spreyler bilinenin aksine daha çok kaşıntı yapıyor ve kuş aşırı rahatsız oluyor bu yüzdende kaşıyacam diye gagasıyla kendi kanatmış olabilir.

Şuan için o yara olan bölgenin etrafındaki tüyleri biraz yolabilirsin. Zaten tutunca hemen ele gelir. Yaraya daha rahat müdahale edersin böylece.

Yara için bir tane normal kalıp sabunla köpürtülmüş ılık su hazırla ve pamuk yada bezi bu suya bandırıp yarayı güzelce temizle. Hem mikrobunu kırar daha çabuk iyileşmesini sağlar, hemde hiç bir zararı yoktur. Açık yaraları gönül rahatlığıyla bu şekilde dezenfekte edebilirsiniz..

edit: kuş erkekmiş yav yumurta sıkışması ihtimalini direk eleyebilirsin :)

Bu arada yarayı temizledikten sonra ufak bir yara bandı yapıştırabilirsin. Tekrar tekrar kanatmasın..
Teşekkür ederim Ümit bey yara bandını o zaman kısaltayım sonra yapıştırayım ki kalan tüylerede yapışarak kuşun canını acıtmasın çıkarınca

Oyla 0
hoş görünmüyor. O bölge steril hale getirildikten sonra görmek ve yorum yapmak mümkün olacaktır. Yara bandı gibi şeyler tutsa bile kuş uğraşıp çıkartacaktır.

Oyla 0
Geri