Forpus papağanı beslenmesi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Forpus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Forpus

iyikus.com Üyesi
Merhabalar siteye yeni katıldım. 10 senedir bir muhabbet kuşunu besliyordum. Yakın bir zamanda vefat etti. Şimdi forpus beslemeye karar verdim. Beslenme hakkında aklıma takılanlar var. Sadece tohum yem bildiğimiz üzere kuş beslenmesi için yetersiz. Yanında vitamin yada sebze meyve takviyesi yapılması gerekiyor. Versele laga markasının loro parque african parakeet isimli cennet ve forpuslar için ürettiği bir yem var. Bu yemin içinde tohumların yanında, vitamin mineral ve amino asit içeren peletler var. Sorum şu: Bu yemin tohum oranı ve vitamin içermesi kuşlar için uygun mu? Bu yemi kullanıp arada sırada probiyotik ve mama takviyesi yapmak kuş beslenmesi için yeterli olur mu? Aslında full pelet beslenme uygulamak istiyordum ama kaliteli bir pelet bulamadım. Versele laga nın muhabbet ve forpuslar için peleti maleaef satılmıyor Türkiye de. Sadece sultanlar için olanını bulabildim. Onun da boyutu büyük. Bazı kişiler hazır yemlerin çekirdek oranının fazla olduğunu söylüyor? Sizce böyle mi? Bu arada probiyotik olarak da dyazyme 256 düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler...

versele laga nın orjinal sitesinde Loro parque African parakeets yemi içeriği (ingilizceydi çeviriden çevirdim):

Ekstrüde VAM-pelet ile zenginleştirilmiş tohum karışımı
Zenginleştirilmiş tohum karışımı: vitaminler, amino asitler ve mineraller = optimal durum lovebirds ve parotlet gibi Afrika parakeets için yüksek kaliteli tohumlar
Loro Parque (Tenerife) bilimsel ekibi ile istişare halinde bestelendi)

KOMPOZİSYON
Sarı darı, soyulmuş yulaf, beyaz darı, Kanarya tohumu, çeltik pirinç, Japon darı, aspir, karabuğday, yulaf, keten tohumu, V. A. M. pelet, oystershells

ANALİTİK BİLEŞENLER
Protein %12.5, yağ içeriği %7, ham lif %8, ham kül %6, kalsiyum %0.9, fosfor %0.4, lisin %0.35, metionin %0.30, treonin %0.40%

KATKI MADDELERİ / KG
BESİN KATKI MADDELERİ
8800 IU A vitamini, mg D3 1600 IU, E Vitamini 20 mg, K Vitamini 1 mg, Vitamin B1 1.30 mg, B2 Vitamini 5 mg, B3 Vitamini, 7 mg, Vitamin B6 2 mg, Vitamin B12 0,02 mg, Vitamin PP 26 mg, Folik asit 0,50 mg, Biotin 0.04 mg, Kolin 350 mg, 3b202 (demir) 20 mg, 3b202 (iyot) 1.5 mg, 3b405 (bakır): 7 mg, 3b502 (manganez): 48 mg, 3b603 (Çinko) 45 Vitamini

TEKNOLOJİK KATKI MADDELERİ
Koruyucular, Antioksidanlar

DUYUSAL KATKI MADDELERİ
RenklendiricilerC9F44A81-3E42-4ED0-BF8A-E27BBEC36D54.jpeg

Öncelikle hoşgeldiniz aramıza :giggle:

Kaybınız için üzgünüm.

Pelet yem, beslenme için dengeli bir içerik sağladığından, kuşlar için ekstra besinlere ihtiyaç duymadan verilebilecek bir besin kaynağıdır. Fakat sizinde belirttiğiniz gibi; malesef ülkemiz bu ürünler sınırlı sayıda getiriliyor. Bununla alakalı başvuru sürecimiz olmuştu fakat ticari kaygılardan ötürü distribütörler buna yanaşmadı.

Velhasıl, kalite olarak benim için herzaman 1. Sırada yer alacak bir markadır VL.

Kullandığınız ürün VAM içeriğinden ötürü ekstra yan destek ürünlerine ihtiyaç duymanızı minimize etmeyi amaçlamaktadır.

