Forpus papağnı yem önerisi

edaklknci

iyikus.com Üyesi
Merhaba,

Elimde yaklaşık 8 aylık oldğunu düşündüğüm forpus papağanım var yemini beğenmemişti kursağı dolu değil demişti bir petshopçuya götürmüştüm. 1 kg dal darı aldım ama kaç günde bir vermeliyim bilmiyorum. Yem önerisi verebilirmisiniz? Çekirdek karaciğerde yağlanma yapıyor dedikleri için çok verme taraftarı değilim. Birde şok marketten bir çubukta kuş yemi almıştım biraz verdim sonra dışkısı sarı gelmeye başlayınca kestim. bu tür yemler sağlıklı değil sanırım. normalde ilk aldığımda kutu yem vermişti satan petshopçu ama ilklerdeonu beğenmeyip çoğunu dışarı atıyordu. Başka bir petshopçuda muhabbet kuşu yemi verebilirsin dedi ama güvenemedim. yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba, dal darı haftada 1 ya da 2 gün yeterli olur. Çok gerekli bir ürün değil aslında kuşlar için ancak çerez gibi tüketmeyi seviyorlar.
Şu sıralar ülkemizde yem açısından bir sıkıntı var. Doğrudan forpus için bir ürün yok ama ilaveler yaparak iyi bir karışım elde edebilirsiniz.
-Natural King Karışık Paraket Yemi alıp cedene eklemek gerekiyor.
-https://www.petmarketburada.com/urun/natural-king-karisik-paraket-yemi-1-kg-cuvaldan-bolunme
linkte ki yem tanıtım konusunda ki içeriği değişmiş bir ürün var piyasada dönen, bu ürünü ne yazık ki öneremeyeceğim şu aşamada.
En sağlıklısı natural king karışık yemini alıp cedene eklemek olur diye düşünüyorum. 1 kg yem için 200-300 g yeterli olacaktır. Temel tohumlarından biri olduğundan mutlaka bulunması gerekiyor.
Çekirdek içinse şu linkteki konuyu incelemenizi öneririm.
Yem tanıtım linkindeki yorumlarda önerilen versele laga prestige loro paeque (üstünde cennet papağanı olan) tercih edilebilir. Yine ufak cedene eklemesi gerekiyor.
Muhabbet kuşu yeminde bulunan bir çok ürün forpus içinde aynı ancak tek başına yetersiz kalır. Seçenek tohumlar eklemek gerekiyor. Birde forpuslar tohum seçiyorlar. En iyi karışımı yediği tohumlara göre siz belirlemelisiniz.

Geri