Forpus papağanı parmağı havada duruyor?

Kullanıcı Değerlendirmesi
5.00 Oylama

Mooncakecloud

iyikus.com Üyesi
Dün forpus papağanı aldım, petshop’un getirteceğini biliyordum ve haber bekliyorduk. Baya küçük bir kuş aldım. Yem kırabiliyor, dal darı çok sevdi, yumurta maması yaptım hiç yemedi. Suyuna iki damla vitamin ve biraz bal koydum. Sürekli yemek yiyor sesi de çok çıkmıyor. Yeni geldiğinden diye düşündüm de sürekli yemek yiyor. Uçmayı da biliyor kafeste pır pır uçuyor. Ancak ben forpuslar hareketli olur, ama genel bir halsizlik var. Kabarık durduğundan ceksem de belli olmuyor ama ayagında kucuk bir yara da var ve bir parmagı hafif havada duruyor, incinmiş olabilir mi? Öndeki ayağa dikkat ederseniz belli oluyor.

Dinlendirmek için havada tutuyor olabilir.Ancak iç kısıma doğru bir kırmızılık var gibi yara derken ondan mı bahsediyorsunuz?

Oyla 0
Merhaba, maşallah çok tatlı. Yeni geldiği için alışma sürecinde büyük ihtimalle. Biraz kırgınlığı var gibi ama geldiği yerde epey hırpalanmış ya da iyi bakılmamış. Yem yeme durumu olmasaydı sağlığı yerinde değil derdim fakat, yem yiyen, ısıran kuş pek sağlıksız diyemeyiz. Forpuslar çok gürültücü kuşlar olmadığından ötmemesi normal. Zaten yavru sayılabilecek bir kuş.

* Ayağı içinde incinmiş olma olasılığı yüksek. Tavsiyem önce ahşap tüneklere geçmeniz. Ardından antibiyotik içerikli terramycin vb türevde ki kremle hafif masajlar yapmanız günde 2 kez. Ciddi bir durum gibi gelmedi ama ufak bir hasar almış. Morarma, şişme durumu gözlenirse acil veterinere götürmenizi tavsiye ederim.

Hareketliliği de yakında ilginizle bağlı olarak artacaktır. Bu süreçte ayağının düzelmesini beklemenizi öneririm.

Oyla 0
Merhaba, maşallah çok tatlı. Yeni geldiği için alışma sürecinde büyük ihtimalle. Biraz kırgınlığı var gibi ama geldiği yerde epey hırpalanmış ya da iyi bakılmamış. Yem yeme durumu olmasaydı sağlığı yerinde değil derdim fakat, yem yiyen, ısıran kuş pek sağlıksız diyemeyiz. Forpuslar çok gürültücü kuşlar olmadığından ötmemesi normal. Zaten yavru sayılabilecek bir kuş.

* Ayağı içinde incinmiş olma olasılığı yüksek. Tavsiyem önce ahşap tüneklere geçmeniz. Ardından antibiyotik içerikli terramycin vb türevde ki kremle hafif masajlar yapmanız günde 2 kez. Ciddi bir durum gibi gelmedi ama ufak bir hasar almış. Morarma, şişme durumu gözlenirse acil veterinere götürmenizi tavsiye ederim.

Hareketliliği de yakında ilginizle bağlı olarak artacaktır. Bu süreçte ayağının düzelmesini beklemenizi öneririm.
Çok teşekkür ederim. ısırmıyor beni pek ancak hareketsizliği korkuttu. Cidden kötü koşullarda getiriliyorlar. Petshopdaki adam bile ilk iki gün ölme riski var dedi onu bilerek aldım. Ben elimden geldiğince iyi bakmaya çalısıyorum. Ayagına krem sürsem cok korkup kaçıcak onu da yapmak istemedim pek bu yüzden. Ama cok tesekkürler içimi rahatlattınız.

Oyla 0
Bana öyle göründü. Emin olmak için veterinere götürmenizi önerebilirim. Bu aşamalarda iyi beslemek dışında pek elden bir şey gelmiyor ne yazık ki :(

Oyla 0
Geri