Forpus Papağanı Forpus Yumurtlaması

tugrull

Yeni Üye
Merhabalar,

Geçtiğimiz hafta forpuslarım yumurtlamıyor diye bir sorum olmuştu. Selçuk Bey’in tavsiyesi üzerine yaptıklarımla kuşlarım kuluçkaya yattı ve çarşamba günü ilk yumurtamızı aldık akşam.

Bugün cumartesi, dişi kuşumun popo bölgesi şiş ve ilk yumurtadan itibaren günün 3,5/4 yuvalıkta geçiriyor. Fakat yeni yumurta yok.

Forpuslar kaç gün arayla yumurtluyor? Yumurta sıkışma ihtimalinden dolayı dişi kuşum için endişelenmeli miyim? Bilenler aydınlatırsa sevinirim.

Ayrıca yuvalığın bakma yerinden açıp bakmıyorum rahatsız olurlar diye, fakat bakmam gerekiyor mu takip etmek için?

Yanıtlar için Teşekkür ederim..

Ekli dosyalar

• IMG_4265.webp
    IMG_4265.webp
    673.2 KB · Görüntüleme: 5
Günde 1,2 kez seri bir şekilde dişi dışarıdayen bakılabilir. Genelde birer gün arayla yani 2 günde 1 yumurta yapması beklenir. Bazen tek yumurta yapabilecekleri gibi 5,6 adete kadar da çıkabilir. Kabarıklığı hep mi böyle gün içinde

Dişi su içmeye veya yem yemeye çıktığında bakıyorum hemen ne durumda diye içerisi diye. Dişi içerideyken rahatsız etmiyorum hiç. Bu şekilde devam edeceğim o zaman.

Kabarıklık konusunda hep böyle hocam, kafesinin yanına yaklaştığımız gibi bu şekilde kabarıyor hep koruma iç güdüsüyle. Popo kısmındaki şişliği bugün görebildim. Dün hiç dışarıda yakalayamadım dişiyi. Bugün baktığımda ama 1 yumurta vardı ve görseldeki gibiydi hali.

İlk kez yumurtluyor, ilk kuluçka deneyimleri.

Bazen yumurtalar gecikebiliyor veya geç saatlerde yapabiliyorlar. Gün içinde dişide inanılmaz bitkinlik, köşede uyuklama vb gibi durumlar gözlemlerseniz sıkışma ihtimali düşükte olsa olabilir.

Yanıtınız için çok teşekkür ederim.

Uyuklama veya bitkinlik hali gözlemlemedim fakat kontrol etmeye devam edeceğim. Herhangi bi gelişme olursa bu konu altında sizlere tekrardan yazarım.

Desteğiniz için minnettarım, çok sağolun.

Geri