Destek ürünlerden bağımsız, şahsen olabildiğince doğal beslenme taraftarıyım. Bu sebeple probiyotik, multi vit. Vb. ürünlerin olağandışı durumlar dışında pek kullanılmaması taraftarıyım. Belki rutin olarak VAM içeriğinden yoksun yemlerin yanında kullanılabilir. Ama söylediğim gibi; sizin ürününüz için pek gerekli değil bu durum.

Probiyotik olarak Röhnfried entrobac önerebilirim. Fakat rutin kullanımdan ziyade gerekli durumlar için dolabınızda kalmalı. Keza aynı şekilde diğer destek ürünlerinide bu amaçla barındırabilirsiniz.

Mama desteği haftada iki kez sunabilirsiniz. Haftada iki kez sebze-meyve. Bunun dışında ekstra bir diyete ihtiyaç yok bence.

Oyla 0
Öncelikle hoşgeldiniz aramıza :giggle:

Kaybınız için üzgünüm.

Pelet yem, beslenme için dengeli bir içerik sağladığından, kuşlar için ekstra besinlere ihtiyaç duymadan verilebilecek bir besin kaynağıdır. Fakat sizinde belirttiğiniz gibi; malesef ülkemiz bu ürünler sınırlı sayıda getiriliyor. Bununla alakalı başvuru sürecimiz olmuştu fakat ticari kaygılardan ötürü distribütörler buna yanaşmadı.

Velhasıl, kalite olarak benim için herzaman 1. Sırada yer alacak bir markadır VL.

Kullandığınız ürün VAM içeriğinden ötürü ekstra yan destek ürünlerine ihtiyaç duymanızı minimize etmeyi amaçlamaktadır.

Destek ürünlerden bağımsız, şahsen olabildiğince doğal beslenme taraftarıyım. Bu sebeple probiyotik, multi vit. Vb. ürünlerin olağandışı durumlar dışında pek kullanılmaması taraftarıyım. Belki rutin olarak VAM içeriğinden yoksun yemlerin yanında kullanılabilir. Ama söylediğim gibi; sizin ürününüz için pek gerekli değil bu durum.

Probiyotik olarak Röhnfried entrobac önerebilirim. Fakat rutin kullanımdan ziyade gerekli durumlar için dolabınızda kalmalı. Keza aynı şekilde diğer destek ürünlerinide bu amaçla barındırabilirsiniz.

Mama desteği haftada iki kez sunabilirsiniz. Haftada iki kez sebze-meyve. Bunun dışında ekstra bir diyete ihtiyaç yok bence.
Öncelikle çok teşekkür ederim cevabınız için. Probiyotik hangi durumlarda kullanılmalı. Bende normal koşullarda vermeyi saçma buluyorum açıkçası insanda bile fazlası zarar olduğu söyleniyor. Ama çoğu insan düzenli verilmesini söylediği için öyle düşündüm. Sebze meyveyi ishalden korktuğum için vermeye çekiniyorum. Hangi sebze meyveler en faydalı forpus için. Benim yeni sahiplendiğim yavru yeni yem kırmaya başlamış olacak. Yeni yem kırmaya başlayan yavru için mama ve meyve sebze önerisi bulunabilir misiniz? Teşekkür ederim :)

Oyla 0
Beslenme şekilleri ve ihtiyaçları benzerdir muhabbet kuşlarıyla. Bu sebeple çok ayrı bir canlıymış gibi yaklaşmamak gerek.

Sağlıklı ve düzenli beslenen bir canlının sindirim siteminde de bir sıkıntı olmayacaktır. Barsaklarda bulunan yararlı bakteri sayısı azalmadıkça sürekli probiyotik kullanmanın bir anlamı yok. İnsanlar düzensiz beslenme, ilaçlara bağlı gelişen yararlı bakteri azalımından dolayı sıkça başvurabilirler. Ya da hayvanlarda kullanılan hastalık durumu ilaç kullanımından ötürü ihtiyaç gelişebilir. Ya da besin kaynaklı ishal gibi durumlarda. Bu gibi şeyler yararlı bakterileri azaltabilir, bundan mütevellit kullanabilirsiniz elbette.

