Eş yerine arkadaş

GüzelKuş

Veteran
Herkese günaydın, mutlu sabahlar. Bir süredir düşünüyorum daha erken ama erkenden karar vermek daha iyi. Ben kuşuma eş yerine arkadaş alsam olur mu? Çünkü eş alırsa yumurtaları olacak ama benim onlara bakma imkanım da bilgim de yok. Onun yerine arkadaş alsam?

Kavga etmemeleri için aldığım zaman ne yapmam gerekiyor?
Bir şey yapamazsın. İkisini aynı kafese koyarsın, anlaşırlar ya da anlaşmazlar. Kuşunun bileceği iş yani. Senin yapabileceğin bir şey yok.
Senin bileceğin iş ama aynı cins kuş almanı önermem. Eş alsan çok daha iyi olur. Zaten yavruları olursa da senin yapacağın çok şey yok yani. Eş aldığın zaman kafese yuvalık takacaksın, içine talaş koyacaksın oldu bitti. Eğer anlaşırlarsa zaten çiftleşirler ve yumurtlar. Yumurtadan çıktıktan sonra da ebeveynler yavrularını besliyor zaten. Eş alsan daha iyi. Arkadaş almak pek akıl kârı değil. Unut sen arkadaşı git eş al ona.

Oyla 0
Kuşunuzun cinsiyetini bilmiyorum ama genelde erkek kuşlar daha çabuk arkadaş olabiliyorlar eğer dişiye ve kafese üstünlük mücadelesine girmezlerse. İmkan var ise uygun ortamda salma kafesinde anlaştığı kuşları tespit edip ona göre almanız çok iyi olur yoksa epey şansınıza kalmış

Oyla 0
Kuşunuzun cinsiyetini bilmiyorum ama genelde erkek kuşlar daha çabuk arkadaş olabiliyorlar eğer dişiye ve kafese üstünlük mücadelesine girmezlerse. İmkan var ise uygun ortamda salma kafesinde anlaştığı kuşları tespit edip ona göre almanız çok iyi olur yoksa epey şansınıza kalmış
Evet kuşum erkek kuzenim de benimle aynı fikire girip erkek almıştı aklıma ordan geldi. Biri 6 biri 4 yaşındalar ve çok iyi anlaşıyorlar . Kuşumun yanında birlikte olan kuşu henüz almamışlar onu almayı düşünüyorum. (Petshopda aynı kafesde kaldığı kuş)

Oyla 0
Bir şey yapamazsın. İkisini aynı kafese koyarsın, anlaşırlar ya da anlaşmazlar. Kuşunun bileceği iş yani. Senin yapabileceğin bir şey yok.
Senin bileceğin iş ama aynı cins kuş almanı önermem. Eş alsan çok daha iyi olur. Zaten yavruları olursa da senin yapacağın çok şey yok yani. Eş aldığın zaman kafese yuvalık takacaksın, içine talaş koyacaksın oldu bitti. Eğer anlaşırlarsa zaten çiftleşirler ve yumurtlar. Yumurtadan çıktıktan sonra da ebeveynler yavrularını besliyor zaten. Eş alsan daha iyi. Arkadaş almak pek akıl kârı değil. Unut sen arkadaşı git eş al ona.
Onların hepsini ben de biliyorum zaten. Araştırdığama göre yavrulara belirli sıcaklık ve ısı ölçüleri sağlığı vs. açısından bir çok şey gerekli. Yapabildiğimi zaten yaparım ama ailesi kabul etmezse ve birşey olursa çok üzülürüm. (Yavru sakat doğdunda kabul etmiyorlarmış, doğruluğunu bilmemekle birlikte). Bu tarz şeyleri kaldıramam, maddi açıdan problem değil. Ancak bakım ve maneviyat kısmını yapıcak bilgim yok.

Oyla 0
Onların hepsini ben de biliyorum zaten. Araştırdığama göre yavrulara belirli sıcaklık ve ısı ölçüleri sağlığı vs. açısından bir çok şey gerekli. Yapabildiğimi zaten yaparım ama ailesi kabul etmezse ve birşey olursa çok üzülürüm. (Yavru sakat doğdunda kabul etmiyorlarmış, doğruluğunu bilmemekle birlikte). Bu tarz şeyleri kaldıramam, maddi açıdan problem değil. Ancak bakım ve maneviyat kısmını yapıcak bilgim yok.
Bunların hepsi basit şeyler. Manevi açıdan kaldırılmayacak şeyler de yok yani. Ailesi kabul etmezse de bir tane elle besleme aparatı alıp besleyeceksin. Bilginin olmasına da gerek yok. Biz ne güne duruyoruz. Maddiyat sıkıntı olmadıktan sonra her şey yapılır. Ki senin söylediğin durumlar çok uç şeyler. Nadir olan durumlar. Sen bir tane eş al. Her şey yolunda gider merak etme. Eş al sen. Arkadaş saçma bir fikir.

Oyla 0
Bence dişide alabilirsin kuşuna çoğu zaman vitamin, yuvalık, mama vs vs koysanda zaten eşleşme çiftleşme yavrulama olmuyor. Yuvalık takmadığın sürece (kuşun karakteride etkili) taksan bile öyle hemen yavru yumurta yapalım olmuyo malesef :)

Oyla 0
Geri