Erkek muhabbet kuşu kur yaptığında dişi neden saldırya geçer?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nguemir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nguemir

iyikus.com Üyesi
2tane muhabbet kuşum var çok iyi anlaşıyorlar her zaman koyun koyunlar birbirini kaşıma ve yem kusma davranışına çokça var ama erkek muhabbet kuşu çok baskın bir kuş bazen ayak atma değil izinsiz üzerine çıkma davranışı gösteriyor dişi de bu kur ve üzerine çıkma davranışı karşısında çok sert bir tepki veriyor sebepleri nelerdir ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
2tane muhabbet kuşum var çok iyi anlaşıyorlar her zaman koyun koyunlar birbirini kaşıma ve yem kusma davranışına çokça var ama erkek muhabbet kuşu çok baskın bir kuş bazen ayak atma değil izinsiz üzerine çıkma davranışı gösteriyor dişi de bu kur ve üzerine çıkma davranışı karşısında çok sert bir tepki veriyor sebepleri nelerdir ne yapmalıyım?
Merhaba aramıza hoşgeldiniz 🙂
Öncelikle kuşların resimlerini görebilir miyim?
Erkek kızışmış dişi hazır olmadığı için bu tavrı sergiliyor
Belki de dişinin yaşı ugun değildir
Erkeğe kızıştırici olarak neler veriyorsunuz?
Banyo yaptırın kızgınlıklga iyi gelir

Önceden yavrulu bir çift miş sanırım aldığım yer iyi anne ve baba olduklarını söylüyordu resimlerini atayım hemen

Resim kalitesi iyi olmasada net belli oluyor

Ekli dosyalar

• 20221126_181754.jpg
    20221126_181754.jpg
    981.8 KB · Görüntüleme: 7
Estağfurullah yanılmış olabilirim diyorum da resimde açık mavi görünüyor 🙂 o yüzden cinsiyet konusuna şuan için ara verelim 😄
Dişi kuş henüz hazır gözükmüyor
Doğrudur krem rengi tonlarında korktuğum şey kanlı kavga olması dişi çok kuvvetli bazen erkeği tünekten düşürebiliyor o yüzden şimdilik kızıştırıcı tohumlar ve meyveler vermemeyi düşünüyorum çünkü erkekler daha kısa ve kolay kızışabiliyolar

Bilmiyorum petshop dan aldım 3gün evvel ama yavruları yeni büyüttüklerini düşünüyorum
Bu düşünceye nasıl kapıldiniz
Petsopta eş diye kandırdıklari çok olur
Hem ortama uyum sağlama süreci var bence beklemeniz gerekiyor bu söylediğinizin olması için
Yüksek Bir yerde konumlandirin ve bekleyin

Son düzenleme:
Geri