Gaga uzaması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan avseque
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

avseque

Forum Sakini
Merhabalar tekrardan. Bu sefer de sıkıntı erkek kuşumda. Dışkısı yemesi içmesi hareketleri normal. Tüye girdi onun için de vitamin veriyorum. Son zamanlarda gagası çok uzadı. Kalamar kemiği var kafeste ama pek yanaşmıyor genelde dişi yiyor onu. Ne yapmalıyım? Ucu ince bir şekilde uzamış. Kesmeli miyim?

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 13
  • image.jpg
    image.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 13
Merhaba, evet kesmeniz gerekiyor. Kalamar kemiğini genelde ihtiyaç için tüketiyorlar. Törpüleme işlemleri için yeterli olmuyor bu tarz ürünler. 2. resimde alttan üste doğru çıkarken siyahlığın başladığı yerden yani incelmenin başladığı kısımdan itibaren kesilebilir duruyor. Yinede ölçüp biçiniz. Üst gaga alt gaganın her zaman üzerini kapatmalı.
Tırnak makası ile kolay kesilir. Tek yapmanız gereken kafasını sabit tutmak ve diline dikkat etmek.

Oyla 0
Merhaba, evet kesmeniz gerekiyor. Kalamar kemiğini genelde ihtiyaç için tüketiyorlar. Törpüleme işlemleri için yeterli olmuyor bu tarz ürünler. 2. resimde alttan üste doğru çıkarken siyahlığın başladığı yerden yani incelmenin başladığı kısımdan itibaren kesilebilir duruyor. Yinede ölçüp biçiniz. Üst gaga alt gaganın her zaman üzerini kapatmalı.
Tırnak makası ile kolay kesilir. Tek yapmanız gereken kafasını sabit tutmak ve diline dikkat etmek.
Anladım çok teşekkür ederim. Nedeni ne olabilir ki? Biraz araştırdım yetersiz beslenme karaciğer sorunları diyor.

Oyla 0
karaciğer sorunlarında hızlı uzama olabiliyor evet ama çok zor bir süreç. Uzun vadede yapılabilecek tek şey beslenme kalitesini arttırmak..

Oyla 0
karaciğer sorunlarında hızlı uzama olabiliyor evet ama çok zor bir süreç. Uzun vadede yapılabilecek tek şey beslenme kalitesini arttırmak..
Bizde de gaganın uzaması hızlı oldu. Beslenme kalitesini arttırmak için ne yapabilirim peki? Garden mix yem veriyorum. Yemine kapalı pakette aspur da aldım onu katıyorum. Haftada 1 dal darı. Gene haftada 1 havuçlu etimekli yumurta maması. Bunun dışında takviye olarak haftada birer defa omnivit vitamin ve entrobac probiyotik veriyorum. Orodigest iyi gelmedi diye entrobaca geçtim. Başka ne yapabilirim?

Oyla 0
Geri