GEÇMEYEN İSHAL< Lütfen yardım edin

LimonBulut

Yeni Üye
Kuşlarım neredeyse 6 gündür ishal. Yaşadığım yerde sadece kanatlı arkadaşlarımızdan anlayan veteriner yok. Normal bir veterinere götürdük 5 gün önce. Avisol-B'ye antibiyotik ve ateş dürücü karıştırıp verdi. 3 gün sabah akşam 2 damla olacak şekilde kullandık suluklarında da 5 gün kaldı. Ama hiçbir faydası olmadı. Son iki gündür bir kez yoğurt verin dedi doktor probiyotik olarak onu da veriyoruz. Yine bir düzelme yok. İştahları ilk günden beri var, yem yiyorlar ama durumları stabil. Çok halsizler, kendilerini kabartıp yatıyorlar. Sıcak yerde tutuyorum, dal darı, aspur vs.veriyorum. Bugün yine veterinere gittik CESAMOLİN verdi. 2 gün kullanın dedi. Korkuyorum bünyelerine ağır gelir diye ama vereceğim. Konuyla ilgili bilgisi olan bize yardım etsin lütfen. Kuşlarımı kaybetmek istemiyorum. bu arada ikisini birbirinden ayırdım dışkıları biraz farklı diye

Ekli dosyalar

• l.jpg
    l.jpg
    453.5 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_4042.jpg
    IMG_4042.jpg
    341.9 KB · Görüntüleme: 9
  • IMG_4044.jpg
    IMG_4044.jpg
    451.6 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_4045.jpg
    IMG_4045.jpg
    195.8 KB · Görüntüleme: 7
Merhaba, çok geçmiş olsun. Verilen antibiyotiğin adını öğrenme şansınız var mı?
Bakteriyel bir enfeksiyon gibi görünüyor. Bactrim veya baytril kullanırdım şahsen ben. Enerjilerini toplamaları için elektrolit takviyesi yapabilirsiniz.

ilaç pek çalışmamış görünüyor. Toparlamadığından bahsettiğim ilaçlardan birini almak daha uygun olur

cesamolin'i geçici olarak kullanabilirsiniz ancak sistemik etkiye sahip değildir, fazla işe yaramaz

@Doğanay Y. hocanin yazdiği aşağıdaki ilaçlardan birini acil temin ediniz

baytril veteriner kliniklerinde satilır

bactrim eczanede satilır, doktor ya da diş hekimi reçetesi gerekir

Casomolin'i ilk kez kullandım bir doz olarak, doğubayazıt'ta yaşıyorum yazdığım saatte ilaçları temin etmem mümkün değildi, ya casomolin'i verecektim ya da hiçbir şey vermeyecektim. İlacı verdim ama 10 yıllık sarı yavrumu kurtaramadım... Böyle bir şey yazacağım aklıma gelmezdi daha bir hafta on gün önce beraber konuşuyorduk... Diğeri bebek henüz üç aylık. Diğer ilacı alıp versem bünyesine çok ağır gelir mi bilmiyorum. Alırsam kullandığı üçüncü ilaç olacak. Sayfayı önce görüp yazsaydım bir şeyler değişir miydi, yavrumun vakti mi bu kadardı bilmiyorum. Elimden ne geliyorsa yapmaya çalıştım umarım hiçbir kuş hastalanmaz

Casomolin'i ilk kez kullandım bir doz olarak, doğubayazıt'ta yaşıyorum yazdığım saatte ilaçları temin etmem mümkün değildi, ya casomolin'i verecektim ya da hiçbir şey vermeyecektim. İlacı verdim ama 10 yıllık sarı yavrumu kurtaramadım... Böyle bir şey yazacağım aklıma gelmezdi daha bir hafta on gün önce beraber konuşuyorduk... Diğeri bebek henüz üç aylık. Diğer ilacı alıp versem bünyesine çok ağır gelir mi bilmiyorum. Alırsam kullandığı üçüncü ilaç olacak. Sayfayı önce görüp yazsaydım bir şeyler değişir miydi, yavrumun vakti mi bu kadardı bilmiyorum. Elimden ne geliyorsa yapmaya çalıştım umarım hiçbir kuş hastalanmaz
çok üzücü hocam :( küçük kuşunuz için biraz bekleyin derim. Detaylı bir kafes ve aksesuar temizliği yapınız ve bağışıklığını iyi tutmaya çalışınız.

Bir yerde okumuştum, muhabbet kuşlarında geçmeyen ishal için eczanelerde hazırlanan %5 lik lugoldan suyunun içine 1-2 damla verilince çok faydalı olduğunu. Hem antibiyotik değil. İsterseniz bir deneyin. İnşallah şifaya kavuşur kuşunuz

Bir yerde okumuştum, muhabbet kuşlarında geçmeyen ishal için eczanelerde hazırlanan %5 lik lugoldan suyunun içine 1-2 damla verilince çok faydalı olduğunu. Hem antibiyotik değil. İsterseniz bir deneyin. İnşallah şifaya kavuşur kuşunuz
iyot takviyesinden fazlası değil gibi, elektrolitten çokta farklı sayılmaz aslına bakarsanız. Geçmeyen ishal için yeterli gelmez ancak iyot takviyesi kuşlar için oldukça önemlidir, aşırı atlanıyor

Geri