Folluğu ne zaman koyayım?

İsimsiz.

iyikus.com Üyesi
Merhaba. Ben acemilik yapıp yuvalık aldığımda folluk almamıştım. Ve eş kuşlarım yumurtladı biraz araştırdığımda folluk şimdi koymayın yoksa kuş yatmaz denildi bendr koymadım. Ama şimdi yavrular yumurtadan çıkmaya başladı. En büyüğü 8 günlük şuanda 3 yavru var ve 1 yumurta daha var oda bugün yarın çıkar. Ben folluğu ne zaman koyayım?

Aslında yuvalıkta biraz küçük ben yuvalığa göre folluk ta zor bulabilirşm gibi. Aynı model aynı renk yuvalık alsam peki sorun olır mu?
Yuvaligi kucuk almakla hata yapmissin muhabetlerde yuvalik genis olmasi lazim simdi kusunuzun huyunu bilmedigim icin bir sey söylemek yanlis olur bence bu sureci bu sekilde atlat simdi kusunuz huysuzdur direk öldürur vebela girmeyelim benim takimlarda sorun olmadi bazi takimlarda hadi cik kizim derim kendi cikar bence kuslar tüylenene kadar ellemeyin en kötü ihtimal size beslemek duser onun icin suan ellemeyin disi kus size aliskin mi ? Yada erkek kus size aliskin mi eger ki aliskin ise sizi dahi kiskanip yuvaligi dagita biliyor

Oyla 0
Söyle ornek vereyim benim erkek kus bana alıskın diside aliskin erkek konusuyor o takimin yuvaligina kolay kolay müdahale etmem elimi atayım aninda yuvayı dagitiyor diger taraftan yabani olan kusların yavrusunu elime alırım cık kızım derim cıkarlar yani kusunuzu iyi tanımanz gerek eger bu dediklerim mevcut ise kusun biri size aliskin ise dokunma bekle

Oyla 0
Yuvaligi kucuk almakla hata yapmissin muhabetlerde yuvalik genis olmasi lazim simdi kusunuzun huyunu bilmedigim icin bir sey söylemek yanlis olur bence bu sureci bu sekilde atlat simdi kusunuz huysuzdur direk öldürur vebela girmeyelim benim takimlarda sorun olmadi bazi takimlarda hadi cik kizim derim kendi cikar bence kuslar tüylenene kadar ellemeyin en kötü ihtimal size beslemek duser onun icin suan ellemeyin disi kus size aliskin mi ? Yada erkek kus size aliskin mi eger ki aliskin ise sizi dahi kiskanip yuvaligi dagita biliyor
Dişi kulum daha 35 günlükken getirdim eve hala elime gelmez. Erkeği de 4 ay önce aldım. Ama bu süreçte yumurtaları kontrol için defalarca elime eldiven alıp baktım. İlk yavru çıkınca heycanlanıp 2 gğnlükken çıplak elle elime aldım. Hatta bi kaç defa diğer yumurtaları da eldivensiz aldım. Ama maşallah kuşum hiç bişey yaomadı yavruları çok güzel besledi. Yuvlığı küçük aldım çünkü bilmiyodum. Petshop neyi verdiyse onu aldım çıktım.

Oyla 0
Bira
Dişi kulum daha 35 günlükken getirdim eve hala elime gelmez. Erkeği de 4 ay önce aldım. Ama bu süreçte yumurtaları kontrol için defalarca elime eldiven alıp baktım. İlk yavru çıkınca heycanlanıp 2 gğnlükken çıplak elle elime aldım. Hatta bi kaç defa diğer yumurtaları da eldivensiz aldım. Ama maşallah kuşum hiç bişey yaomadı yavruları çok güzel besledi. Yuvlığı küçük aldım çünkü bilmiyodum. Petshop neyi verdiyse onu aldım çıktım
Birazcik daha bekle gözlerini acsinlar ozamana kadar da kuslarını tani ona gore konusalim bu konuyu

Oyla 0
Merhaba benimde yuvalikla ilgili sorum var.benm dişi sultana eş aldım . eşi kabul etmeden tekrar yumurtlamaya başladı.yuvalik taksam erkek yuvaya sokmuyor dişiyi erkeği ayirsam erkek için nasıl bir durum yaratmış olurum ilk defa böyle kuş eşlemek zorunda kaldım dişi yanlız diye ama oda rast gitmedi ne yapabilirim.disiyi salinca yuva arıyor etrafta yuva koymadan yumurtlar mi zaten boş yumurta yoksa yuva yok diye yumurtayı tutarmi

Oyla 0
Yavrular çıktıktan sonra, yavruların büyükleriyle orantılı 2-3 günde bir altlarına talaş ya da granül koyup değiştiriniz. Böyle olmaz zaten. O yavrular balçık haline getirecek yuvalığı.. yavrular çıktıktan sonra pek problem olmuyor. Folluk olmadığı için süreyi kısa tutun bebekler üşütmesin sonra

Oyla 0
Yavrular çıktıktan sonra, yavruların büyükleriyle orantılı 2-3 günde bir altlarına talaş ya da granül koyup değiştiriniz. Böyle olmaz zaten. O yavrular balçık haline getirecek yuvalığı.. yavrular çıktıktan sonra pek problem olmuyor. Folluk olmadığı için süreyi kısa tutun bebekler üşütmesin sonra
Ben ilk yavru çıktıktan sonra çok az mısır granülü koydım tekrar. Ama anne ya dışarı attı ya da kenarlara itti

Oyla 0
Malzeme olduktan sonra folluğun avantajlarının bir kısmını yakalayabilirsiniz. Düz, sert zemin yavrular için zararlı olabilir. Yavrular olduktan sonra genelde çıkarmazla malzemeyi, anne biraz takıntılı sanırım:) Siz yinede 2-3 günde bir değişim yaptıkça malzemenizi koyun. Alışacaktır

Oyla 0
Malzeme olduktan sonra folluğun avantajlarının bir kısmını yakalayabilirsiniz. Düz, sert zemin yavrular için zararlı olabilir. Yavrular olduktan sonra genelde çıkarmazla malzemeyi, anne biraz takıntılı sanırım:) Siz yinede 2-3 günde bir değişim yaptıkça malzemenizi koyun. Alışacaktır
Tamam o zaman ben şimdi birazcık daha granül koyayım. Talaşta koyabilirim hangisi iyi

Oyla 0
Chipsi klasik talaş koyabilirsiniz. Ben chipsi ve kara çam talaşını harmanlayıp koyuyorum. Tozunu arındırın ama önvesinde, elek benzeri bişeyle.

Temizlik zamanı yapın bunu. Sürekli müdahale etmemenizi öneririm.

Oyla 0
Geri