Erkek muhabbet kuşum hem kafasını sağa sola çevirip yem atıyor hem de ağzından sulu yem kusuyor

Arzu Aktürk

iyikus.com Üyesi
Erkek muhabbet kuşum bugün ağzından hem sulu yem çıkardı hem de kafasını sağa sola çevirip tane tane yem fırlattı sağa sola. Kuş kumu gaga taşı da var. Bi hastalığı var mıdır? Endişeleniyorum normal olarak birden oldu çünkü. Toplam bu arada 5 kuşum var hepsi ayrı kafelerde. Saldığımızda beraber uçuyorlar anca. Dün yapmıyordu bugün fark ettim ve hemen sormak istedim. Cevap verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

Erkek muhabbet kuşum bugün ağzından hem sulu yem çıkardı hem de kafasını sağa sola çevirip tane tane yem fırlattı sağa sola. Kuş kumu gaga taşı da var. Bi hastalığı var mıdır? Endişeleniyorum normal olarak birden oldu çünkü. Toplam bu arada 5 kuşum var hepsi ayrı kafelerde. Saldığımızda beraber uçuyorlar anca. Dün yapmıyordu bugün fark ettim ve hemen sormak istedim. Cevap verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

Dışkısının resimlerini eklermisiniz.

Oyla 0
Dışkı iyi görünmüyor. Yem kusması eş isteğinden olabilir tabi ama dışkısı temiz değil

Oyla 0
Dışkı iyi görünmüyor. Yem kusması eş isteğinden olabilir tabi ama dışkısı temiz değil
Dışkısı bayadır böyle ama ve Bi sıkıntı çıkmadı. Dışkısına bakarak ne tür Bi rahatsızlığı var?
Ayrıca diğer başka bir kuşum da solunum yolu enfeksiyonu olmuştu neo terramycin kullanmıştım düzeldi şükürler olsun ama geceleri nefes alırken burnu tıkalı ses çıkarıyor öyle aşırı değil ama az az tık tık ses geliyor. Ne yapmam gerekir. İki kuşum hakkında da tedavi sürecini söylerseniz sevinirim.

Oyla 0
Koksidyoz olabilir, böbrek sorunları olabilir. Boyut olarakta sorunlu. Bağırsaklarla, sindirimle alakalı bir problemde söz konusu olabilir. Bu şekilde anca bir kaç tahmin yürütülebilir.

Oyla 0
Şimdilik veterinerlerde satılan ya da zirai ilaç satan yerlerde bulabileceğiniz sulphamazethine deneyebilirsiniz ama öncelikle fırsatınız varsa veterinere götürünüz. Görsele bakarak bir iki durum tahmin edebiliyorum ama çok başka bir durum söz konusu olabilir.

Oyla 0
Şimdilik veterinerlerde satılan ya da zirai ilaç satan yerlerde bulabileceğiniz sulphamazethine deneyebilirsiniz ama öncelikle fırsatınız varsa veterinere götürünüz. Görsele bakarak bir iki durum tahmin edebiliyorum ama çok başka bir durum söz konusu olabilir.
Veterinere götürdüm ve herhangi bir sorunu olmadığını söyledi. Çok yemek yediği ve çok su içtiği için dışkısı böyle dedi normal dedi yani. Vitaform vitamini verebilirsiniz kuşlarınıza dedi.

Oyla 0
Saçmalamış resmen. Vitaform verilebilir elbette ama ayarına dikkat ediniz. Antibiyotik içeren bir vitamindir.

Oyla 0
Saçmalamış resmen. Vitaform verilebilir elbette ama ayarına dikkat ediniz. Antibiyotik içeren bir vitamindir.
Zaten olduğum bölgede düzgün bir veteriner yok bende mecbur dediğini yapıyorum ama 1 gün verdim vitaform daha da vermedim. Probiyotik versem sizce kuşlarımın hepsine ne dersiniz? Diazyme diye Bi probiyotik varmış tabi sizin düşüncelerinizi almak istiyorum .

Oyla 0
Probiyotik verilebilir. İlaç olmadığı için belirli bir oranda kullanımı iyi gelecektir elbette ama tedavi edici bir ürün değil. Diazyme uygun fiyatlı bir probiyotik. Daha iyileri var piyasada.

Oyla 0
hobipet, petmarketburada, akyolkardesler. net gibi sitelerden probiyotikleri inceleyebilirsiniz. röhnfried entrobac benim favori ürünlerimden biridir probiyotik için. Aynı zamanda deli nature flora plus (+)

Oyla 0
hobipet, petmarketburada, akyolkardesler. net gibi sitelerden probiyotikleri inceleyebilirsiniz. röhnfried entrobac benim favori ürünlerimden biridir probiyotik için. Aynı zamanda deli nature flora plus (+)
Benim bir diğer muhabbet kuşum üst solunum yolu enfeksiyonu idi veteriner neo terramycin vermişti 1 hafta kullan kesin sonuç iyileşir dedi. Sümüklü Bi şekilde hapşırıyordu şükür geçti kabarması da geçti ama geceleri nefes almakta zorlanıyo burnu tıkalı ve tık tık nefes almaya çalışıyor. Videolarını da atıyorum bakarsanız sevinirim. Hastalığı nedir? Nasıl bir tedavi izlemeliyim?
Bu arada teşekkürler şimdiden.

Oyla 0
İlaç kullanımını ne zaman kestiniz acaba? Bu kuşun dışkısından da bir fotoğraf isteyeceğim. Rica etsem uygun bir saatte kuşun göğüsünü kontrol edebilir misiniz? Keskin daralmış bir kemik mi yoksa normal formunda mı?

Oyla 0
İlaç kullanımını ne zaman kestiniz acaba? Bu kuşun dışkısından da bir fotoğraf isteyeceğim. Rica etsem uygun bir saatte kuşun göğüsünü kontrol edebilir misiniz? Keskin daralmış bir kemik mi yoksa normal formunda mı?
30 temmuz da tedaviye başladım ve 1 hafta kullandım ve sonrasında bıraktım. Gece belirtisi son 3-5 gündür var. Veterinere gidemiyorum fındık ayı sabah erkenden gidip akşam geliyorum o zamana da veteriner kapanıyor ki gittim de pek bir şey değişmedi bana 1 hafta içinde kesin iyileşir dedi ama tam olarak iyileşmedi. Şimdiden kağıt havlu koyarım yarın da atarım fotoğrafını ve göğsünü de yarın kontrol eder söylerim şuan uyuyor rahatsız etmek istemiyorum.

Oyla 0
Geri