Forpus Papağanım ölecek mi? :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berutti
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Berutti

Yeni Üye
Arkadaşlar mrb forpus papağanımın ayağındaki bileklik ayağını şişirmiş bugün farkettim hemen veterinere gittim halhal ayağına yapışmış zorda olsa çıkarttı kesip ama ayağı çok kötü halde kesmiş ayağını hep sizce ne olur iyileşirmi? antibiyotik ile vitamin verdi ama bişey demedi durumuyla ilgili.. 1.5 yaşında ?? -

Biraz geç kalmışsınız ancak hallolması sevindirdi. Bilezik kesmek aslında kolay lakin ayağa oturduğunda keskinin ya da makasa tutma payı gerektiğinden biraz çizilme ve kanama oluyor. Birde çıkartan hekimin @neanderthalensis hocamın dediği gibi tecrübesi de önemli. İlk müdahale yapılmış çok geçmiş olsun. Düzelir diye düşünüyorum. Şu sıralar uçurmayınız

Oyla 0
çok daha kötü olabilirdi ucuz atlatmış kemik ve sinirler sağlam duruyor, görünüşe göre iyileşecek. operasyonu yapan hekimin tecrübesi çok önemli
Hocam valla kuş konu oldumu çok anlayan yok galiba ülkede çünkü hangi veterineri arasam kuşlara bakmıyoruz dedi. Bu gittiğim yerdeki adam çok yaşlıyı bilemiyorum iyimi ydi. Ve keserken zarar vermişte olabilir zorlandı ve kan aktı çıkarınca kuştan..

Krem falan gerek varmı sizce suyuna atmalık antibiyotik verdi yeter mi

Oyla 0
Biraz geç kalmışsınız ancak hallolması sevindirdi. Bilezik kesmek aslında kolay lakin ayağa oturduğunda keskinin ya da makasa tutma payı gerektiğinden biraz çizilme ve kanama oluyor. Birde çıkartan hekimin @neanderthalensis hocamın dediği gibi tecrübesi de önemli. İlk müdahale yapılmış çok geçmiş olsun. Düzelir diye düşünüyorum. Şu sıralar uçurmayınız
Valla jilet benzeri bişeyle kesti makasla deil kan da aktı sonra.. Evet geç kaldım sanırım.. Kafesten çok çıkarmıyorum zaten şimdi hiç çıkarmam. o kanlı ayağını ısırıyor sürekli şuan acaba ne yapıyor?

Oyla 0
geçmiş olsun simdilik saglıklı gözüküyor... Üreticinin hatası sanırım yanlış bilezik takmış...

Oyla 0
Valla jilet benzeri bişeyle kesti makasla deil kan da aktı sonra.. Evet geç kaldım sanırım.. Kafesten çok çıkarmıyorum zaten şimdi hiç çıkarmam. o kanlı ayağını ısırıyor sürekli şuan acaba ne yapıyor?
eğer ayağı ile çok uğraşıyorsa veterinerden yakalık temin edin ya da kendiniz yapın.

Oyla 0
Yazık günah yaa:( Bu bileziklere hep karşı oldum. Bir tane bile kuş bunu yaşıyorsa kimsenin kullanmaması gerekiyor... Ki bir tanede değil bu kaçıncı:confused:

Günde 2-3 kere ayağını batikon ve pamukla temizleyin. Ardından mutlaka Hirudoid forte jel sürün güzelce faydası olucaktır..

Veterinerin antibiyotik verdiği iyi olmuş kullanın mutlaka...

Oyla 0
Profesyonelce uygulanmayan bilezik durumları sinirlerimi altüst ediyor. Bu bilezik bile değil, başka birşey... Muhtemelen ayırt etmek için takılmış...

Şaka gibi resmen?

Çok geçmiş olsun. Arkadaşların önerilerini de uygulayın lütfen?

Oyla 0
Hocam valla kuş konu oldumu çok anlayan yok galiba ülkede çünkü hangi veterineri arasam kuşlara bakmıyoruz dedi. Bu gittiğim yerdeki adam çok yaşlıyı bilemiyorum iyimi ydi. Ve keserken zarar vermişte olabilir zorlandı ve kan aktı çıkarınca kuştan..

Krem falan gerek varmı sizce suyuna atmalık antibiyotik verdi yeter mi

krem/pomad kullanmak iyi gelebilir ancak açık yara olduğu için bir öneride bulunamam, hekime sorunuz, ayrıca tecrübeli arkadaşlar da yazarlar.

vereceğim tek tavsiye, internette size terramycin krem öneren olursa hekime sormadan kullanmayın antibiyotik içerir, zaten antibiyotik kullanıyorsunuz

Oyla 0
Profesyonelce uygulanmayan bilezik durumları sinirlerimi altüst ediyor. Bu bilezik bile değil, başka birşey... Muhtemelen ayırt etmek için takılmış...

Şaka gibi resmen?

Çok geçmiş olsun. Arkadaşların önerilerini de uygulayın lütfen?
Bunlari biz güvercinlere takardık zamaninda ayırt etmek icin yada lastik takardiķ bilezik isi degil kesen vetriner de iyi kesememis

Oyla 0
örnek bir görsel mevcut. Bu tip bir malzemeden yahut keçe türevi bir boyunluk keserek yapabilirsiniz.

Oyla 0
Hangi şehirdesininiz izmirde özvet istanbulda da istanbulveteriner kliniği var floryada bence bir vet bakımı gerekli

Oyla 0
Geri