Merhabalar siteye yeni katıldım. 10 senedir bir muhabbet kuşunu besliyordum. Yakın bir zamanda vefat etti. Şimdi forpus beslemeye karar verdim. Beslenme hakkında aklıma takılanlar var. Sadece tohum yem bildiğimiz üzere kuş beslenmesi için yetersiz. Yanında vitamin yada sebze meyve takviyesi yapılması gerekiyor. Versele laga markasının loro parque african parakeet isimli cennet ve forpuslar için ürettiği bir yem var. Bu yemin içinde tohumların yanında, vitamin mineral ve amino asit içeren peletler var. Sorum şu: Bu yemin tohum oranı ve vitamin içermesi kuşlar için uygun mu? Bu yemi kullanıp arada sırada probiyotik ve mama takviyesi yapmak kuş beslenmesi için yeterli olur mu? Aslında full pelet beslenme uygulamak istiyordum ama kaliteli bir pelet bulamadım. Versele laga nın muhabbet ve forpuslar için peleti maleaef satılmıyor Türkiye de. Sadece sultanlar için olanını bulabildim. Onun da boyutu büyük. Bazı kişiler hazır yemlerin çekirdek oranının fazla olduğunu söylüyor? Sizce böyle mi? Bu arada probiyotik olarak da dyazyme 256 düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler...
versele laga nın orjinal sitesinde Loro parque African parakeets yemi içeriği (ingilizceydi çeviriden çevirdim):
Ekstrüde VAM-pelet ile zenginleştirilmiş tohum karışımı
Zenginleştirilmiş tohum karışımı: vitaminler, amino asitler ve mineraller = optimal durum lovebirds ve parotlet gibi Afrika parakeets için yüksek kaliteli tohumlar
Loro Parque (Tenerife) bilimsel ekibi ile istişare halinde bestelendi)
KOMPOZİSYON
Sarı darı, soyulmuş yulaf, beyaz darı, Kanarya tohumu, çeltik pirinç, Japon darı, aspir, karabuğday, yulaf, keten tohumu, V. A. M. pelet, oystershells
ANALİTİK BİLEŞENLER
Protein %12.5, yağ içeriği %7, ham lif %8, ham kül %6, kalsiyum %0.9, fosfor %0.4, lisin %0.35, metionin %0.30, treonin %0.40%
KATKI MADDELERİ / KG
BESİN KATKI MADDELERİ
8800 IU A vitamini, mg D3 1600 IU, E Vitamini 20 mg, K Vitamini 1 mg, Vitamin B1 1.30 mg, B2 Vitamini 5 mg, B3 Vitamini, 7 mg, Vitamin B6 2 mg, Vitamin B12 0,02 mg, Vitamin PP 26 mg, Folik asit 0,50 mg, Biotin 0.04 mg, Kolin 350 mg, 3b202 (demir) 20 mg, 3b202 (iyot) 1.5 mg, 3b405 (bakır): 7 mg, 3b502 (manganez): 48 mg, 3b603 (Çinko) 45 Vitamini
TEKNOLOJİK KATKI MADDELERİ
Koruyucular, Antioksidanlar
DUYUSAL KATKI MADDELERİ
Renklendiriciler
versele laga nın orjinal sitesinde Loro parque African parakeets yemi içeriği (ingilizceydi çeviriden çevirdim):
Ekstrüde VAM-pelet ile zenginleştirilmiş tohum karışımı
Zenginleştirilmiş tohum karışımı: vitaminler, amino asitler ve mineraller = optimal durum lovebirds ve parotlet gibi Afrika parakeets için yüksek kaliteli tohumlar
Loro Parque (Tenerife) bilimsel ekibi ile istişare halinde bestelendi)
KOMPOZİSYON
Sarı darı, soyulmuş yulaf, beyaz darı, Kanarya tohumu, çeltik pirinç, Japon darı, aspir, karabuğday, yulaf, keten tohumu, V. A. M. pelet, oystershells
ANALİTİK BİLEŞENLER
Protein %12.5, yağ içeriği %7, ham lif %8, ham kül %6, kalsiyum %0.9, fosfor %0.4, lisin %0.35, metionin %0.30, treonin %0.40%
KATKI MADDELERİ / KG
BESİN KATKI MADDELERİ
8800 IU A vitamini, mg D3 1600 IU, E Vitamini 20 mg, K Vitamini 1 mg, Vitamin B1 1.30 mg, B2 Vitamini 5 mg, B3 Vitamini, 7 mg, Vitamin B6 2 mg, Vitamin B12 0,02 mg, Vitamin PP 26 mg, Folik asit 0,50 mg, Biotin 0.04 mg, Kolin 350 mg, 3b202 (demir) 20 mg, 3b202 (iyot) 1.5 mg, 3b405 (bakır): 7 mg, 3b502 (manganez): 48 mg, 3b603 (Çinko) 45 Vitamini
TEKNOLOJİK KATKI MADDELERİ
Koruyucular, Antioksidanlar
DUYUSAL KATKI MADDELERİ
Renklendiriciler