Gaga kirilmis

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Çirkin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kullanıcı Değerlendirmesi
5.00 Oylama

Çirkin

iyikus.com Üyesi
Merhaba arkadaslar dun bsey yoktu bugün ise gittim gelsim bulutun gagasi kanamis ve kirilmis gibi duruyo. Bunu disi yapmis olabilir mi ama ben disimim yapabilcegni dusunmuyorum sizce nasil olmustur ? Duzelme.olur mu bi sknti olur mu düzelmesi icin ne yapablirim yardimci olurmusunuz lutfen ? 20180619_013905.jpg20180619_013901.jpg20180619_013850.jpg

1.Veteriner hekime götürün.
2.Eğer veteriner yoksa:
Gaga düzelebilir zamanla ama bu sırada acı çekiyor mu? Yem, su kullanabiliyor mu?
2.a) Zamanla gagası uzayacaktır. Sıkıntı yok.
2.b) Teramycın bir arkadaşım bunu kullanıyordu sizde kullana bilirsiniz.
Bildiğim bilgiyi sizinle paylaştım umarım geçici bir sıkıntıdır.

Oyla 0
Ya hani bizim tırnağımız gibi düşünürsek mantıklı uzamasını beklemek.
Ha şimdi araştırdım gaga düzelir ise siz kesmeyin gagası nın kendisi törpilesin bunun için kumlu tünekler var onları kullana bilirsiniz.

Oyla 0
Yem yeme su içmesin de bir sorun var. Bugun baktigim da kan daha daglmis.gibiydi neşesi falan herseyi yerin de eger uzama gerceklesirse bi sorun olcagini sanmiyorum durduk yere ilac krem de kullanmak istemiyorum. Eger uzarsa ve gecici biseyse bi mudahalede bulunmuycam.

Oyla 0
Geçmiş olsun. Çok ciddi bir kırılma gibi görünmüyor ama dikkat edilmesi gerekiyor Yiğit arkadaşımızın dediği gibi. Bazı durumlarda o kırılan kısmın kesilmesi gerekebiliyor. Bu yüzden bir veterinere gösterilmesi gereklidir diye düşünüyorum. Bence kavga etmişler gibi geldi. Cere üzerindede çizilme olmuş.

Keratinden oluştuğu için gagalar, kolay uzaması için bu maddeyi içeren yiyecekler, kremler kullanılabilir. Örneğin iyi haşlanmış yumurta, brüksel lahanası gibi. Yiğitin önerdiği krem de kullanılabilir. Birde yem yeme sıkıntısı gözlemleniyorsa elle besleme yapılmalıdır. Kabuksuz yemler, pelit yemler alınmalıdır.

Oyla 0
Bu kavga etmelerine ben hic dink gelmedim yani gormeedim kavga ettinlerini. Bu kavgalar eş tutmalarina sebep olur mu yada neler yapmam lazm sizce ?

Oyla 0
Tam ne olup bitiyor bilmediğimiz için şuan için bir şey yapmayın. Eğer kavga gözlemlenirse ayırmanızı öneririm. Dediğim gibi henüz eş döneminde değiller. Bu yüzden önce eş tutup tutmamaları değil, sağlıklı olmalarına dikkat etmek gerekiyor.

Oyla 0
Geri