Gece hapşırma videolu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hasan.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hasan.

Veteran
Gecen de bir konu açmıştım @Doğanay Y. @Kaan Omurtak ilgilenmişti bu sefer videosunu çektim gece yapıyor bu hareketi. Videonun son saniyelerinde 2-3 kez yaptı. Bu normal mi anormal mi
Bir de burada kursak mantarı adlı konuyu okumuştum ve bir değerlendirme yaptim

Her gün suyunu degistiririm, meyve sebze ve mamalar 10 saatten fazla durmaz, kafesi max 5-6 güne bir temizlerim, Garden Mix yem kullanırım, 2 güne bir yem uflerim. Kuşum bir tek bana kur yaparken yem kusuyor 2-3 adet onların 1 tanesini de bazen yemeye çalışıyor ve ben engelleyemessem yiyiyor. Vitamin probiyotik fln haftada 1 düzenli olarak veririm. Bir tek o olay yüzünden sıkıntı olur mu onu da nasıl engellerim

Çözüm
Bir sorun yokmus kusumda. Ne bir diski sorunu, ne de solunum sorunu. Bos yere korktum :mad: uzun sure yanan lambalar da ortam isisina katki sagliyormus. İsiya çok duyarlı m. kuslari da bu ani sıcaklık degisiminden etkilenip hapsirabiliyormus. Kusunuz boyle yapıyorsa endise etmeyin bir sorun yok.
Videoda tv acikti kusura bakmayın 20 sn den sonra 3 defa hapsiriyor gibi ses çıkarıyor ondan sonra derin bir soluk alıyormuş gibi ses çıkmış fakat öyle değil öyle bir şey yapmıyor

Oyla 0
Benim kuşumda geçenlerde aşırı hapşırıyordu. Burnundan sıvı akıyordu artık ilerlemişti. Her sıvı aktiginda pecetinin ucuni tutardim burnuna siviyi emerdi rahatlardi biraz. 3 gün Multivitamin verdim. Ortam ısısı çok önemli sicak bir yerde olmasi lazim. Şuan hapşırması geçti. Bazen tek tük yapıyor ama sıvı akmıyor artık.

Oyla 0
Hapşırma sesi değil bence.. hapşırırken görüyor musunuz?
Yok görmüyorum videodaki gibi işte odanın sıcakligi da iyi zaten iyi olmasa ışık açıkken de yapardı sadece ışık kapalıyken yapıyor onun dışında nadir hapsiriyor bu hapşırma mi bilemedim videoda ses biraz değişik çıkmış

Oyla 0
Gece korkusu olabilir. İç çekiş tarzı bir ses işittim ama yanıltıyor olabilir TV.

Oyla 0
Muhtemelen kuşunuzda solunum problemi mevcut. Gün içinde bir video talep edeceğim hallerini gözlemek için. Birde dışkı
tamam yaklasik 1 saat sonra kuyrugunu ve diskisini atacagim. solunum problemi oldugunu düsünmüyorum abi cünkü kuyrugu normal sallanıyor ve hiriltili bir sesi yok videoda galiba tv yüzünden o sesi cikardiktan sonra derin bi nefes aliyomus gibi cikmis ama oyle degil yine de size atacagim

Oyla 0
Video da bu kusum burda yemek yiyordu o sırada çektim yemek yerken kuyruğu bu şekilde bence bir sıkıntı yok ama tabi siz daha bilgilisiniz

Oyla 0
Dışkı probiyotik ve elektrolit desteği istiyor.
Kuyruk atmasını tünekte daha iyi anlarız ama pek atıyor gibi durmuyor.

Oyla 0
Telefonu gorunce yerinde durmuyor o yuzden yem yerken çekebildim tekrar cekebilirsem cekerim dışkısı kotu mu yani elektrolit dediginizi bilmiyorum fakat probiyotigi var her hafta düzenli veririm hem de mamasına katarim bi de vitamini var onu da düzenli olarak suyuna katarim haftada bir

Oyla 0
Bu arada belirtiyim kusuma yumurta mamasi yaptim o mamayı yiyince dışkısı biraz kahverengi cikiyor neden bilmiyorum ama oyle gorduyseniz sebebi bu @Doğanay Y.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Oyla 0
Bir sorun yokmus kusumda. Ne bir diski sorunu, ne de solunum sorunu. Bos yere korktum :mad: uzun sure yanan lambalar da ortam isisina katki sagliyormus. İsiya çok duyarlı m. kuslari da bu ani sıcaklık degisiminden etkilenip hapsirabiliyormus. Kusunuz boyle yapıyorsa endise etmeyin bir sorun yok.

Son düzenleme:
Oyla 0
Çözüm
Bu kadar kesin yargılı olmayınız. Hapşurma belirtisi bir çok kuş hastalığının ortak belirtilerinden. Sizin kuşunuzda belki dediğiniz gibi ama genel geçer bir bilgi olamaz bu.

Oyla 1
Bu kadar kesin yargılı olmayınız. Hapşurma belirtisi bir çok kuş hastalığının ortak belirtilerinden. Sizin kuşunuzda belki dediğiniz gibi ama genel geçer bir bilgi olamaz bu.
dogru fakat gün icinde yem ve su içmek haric asiri nadiren hapsiran kus geceleri hapsiriyorsa bnce bu bi hastalik belirtisi degil tamamen isi degisiminden kaynaklidir

Oyla -1
Geri