Forpus Papağanım Yumurtlamıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tugrull
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tugrull

Yeni Üye
Merhabalar,

Yaklaşık 1,5 senedir forpus bakıyorum. Erkek forpusumu aldığımda 4 aylıktı şu an 1,5 yaşında. Dişi forpusumu aldığımda 7 aylıktı şu an 16 aylık oldu o da.

Erkekle dişi 9 aydır aynı kafeste ve uyum içerisindeler. Sürekli çiftleşiyorlar. Bu duruma istinaden bende kafeslerine yuvalık taktım. Fakat ne yuvalığa giriyorlar ne de bi yumurta var. Yuvalıktan korkmuş olabilirler diye kafes zeminine ufak bi çömlek koydum. Dişi ara sıra ona otursa da yine de yumurta yok. Fakat dişi sürekli zeminde oturuyor vaziyette kabarık duruyor. Kafes yanına yaklaşınca hırçınlaşıp kabarıp saldırıyor.

Kafeslerinde gaga taşı, kum, toprak ne ararsanız var hiçbir eksikleri yok aldığımdan beri. Düzenli su ve yem değişimi yapıyorum.

Kuşlarım da sürekli çiftleşse de bir türlü yumurta olmuyor. Sizce neden olabilir?

Yanıtlar için teşekkür ederim.

Süreç çok uzun. Belirgin bir süre ayrı kalmaları iyi olacaktır.
Yumurta yapıp yemediğinden eminiz değil mi?

Kafeslerini düzenli temizliyorum yumurta kalıntısı hiç görmedim. Ayrıca gün içinde sürekli bakıyorum yumurta olsaydı %99 görürdüm.

Ayrı kalmalarından kastınız farklı kafeslere ayırmak mı?

Büyük ihtimalle dişi ortama tam güvenmiyor. Kafesi yüksekçe bir yere konumlandırın. Çömleği çıkarın kafesten kafesin üst kısmını karton gibi bir şeyle kapatmanız da işe yarayabilir. İşe yarama ihtimali en yüksek olan şey ise bir çift daha almak..

Geri