Forpus papağanım yardım

edaklknci

iyikus.com Üyesi
Merhaba,

elimde 1,5 ay önce aldığım bir forpus papağanım var. alırken 55 günlük dedi, ilk aldığımda böyle ısırma alışkanlığı yoktu. ısırmaya çalışırken de elimi hiç çekmiyordumki ısırdığında canım acısa da öğrenmesin istiyordum. ancak son zamanlarda farkettiğim şey ısırmaya çokalışık asla ele gelmiyor ve bana denilenden daha büyük olduğunu düşünüyorum. göz etrafı daha grileşmeye başladı ayaklarıda pullu. nasıl sevdirmeye alıştırabilirim. alırken satan petshopçu dişilerle erkekler arasında bir fark olmaz hepsi aynı konuşur dedi. o yüzden dişi istedim. ancak çok sinirli bir kuş. ev içerisinde gezip üstüme konuyor ama asla sevdirmiyor ve yılan gibi hisss liyor. yardımcı olur musunuz?

Merhaba, aramıza hoşgeldiniz 🙂
Öncelikle kuşunuzun görselini görebilir miyiz
Dişi ise muhtemelen kızgınlık döneminde ısırması ve agresif olması bu yüzden

Merhabalar,

Kusun gorselini ekleyebilirseniz yas tahmininde bulunabilirim ya da en azindan 2 aylik olmadigini soyleyebilirim.
Forpuslarda disi ve erkek arasinda asiri bir fark var malesef. Erkek kuslar cok daha uysal disi kuslar daha saldirgan ve insana erkekler kadar yakin degil.

Kısa da olsa bir kaç ay forpus besledim. Aldığım kuşlar yetişkin ve yabanilerdi. Sadece bir tık güven kazandıklarında diğer türlere göre daha hızlı alışıyorlar size. Belki bu güven duyguları kırılmış olabilir ya da pek hoşlanmıyor sevdirmekten. Bazı kuşlar kendisine dokunulmasına izin vermez.

şimdi artık kulak ısırmaya ve yanak ısırmaya geçti. yapmaması için hafifçe ittirdiğimde bağırıp tekrar yapıyor. sizce yaşı çok mu büyük? yani satsam mı? erkek alsaydım keşke. kızgınlık yumurtası falan dökmedi daha. ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim.

yanına erkek bir kuş alırsam ne olur peki? düzelme ihtimali lur mu? yoksa aldığım petshopçıdan değiştirmelimiyim? erkek ile?

yanına erkek bir kuş alırsam ne olur peki? düzelme ihtimali lur mu? yoksa aldığım petshopçıdan değiştirmelimiyim? erkek ile?
Bu davranışı geçicidir muhtemelen 1.5 aydır sizde satmak istiyorsanız bağ kuramadıniz demektir
Siz bilirsiniz ben Olsam olduğu gibi kabul ederdim
Dişi erkek olması birşey ifade etmezdi
Size alışma durumu nedir?
Çok güzel maşallah 🧿

Bu davranışı geçicidir muhtemelen 1.5 aydır sizde satmak istiyorsanız bağ kuramadıniz demektir
Çok güzel maşallah 🧿
omzuma geliyor saatlerce duruyor ama asla elletmiyor saçlarımı falan yiyor. Aslında hiç satmak istemiyorum ama ilgi istediğini söylediler besleyen arkadaşlarım. mutlaka ister diye düşündüm. her hayvan ister. sonradan sevdirme ihtimali nedir sizce? hiç mi sevdirmeyip hep ısıracak?

Çok güzel maşallah 🧿
birde yaş olarak bir tahmininiz var mı? ben ispanyadaydım ve 14 aralıkta geldim. 17 aralıkta aldım bu kuşu. hiç yalnız bırakmadım okuldayken hep tv açık bıraktım. evde tek yaşıyorum diye arkadaşlık etsin diye aldım ama bilemiyorum.

omzuma geliyor saatlerce duruyor ama asla elletmiyor saçlarımı falan yiyor. Aslında hiç satmak istemiyorum ama ilgi istediğini söylediler besleyen arkadaşlarım. mutlaka ister diye düşündüm. her hayvan ister. sonradan sevdirme ihtimali nedir sizce? hiç mi sevdirmeyip hep ısıracak?
Cinsiyet konusunda bir kaç yöntem var biri kanat altı tüyleri çekip atabilirsiniz cinsiyeti konusunda fikir yürütebilirim
Yaşi konusunda Bilgi sahibi değilim
Eğer yaşı büyükse alışması Zor olur ısırma durumunun kalıcı olacağını sanmıyorum

Çok güzel maşallah 🧿
ben 1,5 ay oldu sandım ama daha az olmuş sanki aylarca benimle gibi geldi. çok güzel ötüyor arada bakıyorum çok kaşındığınıda farkettim elma sirkesinden bir kaç damla kattığım ılık suyla haftada bir fısfıslama yöntemiyle yıkıyorum çünkü havuz yaptırdım kendisine asla girmiyor içine.

Cinsiyet konusunda bir kaç yöntem var biri kanat altı tüyleri çekip atabilirsiniz cinsiyeti konusunda fikir yürütebilirim
Yaşi konusunda Bilgi sahibi değilim
Eğer yaşı büyükse alışması Zor olur ısırma durumunun kalıcı olacağını sanmıyorum
elime alamıyorum hiç çok ısırdığı için bazen kanatıyor da

ben 1,5 ay oldu sandım ama daha az olmuş sanki aylarca benimle gibi geldi. çok güzel ötüyor arada bakıyorum çok kaşındığınıda farkettim elma sirkesinden bir kaç damla kattığım ılık suyla haftada bir fısfıslama yöntemiyle yıkıyorum çünkü havuz yaptırdım kendisine asla girmiyor içine.
Şöyle ki her canlı ilgi ister 😍
Forpuslar ilgi ve sevgi ile insanlar ile çok güzel bağ kurar hatta konuşurlar
Kanat altı tüyleri gerildiği Zaman dikkatlice bakıp bana tarif eder misiniz size resim aticam bunlardan biri gibi olması gerekiyor

Disi bir kus, Doganay hocama katiliyorum o civarlar gibi yasi. Ilk tuylerini dokmus.

Disi kuslar bunu her zaman yapiyor ama ne olcude yaptigi onemli. Ornegin ben kafese elimi soktugumda erkek direk parmagima binerken disi saldiri moduna geciyor savunma icgudusuyle. Elime aldiktan sonra o kadar agresif degil fakat minik isiriklar her zaman devam ediyor. Mesela onunden yemini aldigimda erkek sinirlenmiyorken disi sinirlenip saldirabiliyor. Ozetle forpuslarin disileri biraz daha agresif. Size elbette alisabilir bolca vakit gecirirseniz. Minik isiriklar beni pek rahatsiz etmiyor hatta bazen kavga ediyoruz hosuma gidiyor. Ben cok takilmiyorum oyle seylere bence siz de alismayi deneyin bir sure, o da biraz sakinlesecektir zamanla

Geri