Onun dışında dolabınızda destek ürünleri olası olumsuz durumlar için barındırmanız sağlıklı bir hamle olabilir.

Sebze ve meyveler içeriklerinde ki kaliteli, doğal ve zengin vitamin mineral ihtiyaçlarından ötürü her canlının tüketmesinde fayda olacak besinlerdir. Kuşlarınıza haftada iki gün kafesinde max. 2 saat kalacak şekilde sunabilirsiniz.

Mamayıda keza aynı şekilde besin çeşitliliği ve zengin içeriği dolayısıyla haftada 2 gün max 6 saat kalacak şekilde sunabilirsiniz.

Üstelik bunu yavru kuşunuza sunmanız daha iyi olacaktır. Çünkü yavruluktan itibaren farklı besinlere alıştırılmayan kuşlar yetişkinliklerinde bu besinleri reddedebiliyorlar.

Mama için Versele Laga orlux Ballı Nemli yumurta mamasını önerebilirim.

Dairi ve harici konular için linkleri inceleyebilirsiniz;

Oyla 0
Beslenme şekilleri ve ihtiyaçları benzerdir muhabbet kuşlarıyla. Bu sebeple çok ayrı bir canlıymış gibi yaklaşmamak gerek.

Sağlıklı ve düzenli beslenen bir canlının sindirim siteminde de bir sıkıntı olmayacaktır. Barsaklarda bulunan yararlı bakteri sayısı azalmadıkça sürekli probiyotik kullanmanın bir anlamı yok. İnsanlar düzensiz beslenme, ilaçlara bağlı gelişen yararlı bakteri azalımından dolayı sıkça başvurabilirler. Ya da hayvanlarda kullanılan hastalık durumu ilaç kullanımından ötürü ihtiyaç gelişebilir. Ya da besin kaynaklı ishal gibi durumlarda. Bu gibi şeyler yararlı bakterileri azaltabilir, bundan mütevellit kullanabilirsiniz elbette.

Onun dışında dolabınızda destek ürünleri olası olumsuz durumlar için barındırmanız sağlıklı bir hamle olabilir.

Sebze ve meyveler içeriklerinde ki kaliteli, doğal ve zengin vitamin mineral ihtiyaçlarından ötürü her canlının tüketmesinde fayda olacak besinlerdir. Kuşlarınıza haftada iki gün kafesinde max. 2 saat kalacak şekilde sunabilirsiniz.

Mamayıda keza aynı şekilde besin çeşitliliği ve zengin içeriği dolayısıyla haftada 2 gün max 6 saat kalacak şekilde sunabilirsiniz.

Üstelik bunu yavru kuşunuza sunmanız daha iyi olacaktır. Çünkü yavruluktan itibaren farklı besinlere alıştırılmayan kuşlar yetişkinliklerinde bu besinleri reddedebiliyorlar.

Mama için Versele Laga orlux Ballı Nemli yumurta mamasını önerebilirim.

Dairi ve harici konular için linkleri inceleyebilirsiniz;

Çok teşekkürler çok değerli bilgiler verdiniz. Versele laga nın mamasını almak çok istiyorum ama 5kg lik paketlerini bulabildim. Tek kuş için çok fazla olur. Bölünmüş ürünlere de güvenemiyorum acaba orjinal midir diye. Önerebileceğiniz bir site var mı versele laga mamasınının 250 gr lık paketlerini satan yada güvenilir bölünmüş mama satan.

Oyla 0
Çok teşekkürler çok değerli bilgiler verdiniz. Versele laga nın mamasını almak çok istiyorum ama 5kg lik paketlerini bulabildim. Tek kuş için çok fazla olur. Bölünmüş ürünlere de güvenemiyorum acaba orjinal midir diye. Önerebileceğiniz bir site var mı versele laga mamasınının 250 gr lık paketlerini satan yada güvenilir bölünmüş mama satan.
Petmarketburada,akyolkardeşler,hobipet güvenilir sayfalardır.

Oyla 0
Geri