Eve Yeni Gelen Muhabbet Kuşu

berfin gokalp

iyikus.com Üyesi
4 aylık yavru dişi kuşuma aynı yaşlarda bir erkek aldım dün geldi aynı kafese koymadım farklı kafeste onun aşağısında duruyor onu gördüğünden beri dişi olan zaten çok yaramazdı daha da yaramaz olmaya başladı kafeste deliriyor ona doğru gitmek için. normalde tüm gün dışarda durur fakat yeni kuşla önce ötüşsünler diye aralarına şeffaf dosya koydum birbirilerini tam görmesinler diye. bu sabah erkek olan da hareketlenmeye başladı diğerine doğru gitmek istiyor ama ben ele alışsın istiyorum parmak alıştırması yapmaya çalışıyorum. sizce bu yöntem iyi midir yoksa birleştireyim mi onları bilemedim...

Sen en iyisi onları birleştir. Çok ayrı tutmak iyi değil. Fazla sinirlenirler sonra. Aynı kafese koy onları. Alıştırma içinse pek sorun olmaz. Önceki kuşunu nasıl alıştırdıysan kafes içinde yine aynı adımları uygula, o da alışacaktır. Tabi ki alışması biraz daha zor olacaktır ama alışır yani. Sorun olmaz. Bir süre sonra hiçbir şey yapmasan bile kendi kendilerine alışıyorlar. Alıştırırsın, sorun çıkmaz.

Oyla 0
Merhabalar. Yeni gelen kuş ya da kuşlarınızı yaklaşık bir hafta kadar başka bir kafeste karantina altında tutmanızda fayda var. Herhangi bir hastalığının olup olmadığını bu süreçte gözlemleyebilirsiniz.

Birbirleri için ötüş yapmaları çok normal. Fakat bu anlaşabilecekleri anlamına gelmez. Herhangi başka bir muhabbet kuşunu yine aynı şekilde koysanız, aynı durumu yaşarsınız. Bu nedenle bunu da gözardı etmeyin lütfen.

Aynı kafese almanın dezavantajı, eğer anlaşırlarsa, birbirlerine yoğun ilgi göstereceklerdir. Bu durumda siz tamamen ikinci plana atılmış olacaksınız. Kuşlar birbirlerini kollarlar, tepkileri diğerine göre şekillenebilir; eğer dişi kuşunuz ele alışıksa, bu yakınlığınızı diğerine de gösterebilirsiniz. Böylelikle güven konusun da daha önde başlama durumunuz olabilir.

Adaptasyon problemini yoğun yaşamayan yeni kuşunuza bu karantina sürecinde güven kazanımı için çalışma yapabilirsiniz başka bir oda da.

Böylelikle, birleşme gerçekleştirdiğinizde size güvenen iki kuş için de el alıştırmaları daha kolay geçecektir.

Oyla 0
Merhabalar. Yeni gelen kuş ya da kuşlarınızı yaklaşık bir hafta kadar başka bir kafeste karantina altında tutmanızda fayda var. Herhangi bir hastalığının olup olmadığını bu süreçte gözlemleyebilirsiniz.

Birbirleri için ötüş yapmaları çok normal. Fakat bu anlaşabilecekleri anlamına gelmez. Herhangi başka bir muhabbet kuşunu yine aynı şekilde koysanız, aynı durumu yaşarsınız. Bu nedenle bunu da gözardı etmeyin lütfen.

Aynı kafese almanın dezavantajı, eğer anlaşırlarsa, birbirlerine yoğun ilgi göstereceklerdir. Bu durumda siz tamamen ikinci plana atılmış olacaksınız. Kuşlar birbirlerini kollarlar, tepkileri diğerine göre şekillenebilir; eğer dişi kuşunuz ele alışıksa, bu yakınlığınızı diğerine de gösterebilirsiniz. Böylelikle güven konusun da daha önde başlama durumunuz olabilir.

Adaptasyon problemini yoğun yaşamayan yeni kuşunuza bu karantina sürecinde güven kazanımı için çalışma yapabilirsiniz başka bir oda da.

