Gallah kakadu papağanı dışkılama sorunu

Furkangl

Yeni Üye
Merhaba Gallah kakadu papağanım var. Dışlkılarken zorlanıyor ıkınırken ince bir ses çıkarıyor. Ama kabız değil cıvıka yakın dışkılıyor. Ne yapmalıyım acaba ?

Ekli dosyalar

Nasıl beslendiğini yazar mısınız sanki yağlı bir diyet uygulanıyor kuşa. Bağırsakta enfeksiyon ihtimali de var yanlış besleme temelli bir sorunda olabilir. Detayları bilmeliyiz. Takviye kullanıyordanız neler kullandığınızı da yazın.

Nasıl beslendiğini yazar mısınız sanki yağlı bir diyet uygulanıyor kuşa. Bağırsakta enfeksiyon ihtimali de var yanlış besleme temelli bir sorunda olabilir. Detayları bilmeliyiz. Takviye kullanıyordanız neler kullandığınızı da yazın.
Aslında pek çok çeşitli yem kullanmaya çalıştım ancak içlerinden hep çekirdekleri seçip yiyor. Hatta alışkanlığı değişsin diye pelet yem önermişlerdi onu da kullandım ancak yemiyor yere atıyor çekirdekleri seçiyor yine pelet yemle birlikte az da olsa koyduğum çekirdekleri. En son 4 haftadır falan ben de çiğ küçük ay çekirdeği almıştım pet shoptan onu verdim diğer yemi bitmişti.
Bu şikayetlerini son 1- 2 haftadır fark ettim,yeni başladı sanırım. Yani aslında dediğiniz gibi neredeyse tek çeşit besleniyor, çekirdek de yağlı ama değiştirmek için uğraştım aç bıraktım, diğer içinde meyve kurusu da olan çeşitli yemleri ve sonrasında son çare pelet yemi yesin diye ama yemedi, belki de daha fazla direnmeliydim ama aç kalıyor bu sefer de. Bahsettiğiniz dışkılama sorunu da bununla ilgiliyse ne yapmalıyım acaba.

kuşun videosunu da gormek gerekir , kafes tabanindaki dıskilari da cekerek. ne kadar cok bilgi o kadar kolay destek, daha doğru yorum. basit bir sindirim/beslenme sorunu ya da ciddi bir enfeksiyon başlangıcı da olabilir

youtube.a yükleyip burada link paylaşabilirsiniz
Ikınmasını yakalayabildiğim bir video çekmeye çalışıp paylaşayım İnşallah, teşekkürler

elinizdeki ürünleri de belirtirseniz sevinirim. Trichomanas dışkılarını andırır bir görüntü var.

elinizdeki ürünleri de belirtirseniz sevinirim. Trichomanas dışkılarını andırır bir görüntü var.
Birçok yem denemiştim dediğim gibi ama yaklaşık 2 aydır çiğ çekirdek veriyorum çoğunlukla. Denediğim yemler şöyle:
-Gold wings the best kuru meyveli
-Garden mix
-Nutibird versele laga p15 ( yemeke seçme alışkanlığı gider diye önerdiler)
-Versele laga prestij
-Enjoy papağan yemi (en son bunu aldım pet shopda sadece bu ürün olduğu için)
Ancak hangisini verirsem vereyim içlerinden çekirdekleri seçip yiyor neredeyse her zaman, nadiren yer fıstığını kabuğunu kırıp yiyor, kuru meyveleri mısırları ve diğer tüm ürünleri yere atıyor. P15 pelet yeme yaklaşmıyor bile nerdeyse. Yem olayı sürekli böyle ama bahsettiğim dışkılama problemi 1-2 haftalık diye düşünüyorum, çünkü ıkınırkenki sesleri yaklaşık bu sürelerdir duyuyorum.

Bu da biraz daha net bir gayta fotoğrafı.
Yağlı beslenmeden kaynaklandığını tahmin etmiştim. Ikınması da o sebeple oluyor. Size önerim mutlaka beslenmesini çeşitlendirin. Az yağlı tohumlar da yemeli. Enzim içerikli bir probiyotik başlayın mutlaka. Pelet yeme alıştırabilseydiniz süper olurdu. Pelet yeme alıştırma yöntemlerini forumdan bulup uygulayın ve mutlaka pelet yeme geçiş yapın. Multi vitamin kullanmıyorsanız başlayın.

Yağlı beslenmeden kaynaklandığını tahmin etmiştim. Ikınması da o sebeple oluyor. Size önerim mutlaka beslenmesini çeşitlendirin. Az yağlı tohumlar da yemeli. Enzim içerikli bir probiyotik başlayın mutlaka. Pelet yeme alıştırabilseydiniz süper olurdu. Pelet yeme alıştırma yöntemlerini forumdan bulup uygulayın ve mutlaka pelet yeme geçiş yapın. Multi vitamin

Yağlı beslenmeden kaynaklandığını tahmin etmiştim. Ikınması da o sebeple oluyor. Size önerim mutlaka beslenmesini çeşitlendirin. Az yağlı tohumlar da yemeli. Enzim içerikli bir probiyotik başlayın mutlaka. Pelet yeme alıştırabilseydiniz süper olurdu. Pelet yeme alıştırma yöntemlerini forumdan bulup uygulayın ve mutlaka pelet yeme geçiş yapın. Multi vitamin kullanmıyorsanız başlayın.
Çok teşekkürler Selçuk Bey teşhisiniz ve detaylı anlatımınız için. Uygulayayım İnşallah dediklerinizi. Forumdan paylaşabiliyor muyuz bilmiyorum ama bahsettiğiniz içeriğe uygun yem ve probiyotik öneriniz olabilirse de sevinirim

Geri