Eşi olmadan yaşamak sorun olur mu ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bambu344
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bambu344

Yeni Üye
Merhaba,
Kuşum hareketlerin anladığım kadarıyla çiftleşme isteği gösteriyor. Ancak eş almayı iki sebepten pek istemiyorum.

İlki, çok iyi iletişimimiz var ve kesilmesini istemiyorum.
Asıl önemli olan ikincisi, doğacak yavruların bakımına yeterli zamanı ayıramamaktan korkuyorum.

Ve sorum şu, eş almadan yaşaması kuş için eziyet haline gelir mi ? Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.
4AD9552B-1DB2-41C1-B121-908E4857A485.jpeg

Merhaba,
Kuşum hareketlerin anladığım kadarıyla çiftleşme isteği gösteriyor. Ancak eş almayı iki sebepten pek istemiyorum.

Asıl önemli olan ikincisi, doğacak yavruların bakımına yeterli zamanı ayıramamaktan korkuyorum.

Ve sorum şu, eş almadan yaşaması kuş için eziyet haline gelir mi ? Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.
Ekli dosyayı görüntüle 13652
Bu konuyu kısaca anlatayım farz edinki hayatta bir sevdiyimiz insan olmadan devam ediyoruz nasıl olur

Oyla 0
Merhabalar,maşallah çok tatlı güzel kızışmış bir erkek kuşunuz var.
Haliyle ona bir eş aldığınızda size olan ilgisi azalacaktır ama bu tamamen kaybedecektir anlamına gelmiyor.Benimde evcil bir kuşum vardı eş aldığımda ilgisi dediğim gibi azaldı ama tamamen kaybolmadı.Kuştan kuşa değişir bu durum ama farzedin ki iletişiminiz kesildi ama o çok mutlu buna değmez mi sizce? Onu mutlu görmek sizi de mutlu etmez mi? :giggle:
Uygun bir kafes güzel bir yuvalık ve ortam koşulu ele verdiğinde sizin rutin temizlik vs. haricinde çok da müdahale etmenize gerek kalmayacak zaten.Tabii ki kontrol edeceksiniz,Ne durumdalar?,Eğer yavruları olduysa gelişimleri nasıl?,Anne babanın besleyip beslememe durumu vsvs...

Oyla 0
Bu çok bıçak sırtı bir konu.

Kuşunuz öncelikle sizden başka canlı görmediği ve diğer kuşlardan kimse ile karşılaşmadığı için kendini sizin evin bir bireyi olarak kabul eder. Siz de zaten öyle kabul etmişsiniz. Bu noktada önemli olan konu sorumlulukları yerine getirmede doğacak aksaklıkları baştan biliyor isek bencillik bence ikinci plana düşer.

Kendi soyundan biri ile arkadaş ve çift olması şüphesiz ki onu daha çok mutlu edecektir ancak kendisi ile anlaşmak ve duygularını anlayan bir dost iseniz bu noktada da sorun görmüyorum.

Şahsen "eziyet" olacağını düşünmüyorum ancak doğal habitat süreci bozulmuş oluyor.

Oyla 0
Geri