Böylelikle, birleşme gerçekleştirdiğinizde size güvenen iki kuş için de el alıştırmaları daha kolay geçecektir.
peki farklı kafeslerde olup birbirilerini görmeleri sorun olur mu dişi kuşum biraz hırçındı ama daha da hırçınlaştı gibi geliyor. şuan aynı odadalar ama görmüyorlar birbirilerini. bir de dişi kuşum omza geliyor üzerimizde geziniyor bize doğru uçuyor ama ele asla gelmiyor nefret ediyor kafese asla geri girmediği için ele alıp sokuyoruz bundan olabilir..
bir şey daha sorayım : dişi kuşum gün içinde normalde dışarıd oluyor fakat dün akşamdan beri çıkarmıyorum. sizce biraz kafeste dursun mu bu süreçte o da? ya da diğerini başka odaya koyup salayım mı onu?

Oyla 0
Kendi türünden bir misafir gelmiş, kimbilir belki aylardır bu duyguyu tatmıyordu:) Merak etmesi, yanına gitmek istemesi çok normal. Görüp görmemeleri pek birşeyi değiştirmez aslında. Önceden sesin kaynağını merak edip çıldırır, sonra kaynağı görüp çıldırır:)

Tabi bir müddet sonra alışıyorlar bu duruma. Genelde ilk zamanlar fazlaca olur bu durum.

Onu avucunuzun içinde yakalayıp kafese soktuğunuz için el konusunda güvenini kaybetme olasılığınız çok yüksek evet.

El alıştırma sürecinine tekrar başlamak ya da süreci hızlandırmak için;

Thread 'Muhabbet Kuşu Eğitimi: Ele Alıştırmak' Muhabbet Kuşu Eğitimi: Ele Alıştırmak

Oyla 0
Kendi türünden bir misafir gelmiş, kimbilir belki aylardır bu duyguyu tatmıyordu:) Merak etmesi, yanına gitmek istemesi çok normal. Görüp görmemeleri pek birşeyi değiştirmez aslında. Önceden sesin kaynağını merak edip çıldırır, sonra kaynağı görüp çıldırır:)

Tabi bir müddet sonra alışıyorlar bu duruma. Genelde ilk zamanlar fazlaca olur bu durum.

Onu avucunuzun içinde yakalayıp kafese soktuğunuz için el konusunda güvenini kaybetme olasılığınız çok yüksek evet.

El alıştırma sürecinine tekrar başlamak ya da süreci hızlandırmak için;

Thread 'Muhabbet Kuşu Eğitimi: Ele Alıştırmak' Muhabbet Kuşu Eğitimi: Ele Alıştırmak
ama benim kuşum asla elde durmuyor ki kafese parmak soktuğumda kudurup yanlardan kaçmaya çalışıyor ben de kıyamayıp çıkarıyorum çoğu zaman:((( ve evet bizimki 2 ay sonra yeni bir kuş gördüğü için aşırı kuduruk:)

Oyla 0
Çok normal. Bu süreçte sabırlı olmalısınız. Sırasıyla konuları uygulamanız, başarı oranınızı arttıracaktır.

Öncelikli durumumuz

Thread 'Muhabbet Kuşu Eğitimi: Güven Kazanımı' Muhabbet Kuşu Eğitimi: Güven Kazanımı

Sonraki aşamamız

Oyla 0
yeni bebekle başladık alıştırmalara. bu iyi gidiyor. cadı kızım da deliriyor çıkmak için ama onu da soktum karantinaya önce ele alışıp sonra birleştiricem kafesleri:)

Ekli dosyalar

• 1CF4C290-D261-427F-958D-994860C20AAC.jpeg
    1CF4C290-D261-427F-958D-994860C20AAC.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 7
Oyla 0
Ama bu çok bebek. 4 aylık bile değil 2 aya yakın. Tam alıştırma zamanı :)
Yemine ek olarak aspur ilave etmenizi öneririm. Birde dal darı kullanıyorsanız dal darı verin. Yumurta mamasına alıştırmak için en uygun zaman

Oyla 0
bu da kuduruk cadı kızım. kafeste yapmadığı hareket kalmadı kafeslerdeki oyuncakları da çıkardım buarada

