fazla hassas

reyhan Güneş

Yeni Üye
yeni aldığım çiftimden erkek olanında kanat tüylrinde kırık ucu kanlı dökülme oldu veteriner sıkıntı olmadığını syledi lakin fazla sulu dışkı yapmaya başladı tekrar veterinere taşındık vitamın verdi sizden okuduğum kadarıyla bu hassas sulu dışkı döneminde vitamın diğer sebze meyvelerin verilmemesini uyğun buluyorsunuz kısacasıkafam karıştı sadece yem ve su mu vereyim bu arada patates haşladım yüzüne bakmadı pirinç suyu koydum içiyormu denk ğelmedim davranıs olarak çiftinle oyun oynuyor kaşıyor boncukla oynuyor yem yıyor başka veterineremi ğötürsem tavsiyeniz

Hangi vitamini önerdi. Bazı ürünler hafif antibiyotikli vitamin olduğu için kullanılabilir.
Normal şartlarda da kullanabilirsiniz fakat vitamin yerine probiyotik ve elektrolit kullanmak daha iyi gelecektir. İshal kuşlar için ciddi bir sorun teşkil ettiğinden çözüm sağlayacak ilaç kullanmak iyi olabilir. Örneğin;

Haşlanmış patates pek gerekli değil. Onun yerine yemlerinde aspur ve yulaf arttırarak engel olabilirsiniz. Vitamin vermenin zararı olmayacaktır ama ne derece iyileştirir, düzeltir tartışılır. :)

1 dilim elma iyi bir ishal önleyici. Meraklıysa meyve yemeye verebilirsiniz.
Ufak bir tavsiyede böyle süreçlerde vitamin ve ya ilaç verilecekse hafif seyreltilip ağızdan 1-2 damla verebilirseniz daha etkili olacaktır.

Oyla 0
ax-vitamin ve avisol-b bir yerde okudum vitamın fazlasıda ishal yaparmış doğrumudur bilemem doğru olsa vet ..niye versin suluğa 1 damla ax-vitamin 2 damla avisol-b demişti

Oyla 0
Vermesi normal çünkü vücudu zayıf düşüyor ve bu süreçte en çok su tüketiyor. Buda vücudunu dinç tutacaktır mutlaka. Bu vitaminleri verebilirsiniz veterinerinizin önerdiği şekilde.

*Yem yeme durumuna dikkat edin bu süreçte. Mümkünse dal darı vererek az enerji harcamasına yardımcı olun. yem yemeyi kesse de onu severek yiyecektir. Birde yulaf + aspur

Oyla 0
Geri