Kürşat Can
iyikus.com Üyesi
Yavru forpusumu evin içinde salmakta sakınca var mı,kafese nasıl katicaz
Alalı 5 gün bu kuş sürekli kafesin kapısında,salayim mı?Verdiğiniz ilgili cevap için teşekkürlerYeni aldıysanız ilk hafta kafesten çıkarmamanızı öneririm yeni evine alışabilmesi için. Bu süreçte salmayı düşündüğünüz odada tutabilirsiniz. Bir hafta dolduğunda zamanınız varken tüm gün salarsanız sorun olmayacaktır ve bu süreçte kendi girecektir muhtemelen. Zorla sokmanız yerine kendisinin girmesini beklemenizi tavsiye ederim, girmiyorsa da yakalamaya çalışmak yerine kafesi giriş ona yakın olacak şekilde yaklaştırın, biraz sabır gerekir ama girer. Ayrıca salık olduğu süreçte siz de odada bulunursanız daha iyi olur, size alışır bu vesileyle.
Hiç papağan bakmadım ama temelde aynıdırlar diye tavsiyede bulunuyorum Bu arada nasıl salarsanız salın camların perdeyle kapalı olduğundan emin olun. Ayrıca vantilatör ve benzeri bir alet varsa alandan uzaklaştırarak kuşunuzun güvenliğini sağlayın.
Ayrıca elimden yulaf yediriyorumYeni aldıysanız ilk hafta kafesten çıkarmamanızı öneririm yeni evine alışabilmesi için. Bu süreçte salmayı düşündüğünüz odada tutabilirsiniz. Bir hafta dolduğunda zamanınız varken tüm gün salarsanız sorun olmayacaktır ve bu süreçte kendi girecektir muhtemelen. Zorla sokmanız yerine kendisinin girmesini beklemenizi tavsiye ederim, girmiyorsa da yakalamaya çalışmak yerine kafesi giriş ona yakın olacak şekilde yaklaştırın, biraz sabır gerekir ama girer. Ayrıca salık olduğu süreçte siz de odada bulunursanız daha iyi olur, size alışır bu vesileyle.
Hiç papağan bakmadım ama temelde aynıdırlar diye tavsiyede bulunuyorum Bu arada nasıl salarsanız salın camların perdeyle kapalı olduğundan emin olun. Ayrıca vantilatör ve benzeri bir alet varsa alandan uzaklaştırarak kuşunuzun güvenliğini sağlayın.