Forpusum çok kötü ısırıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ecemavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ecemavi

Yeni Üye
Merhaba 5gün önce 2 aylık bir forpus sahiplendim. Daha hiç kafesten dolaşması için çıkarmadık. 2 kez parazit spreyi sıkmak için mecburen tutmak zorunda kaldık. Çok ama çok kötü ısırdı delik oluşturdu resmen. Bu huyundan nasıl vazgeçirebilirim sizce kendime nasıl alıştıracağım taktik var mı alışma süreci için??

Ekli dosyalar

• 191A66D7-3BC1-47DC-98CD-FE81612F1427.jpeg
    191A66D7-3BC1-47DC-98CD-FE81612F1427.jpeg
    859.9 KB · Görüntüleme: 13
Forpus ısırığını yanaklarını severek zamanla azaltabilirsiniz. Elinize henüz güvenmediği için bu durum. Her gün mutlaka el teması kurun kuşunuzla

Son düzenleme:
Oyla 0
Tavsiye;
-Tüneği 1 adete indirin.
-Kafesteki yemliği çıkartın
-Yemi avucunuz içine alın ve elinizi kafesten içeri sokun.
-Avucunuz tamamen gözükecek şekilde sabit tutun, hareket etmeyin.(20-30 dakika kadar)
-Kuş önce kendini sağa-sola atacaktır, bir süre sonra avucunuzdan yemeye başlayacaktır.
-Sonra yemliği tekrar takabilirsiniz.
-Bunu günde 3 defa yapın. Düzenli yaparsanız size güvenecektir ve ısırmayı bırakacaktır.Ekran Görüntüsü (2).png

Oyla 0
Tavsiye;
-Tüneği 1 adete indirin.
-Kafesteki yemliği çıkartın
-Yemi avucunuz içine alın ve elinizi kafesten içeri sokun.
-Avucunuz tamamen gözükecek şekilde sabit tutun, hareket etmeyin.(20-30 dakika kadar)
-Kuş önce kendini sağa-sola atacaktır, bir süre sonra avucunuzdan yemeye başlayacaktır.
-Sonra yemliği tekrar takabilirsiniz.
-Bunu günde 3 defa yapın. Düzenli yaparsanız size güvenecektir ve ısırmayı bırakacaktır.Ekli dosyayı görüntüle 19750ısırmaz mı peki parmağımı?

Oyla 0
Avucunuza seveceği bir yemi koyarsanız (daldarı,içyulaf veya aspur olabilir) ve dediğim gibi sabit tutarsanız ısıracağını düşünmüyorum.Ama eğer ufak ısırıklar attığında elinizi çekerseniz ısırmayı size bir silah olarak kullanmayı öğrenecektir.Biraz sabretmeniz gerekiyor.Sizin kuşa alışmanız için isterseniz ilk başlarda bir eldiven kullanabilirsiniz.Sonrasında eldiveni de çıkarırsınız.Ben ise direk resimde görsüğünüz gibi alıştırdım kuşlarımı.Anahtar kelime "güven".Sizden ve elinizden korktuğu için ısırıyor,kendini sizden korumak için.Ani hareketlerden ve yüksek sesten kaçının.

Son düzenleme:
Oyla 0
Avucunuza seveceği bir yemi koyarsanız (daldarı,içyulaf veya aspur olabilir) ve dediğim gibi sabit tutarsanız ısıracağını düşünmüyorum.Ama eğer ufak ısırıklar attığında elinizi çekerseniz ısırmayı size bir silah olarak kullanmayı öğrenecektir.Biraz sabretmeniz gerekiyor.Sizin kuşa alışmanız için isterseniz ilk başlarda bir eldiven kullanabilirsiniz.Sonrasında eldiveni de çıkarırsınız.Ben ise direk resimde görsüğünüz gibi alıştırdım kuşlarımı.Anahtar kelime "güven".Sizden ve elinizden korktuğu için ısırıyor,kendini sizden korumak için.Ani hareketlerden ve yüksek sesten kaçının.
Verdiğiniz bilgiler için çok sağolun bugün denemeye başlıyorum fakat kuşuma çok oyuncak aldım kafesinde takılı hepsi. Sizce bana alışmasını zorlandırıyor mu bu oyuncaklar

Oyla 0
Geri