Gaga uzunluğu normal mi ? Değilse ne yapılmalı

Ben gagasinin kesilme taraftarı değilim onun yerine gaga taşı ve tahta tünek kullanmanı öneririm minaral bloklarda iş görüyor ila kesicem dersen iyi keskin bir tırnak makası ile ucundan çok ufak bir parça alına bilir uzaman bir kişinin yapması daha doğru olur aksi taktirde kusunuza zarar verirsiniz

Oyla 0
Ben gagasinin kesilme taraftarı değilim onun yerine gaga taşı ve tahta tünek kullanmanı öneririm minaral bloklarda iş görüyor ila kesicem dersen iyi keskin bir tırnak makası ile ucundan çok ufak bir parça alına bilir uzaman bir kişinin yapması daha doğru olur aksi taktirde kusunuza zarar verirsiniz
Gaga taşı var tünelleri de tahta zaten neden böyle olmuş ki o zaman ?

Oyla 0
@rabiaygn Bana çok uzun gelmedi ama benim kuşumun da gagası yaklaşık 3 yıldır uzuyor ve ben kendim kesiyorum. Kendisine özel tırnak makası var sadece ona kullanıyorum. “V” şeklinde sağdan ve soldan kesiyorum. (Sivri olabilmesi için) Önemli olan damarına getirmemek. Bunun için ya gerçekten uzamasını bekleyip risk almadan kesersiniz ya da dikkatli bir şekilde hatta aydınlık bir vakitte keserseniz daha iyi olur. Yanlışlıkla fazla keser ve gagasını kanatırsanız sakin olun hemen pamuğu zeytinyağına batırın ve gagasına sürün kanın durmasını sağlayacaktır.

Not: Kuşun gagasını bir parmağınızla yukarı kaldırıp altına telefon feneri ile ışık tutarsanız gagasındaki damarın nerede olduğunu net görüp ona göre kesersiniz.

Son düzenleme:
Oyla 0
Geri