Eş Seçimi

roadhouseblues

Veteran
Herkese merhaba.Kuşum Ponpon 1 yaş bir aylık.Kızgınlığa gireli çok oluyor ama bir kez eş aldık anlaşamadılar,yenisini almadım , daha sonra niyetlendiğimde de hep hastaydı.Sonuç olarak artık tamamen sağlıklı ve eş almaya gittim bugün.Ponpon'u dişilerin olduğu bir kafese bıraktık ve 20-25 dk bekledik.Kime yanaştıysa ya dayak yedi ya da korktu zavallım.Petshopçu abi bugün burada kalsın akşama kadar ben gözlemlerim eş tutarsa zaten 2sini ayırırım yok baktık olmadı olmazsa da söylerim size dedi.Tamam dedik.Az önce aldım geldim hiçbir kuşla anlaşamamış.Boşu boşuna epey de stres oldu hayvan.İnşallah oradan bir hastalık kapmamıştır.Sorum şu ki sizce yeni bir petshopa götürüp şansımızı deneyelim mi? Yoksa eş almamalı mıyız? Şu anda kızgınlıkta ve tüneğe,taşa bile yem kusuyor ben de üzülüyorum....

Bu kadar hastalık atlattıktan sonra petshop kafesine kuşu salıp 1 gece de bırakma cesaretinize hayran kaldım doğrusu. ?

Oyla 0
O kısmı belirtmediğiniz için öyle anlaşıldı, yine de kusura bakmayın. Fakat bence saat açısından değişen bir şey yok yine de.
Yok estağfurullah kusurluk bi durum yok.Ki haklısınız aynı endişeyi ben de yaşadım o yüzden kuşçuyu epey sıkıştırdım bir şey olmaz değil mi,hastalık kapmaz değil mi diye ? Ama eş almak için de mecbur onu salmak zorundaydım şimdi ben bir kuş seçip alıp eve gelsem anlaşamasalar ne olacak.Sürekli sürekli de deneyemem ki :(

Oyla 0
Yok estağfurullah kusurluk bi durum yok.Ki haklısınız aynı endişeyi ben de yaşadım o yüzden kuşçuyu epey sıkıştırdım bir şey olmaz değil mi,hastalık kapmaz değil mi diye ? Ama eş almak için de mecbur onu salmak zorundaydım şimdi ben bir kuş seçip alıp eve gelsem anlaşamasalar ne olacak.Sürekli sürekli de deneyemem ki :(
Üreticiler bu konuda yardımcı oluyorlar. Çevrenizdeki üreticilerle iletişime geçmeyi deneyin derim.

Oyla 0
Merhaba, bence yeni bir mekana geçtiği için stres oldu kuzucuk. O yüzden de baskınlık sağlayamamış olabilir. Bende konuşan kuşumu götürdüğümde öyle olmuştu. Onun yerine ben seçtim. Seçim yaparken mutlaka sakin, agresif davranmayan dişileri gözlemek lazım. Gözünden bile anlaşılıyor bazen cadaloz dişilerin :D
Sakin iyi huylu dişi hepsinde olmasa bile elinize aldığınızda ısırma eğilimine bile girmiyor.

Oyla 0
Merhaba, bence yeni bir mekana geçtiği için stres oldu kuzucuk. O yüzden de baskınlık sağlayamamış olabilir. Bende konuşan kuşumu götürdüğümde öyle olmuştu. Onun yerine ben seçtim. Seçim yaparken mutlaka sakin, agresif davranmayan dişileri gözlemek lazım. Gözünden bile anlaşılıyor bazen cadaloz dişilerin :D
Sakin iyi huylu dişi hepsinde olmasa bile elinize aldığınızda ısırma eğilimine bile girmiyor.
Çok teşekkür ederim o zaman kendim gözlemleyip seçeyim yapacak bir şey yok :(

Oyla 0
Çok teşekkür ederim o zaman kendim gözlemleyip seçeyim yapacak bir şey yok :(
Bence çok rahat bulabilirsiniz. Hep tüneklerin köşesinde dururlar. Sosyal bir izlenim göstermezler ama hasta gibi de durmazlar. Mutlaka dikkat edin. Üreticiler de yardımcı olabilir bu konuda ama kuş satma işine gelince en iyisi bile değişebiliyor. Elinden çıkartmak maksadıyla türlü türlü yalanlar konuşuluyor.

Oyla 0
Bence çok rahat bulabilirsiniz. Hep tüneklerin köşesinde dururlar. Sosyal bir izlenim göstermezler ama hasta gibi de durmazlar. Mutlaka dikkat edin. Üreticiler de yardımcı olabilir bu konuda ama kuş satma işine gelince en iyisi bile değişebiliyor. Elinden çıkartmak maksadıyla türlü türlü yalanlar konuşuluyor.
Doğru diyorsunuz bizim dünkü petshopçu da gide gele tanıdık oldu artık o yüzden açıkça söyledi yoksa eminim o da aynısını yapardı.Tanıdık bir üretici abi var olmazsa ona gideyim zaten birkaç gün bekleyeceğim dünkü yerden hastalık kapıp kapmadığına emin olmak için.Tekrar teşekkür ederim size de yardımlarınız için.

Oyla 0
Doğru diyorsunuz bizim dünkü petshopçu da gide gele tanıdık oldu artık o yüzden açıkça söyledi yoksa eminim o da aynısını yapardı.Tanıdık bir üretici abi var olmazsa ona gideyim zaten birkaç gün bekleyeceğim dünkü yerden hastalık kapıp kapmadığına emin olmak için.Tekrar teşekkür ederim size de yardımlarınız için.
Rico Pet Shoptanda alabilirsiniz, ben ilk kuşunu yani dişi kuşumu oradan aldım ve çok memnunum kendisinden, agresif bir kuş değil, eşinide oradan aldık

Oyla 0
Geri