Ekli dosyalar

• F5EDEA47-876D-42DE-BE2C-CD5D7BE9E61C.jpeg
    F5EDEA47-876D-42DE-BE2C-CD5D7BE9E61C.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 7
Oyla 0
ayyyy gerçekten mi doğanay bey benim kız daha mı büyük yaniii yandık desenize... aslında anlamalıydım çünkü dişi kuşum tüy çıkartmaya başladı bebek tüylerini de döküyor bunda ise hala bebiş tüyleri var.. tamamdır uygulayacağım dediklerinizi. yumurta mamasını kızıma veriyordum ama saçıp döküp yemiyordu artık yemliklerine koyarım. bir de benim kuduruk da bununla uysallaşır mı aşırı derecede yaramaz çok yüz vermişim sanırım
Yemine ek olarak aspur ilave etmenizi öneririm. Birde dal darı kullanıyorsanız dal darı verin. Yumurta mamasına alıştırmak için en uygun zaman

Oyla 0
aşırı çok soru soruyorum ama şuanki yemim vitakraft. dün gold wings aldım yavrular için olanı. aspur daha fazla sanki içinde. iyi midir?

Oyla 0
Mamaları kafes tabanına koyarsanız eğer daha sağlıklı olur. Ben küçük bir kase ayarladım yüksek olmayan onun içerisine koyuyorum ve istediği kısımları yiyor. İçerisine bir miktar sevdiği tohumu serpiştirirseniz (yulaf gibi) severek test edecektir. Kızınız dediğiniz gibi 4. ayında gibi ama tüy dönemi başlamış. B vitamini ağırlıklı besleyiniz ya da suyuna ilave ediniz. 8 saat sonra o suyu temiz suyla tazelemelisiniz. Eğer ortam ısısı iyi ise banyoda yapmasına olanak tanınabilir.
Piyasa yemlerinin içinde çok az aspur var. Ben %30 - 40 bandında bir oranda bahsediyorum Berfin hanım. Eğer yakın bir petshop varsa açık ya da paketli ilave alabilirsiniz.

Oyla 0
arkadaşlar kuşlarımın ikisi de çıldırdı yemlerini bilerek dağıtıp döküp duruyolar çileden çıkarttılar beni. bu bir kızgınlık belirtisi mi acaba bana öyle geliyor birleştirmiyorum onları diye olabilir mi? yemlikte yem kalmadı resmen önce dişi olan yapıyordu çıkarmayınca da arada bir yapıyordu da diğeri de yapmaya başladı şimdi.. beklesem düzelir mi bir yardım salın bana...

Oyla 0
arkadaşlar kuşlarımın ikisi de çıldırdı yemlerini bilerek dağıtıp döküp duruyolar çileden çıkarttılar beni. bu bir kızgınlık belirtisi mi acaba bana öyle geliyor birleştirmiyorum onları diye olabilir mi? yemlikte yem kalmadı resmen önce dişi olan yapıyordu çıkarmayınca da arada bir yapıyordu da diğeri de yapmaya başladı şimdi.. beklesem düzelir mi bir yardım salın bana...
Bunu bilemem ama birbirlerini etkiliyorlar. Yem dökme sebebi sevdiği tohumu arıyor olabilir mi? Bazen yem kötü olduğunda kabı boşaltabiliyorlar oyun harici. Kafes dışında birbirlerini tanıtırsanız durulacaklardır. Kızgınlık belirtisi olamaz çünkü iki kuşta hazır değil

Oyla 0
Bunu bilemem ama birbirlerini etkiliyorlar. Yem dökme sebebi sevdiği tohumu arıyor olabilir mi? Bazen yem kötü olduğunda kabı boşaltabiliyorlar oyun harici. Kafes dışında birbirlerini tanıtırsanız durulacaklardır. Kızgınlık belirtisi olamaz çünkü iki kuşta hazır değil
sonuçta aynı kafese girecekler eninde sonunda. şimdi mi koysam uygun olur yoksa parmak alıştırmasından sonra mı çünkü rahat durmuyor ikisi de.. bir de daha önce yediği yemi neden şimdi bunamaya başlasın ki? çok kötü bir yem değil ayrıca, bitince gold wings koyacağım

Oyla 0
Parmak alıştırmasından sonra koyulabilir ama diğer kuşunuz alışık değilse unutturacaktır yeni kuşa. Bayatlamış olabilir yemi o yüzden dedim. Bayat, bozulan yemleri tüketme oranları düşüktür.

Oyla 0
Geri