Merhaba, yanlış konu açtıysam kusura bakmayın. Kuşum son 1 haftadır keyifsiz kabarıp uyuyor, kafes tabanında bir şeyler arıyor bugün düşen yemleri almaya çalıştığını gördüm bazılarını da aldı ızgara aralarından, veterinere gittik (20 mayıs günü) ilk olarak göz kapanması ve kaşınma için gittik, (paraziti varmış) ense ilacı uygulandı ve bize 5 günlük avicare a vitamini verdiler, baş çevresinin döküldüğünü tüye girdiğini söylediler ama abartılcak bir derecede bir dökülüş yok bu kısmı anlayamadım. 4 gün kullandık a vitaminini göz düzeldi, kaşınma normal düzeyde. Dün yine gittik çünkü 2 3 gündür de arada kafes tabanında olmak üzere uyuklamalar devam ediyordu ve iştah azalması var. Dün bize antibiyotik ve elektrolit olan bir şırınga verdiler onu 5 gün 1 damla damlatın dediler. Bugün başladık. 2 3 gün önce ona versele laga prestige yem almıştım, petshop sahibi onun yavru muhabbetler için de uygun olduğunu söyledi ama iştahı da kötü olunca eski yemi tekrar aldım quik marka yavru muhabbet yemi şu an onu kullanıyorum.
Maviş 1 aydır bizimle ve 2.5 aylık civarı. Aldığımız zaman şu an vitamine gerek olmadığı söylendi 1 ay sonra gelin dediler o yüzden ben de ne vitamin kullandım ne mama. Belki de hata yaptım bilmiyorum. Hiçbir zaman çok keyifli bir kuş olmadı ama böyle de değildi. Öterdi dışarı çıkmak için bizi rahatsız ederdi, şimdi yine ötüyor ama oldukça az, dışarı çıksa bile uyuyor bir süre sonra. Oldukça dikkat etmeye çalışıyorum, belki yanlış bir yöntemdir ama cam açılacağı ya da uyuyacağı zaman başka odalara alıyorum etkilenmemesi için.
Kuşumun gagasının kenarında öncelikle sağda çıkıntı fark ettim veteriner dün kabuk dedi ve aldı. Bugün sol tarafta bunu farkettim o yüzden biraz endişelendim. Dün veterinerde ellerine almaya çalışırlarken de cama çarptı 2 3 kez. Sizce bu nedir gaga ile ilgili bir sorun olabilir mi?
Maviş 1 aydır bizimle ve 2.5 aylık civarı. Aldığımız zaman şu an vitamine gerek olmadığı söylendi 1 ay sonra gelin dediler o yüzden ben de ne vitamin kullandım ne mama. Belki de hata yaptım bilmiyorum. Hiçbir zaman çok keyifli bir kuş olmadı ama böyle de değildi. Öterdi dışarı çıkmak için bizi rahatsız ederdi, şimdi yine ötüyor ama oldukça az, dışarı çıksa bile uyuyor bir süre sonra. Oldukça dikkat etmeye çalışıyorum, belki yanlış bir yöntemdir ama cam açılacağı ya da uyuyacağı zaman başka odalara alıyorum etkilenmemesi için.
Kuşumun gagasının kenarında öncelikle sağda çıkıntı fark ettim veteriner dün kabuk dedi ve aldı. Bugün sol tarafta bunu farkettim o yüzden biraz endişelendim. Dün veterinerde ellerine almaya çalışırlarken de cama çarptı 2 3 kez. Sizce bu nedir gaga ile ilgili bir sorun olabilir mi?