Erkek muhabbet kuşu dişi muhabbet kuşunun yanında konuşabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hasan61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hasan61

Yeni Üye
Merhabalar. 3 Hafta önce bir muhabbet kuşu aldım ve alırken erkek olmasını istediğimi söyledim ancak sonradan öğrendim ki dişi vermiş... Benim de bir muhabbet kuşu edinmemin büyük amaçlarından biri onu konuşturmak istememdi ancak dişi kuşların konuşmasının neredeyse imkansız olduğunu öğrendim ancak aşırı derecede ötüyor, odamda herhangi bir ses olunca, bir şeyler izlerken falan çok konuşuyor hiç susmuyor. Bu yüzden dişi kuşu götürüp erkek muhabbet kuşu almak istiyorum ancak şuanda evimdeki dişi kuşu da götürmek istemiyorum içim el vermiyor. Sizce dişi kuşun yanına erkek kuş alsam erkek kuşu konuşturabilir miyim? Yoksa dişiyi götürüp erkek mi almalıyım?

Merhaba, dişi kuşlar konuşabiliyor ancak erkekler kadar fazla istekli olmayabiliyorlar. Hem erkek hem de dişisi konuşan bir çiftim olmuştu. Öyle ki erkek dişiye öğretmişti süreçte.
İki kuşu da hem evcilleştirip hem de erkeğe konuşma eğitimi vermeniz biraz sürecinizi uzatacaktır ancak imkansız değil.
Gerekli zaman ayırılabilirse ve erkek kuş taklit etmeye hevesli olursa yanında 50 kuşta olsa öğrenir.

Geri