Aslında pek çok çeşitli yem kullanmaya çalıştım ancak içlerinden hep çekirdekleri seçip yiyor. Hatta alışkanlığı değişsin diye pelet yem önermişlerdi onu da kullandım ancak yemiyor yere atıyor çekirdekleri seçiyor yine pelet yemle birlikte az da olsa koyduğum çekirdekleri. En son 4 haftadır falan ben de çiğ küçük ay çekirdeği almıştım pet shoptan onu verdim diğer yemi bitmişti.Nasıl beslendiğini yazar mısınız sanki yağlı bir diyet uygulanıyor kuşa. Bağırsakta enfeksiyon ihtimali de var yanlış besleme temelli bir sorunda olabilir. Detayları bilmeliyiz. Takviye kullanıyordanız neler kullandığınızı da yazın.
Ikınmasını yakalayabildiğim bir video çekmeye çalışıp paylaşayım İnşallah, teşekkürlerkuşun videosunu da gormek gerekir , kafes tabanindaki dıskilari da cekerek. ne kadar cok bilgi o kadar kolay destek, daha doğru yorum. basit bir sindirim/beslenme sorunu ya da ciddi bir enfeksiyon başlangıcı da olabilir
youtube.a yükleyip burada link paylaşabilirsiniz
Birçok yem denemiştim dediğim gibi ama yaklaşık 2 aydır çiğ çekirdek veriyorum çoğunlukla. Denediğim yemler şöyle:elinizdeki ürünleri de belirtirseniz sevinirim. Trichomanas dışkılarını andırır bir görüntü var.
Yağlı beslenmeden kaynaklandığını tahmin etmiştim. Ikınması da o sebeple oluyor. Size önerim mutlaka beslenmesini çeşitlendirin. Az yağlı tohumlar da yemeli. Enzim içerikli bir probiyotik başlayın mutlaka. Pelet yeme alıştırabilseydiniz süper olurdu. Pelet yeme alıştırma yöntemlerini forumdan bulup uygulayın ve mutlaka pelet yeme geçiş yapın. Multi vitamin kullanmıyorsanız başlayın.Bu da biraz daha net bir gayta fotoğrafı.
Deneyeyim İnşallah teşekkür ederim, önereceğiniz bir ürün olursa sevinirm ancak forumdan öneride bulunamıyorsanız ben bir şekilde bulmaya çalışırımÜç gün üst üste probiyotik kullanın bakalım farkedicekmi..
Yağlı beslenmeden kaynaklandığını tahmin etmiştim. Ikınması da o sebeple oluyor. Size önerim mutlaka beslenmesini çeşitlendirin. Az yağlı tohumlar da yemeli. Enzim içerikli bir probiyotik başlayın mutlaka. Pelet yeme alıştırabilseydiniz süper olurdu. Pelet yeme alıştırma yöntemlerini forumdan bulup uygulayın ve mutlaka pelet yeme geçiş yapın. Multi vitamin
Çok teşekkürler Selçuk Bey teşhisiniz ve detaylı anlatımınız için. Uygulayayım İnşallah dediklerinizi. Forumdan paylaşabiliyor muyuz bilmiyorum ama bahsettiğiniz içeriğe uygun yem ve probiyotik öneriniz olabilirse de sevinirimYağlı beslenmeden kaynaklandığını tahmin etmiştim. Ikınması da o sebeple oluyor. Size önerim mutlaka beslenmesini çeşitlendirin. Az yağlı tohumlar da yemeli. Enzim içerikli bir probiyotik başlayın mutlaka. Pelet yeme alıştırabilseydiniz süper olurdu. Pelet yeme alıştırma yöntemlerini forumdan bulup uygulayın ve mutlaka pelet yeme geçiş yapın. Multi vitamin kullanmıyorsanız başlayın.
Tamamdır,teşşekür ederim..Prozim plus, probac olabilir. Pelet yem olarak da versele laga kullanabilirsiniz.