Flormise ihtiyacım var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan avseque
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

avseque

Forum Sakini
Arkadaşlar merhaba. Konuyu az çok biliyorsunuz. Kuşlarımda flormis tedavisine başlayacaktım. İzmirdeki laboratuvardan göndermişlerdi ilacı. Yeni fark ettim ilacın son kullanma tarihi geçmiş. Üretim tarihi 01.2019 ve raf ömrü 2 yıl. Yani bana bozuk ilacı göndermişler.:mad: Neyse ki kuşlar içmedi ilacı. Ama dışkılar bozuk ve tedaviye başlamam gerekiyor. Urfada bulabileceğimi sanmıyorum zaten her yer kapalı yasak var. İnternette aradım taradım yok. Elinde bu ilaç olan var mı? Yada internette nereden bulabileceğimi bilen ? Lütfen yardımcı olun

Veterinerden Florfenikol etken maddeli ilaç isterseniz verir, büyük ihtimalle vardır..

Oyla 0
Neden böyle bir duruma maruz bıraktılar anlamak güç... SKT si yeni olan Flormis göndermiyorlar mı?

Oyla 0
bu sizin tahlil sonucunuz di mi?

Yapılan bakteriyolojik muayene sonucunda Streptococcus spp. tespit edildi.

DOXYCYCLİNE++++
ENROFLOXACİN++++
FLORFENİCOL++++
AMOXYCYCLİNE++
COLİSTİN++
SULPHAMETHOXAZOLE+

Ayrıca,
Parazitolojik muayene sonucunda Koksidiyoz tespit edildi.
Tahlil sonucumuz bu şekilde. Etki gösterecek antibiyotiklerin etken maddeleri bunlarmış. Elimde zaten antibiyotik var şu anda. Ams veteriner kullanmayalım bekleyelim diyor

Oyla 0
bu sizin tahlil sonucunuz di mi?
Evet bu bizim tahlil. Veterinerle görüştüm nihayet. Florfenicol genelde ecoli’de kullanılıyormuş araştırdığıma göre. Bizde streptokok tespit edildi ecoli ibaresi yok tahlilde. Streptokokta ise enrofloksasin etken maddeli ilaç kullanılıyormuş genelde. Olmazsa ondan göndeririz dedi madem ilk başta enrofloksasin gönderseydi. Aklımla dalga geçiyolar resmen. İlaç elime geçene kadar 1 hafta geçer en az. Bu süreçte kötüleşmemeleri için ne yapabilirim? @neanderthalensis

Oyla 0
Evet bu bizim tahlil. Veterinerle görüştüm nihayet. Florfenicol genelde ecoli’de kullanılıyormuş araştırdığıma göre. Bizde streptokok tespit edildi ecoli ibaresi yok tahlilde. Streptokokta ise enrofloksasin etken maddeli ilaç kullanılıyormuş genelde. Olmazsa ondan göndeririz dedi madem ilk başta enrofloksasin gönderseydi. Aklımla dalga geçiyolar resmen. İlaç elime geçene kadar 1 hafta geçer en az. Bu süreçte kötüleşmemeleri için ne yapabilirim? @neanderthalensis

bence tekrar kargo vs hiç bekleyip uğraşmayın, enrofloksasin içeren ilaçlar her veteriner kliniğinde satılır.

not: yerli ilaçlar baytril'e göre daha ucuzdur. yakın tarihli bulabilirseniz , ilerisi için buzdolabında saklayabilirsiniz. skt yaklaşık 3 yıldır

Oyla 0
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Yalnız şöyle bir sorun var. Yakınımda hiç veteriner yok. Bir tane var o da kanatlılarla ilgili hiç bir ilaç satmıyor. Kanatlılarla ilgili ilaç satan bir veteriner buldum dün gece görüştüm kuşu görmeden ilaç vermek istemeyiz dedi. Yani onlardan da hayır yok. Bir tane ecza deposu biliyorum eve çok uzak kısıtlama yüzünden araçla bir yere gidemiyoruz. Her köşe başında bir polis arabası var. Yani pazartesiye kadar elim kolum bağlı. :(Belki internetten bulabilirim kargoyla gelir hiç olmazsa dedim o da yok. En azından bu süreçte kötüleşmemeleri için ne yapabilirim? Tedavi o kadar gecikti ki...

Oyla 0
bence tekrar kargo vs hiç bekleyip uğraşmayın, enrofloksasin içeren ilaçlar her veteriner kliniğinde satılır.

not: yerli ilaçlar baytril'e göre daha ucuzdur. yakın tarihli bulabilirseniz , ilerisi için buzdolabında saklayabilirsiniz. skt yaklaşık 3 yıldır
İşte burada satılmıyor ne yazık ki. Koskoca urfa dersin bir de... Aradım taradım tüm gece bulabildiğim tüm veterinerlere mesaj attım bir kişi döndü o da kuşu getirin ona göre ilaç verelim dedi. Artık yeni bir veterinere gitmek istemiyorum hiç güven vermiyorlar çünkü. Bir tane ecza deposu biliyorum o da şehrin öteki ucunda ve kısıtlama yüzünden araçla bir yere gidemiyoruz. Yani elim kolum bağlandı pazartesiye kadar...

Oyla 0
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Yalnız şöyle bir sorun var. Yakınımda hiç veteriner yok. Bir tane var o da kanatlılarla ilgili hiç bir ilaç satmıyor. Kanatlılarla ilgili ilaç satan bir veteriner buldum dün gece görüştüm kuşu görmeden ilaç vermek istemeyiz dedi. Yani onlardan da hayır yok. Bir tane ecza deposu biliyorum eve çok uzak kısıtlama yüzünden araçla bir yere gidemiyoruz. Her köşe başında bir polis arabası var. Yani pazartesiye kadar elim kolum bağlı. :(Belki internetten bulabilirim kargoyla gelir hiç olmazsa dedim o da yok. En azından bu süreçte kötüleşmemeleri için ne yapabilirim? Tedavi o kadar gecikti ki...

bu ilaç sadece kanatlılarla ilgili değil, tüm hayvanlarda kullanılır, her klinikte bulunur

çat kapı gidip alınabilir

Oyla 0

Kötüleşmemeleri için beslenmesine daha fazla özen gösterin. Sebzeli mamalar yapıp yedirin. Vitamin probiyotik takviyeleri yapın. Bunların dışında pek yapıcak birşey yok. Tedaviyi fazla geciktirmeden başlamak lazım..

Oyla 0
Geri