Geçmeyen Solunum Problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Murat S.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Murat S.

iyikus.com Üyesi
Irkı : Jumbo
Cinsiyeti : Dişi
Kilosu : 46 gram
<a href="https://hizliresim.com/s3oeiij"
Rahatsızlıkları : Uçtuktan sonra Fiyk,Fiyk Ses,ardından aksırma.Kafasını kaşırken aksırma,Bazen az dışkılama.Yulaf ve kızıl tilki dal darıdan başka birşey yiyememesi.
Önceden kullandığı ilaçlar : Doksisiklin,Baytril,Flagly
Önceden kullandığı takviyeler : Tidibiotic,Gastroduosol,Vinegar Ginger.Nutriguard vitamin
Şimdi Kullandığı ilaçlar :
•Sabah 1 damla avicare tanachetum parthenum
•Sabah Enjektör ile 1 damla Sambucus Nigra
•Sabah Enjektör ile 1 damla Hepacarnitol ( Karaciğer Takviyesi)
•Cleansing Tea Veda
Her sabah toz haline getirilerek yulafa katılıyor.(8 Aydır aksatmadan kullanmakta)
•Cortair 0.25 mg 0.5 ml ilaç 0.5 ml izotonik serumla karıştırılarak sabah akşam nebulizer ile veriliyor.
•100 ml Suluğa : Agriton probiotic birds probiyotik 1ml 30 gündür kullanıyor.
•100 ml suluğa Kanatlı Oil Respiratory Turbo 5 damla
•Akşam yatırmadan önce : Enjektör ile Avicare Echinesia Purpera
•Aminosol Haftada 3 kez 100ml suluğa 2 damla.
Sonuç geçmeyen fikleme sesi ve aksırık
5 Gün önce Tetradox kapsül 10ml suda sulandırılarak sabah ve akşam enjektörle verildi 4 gün kullanıldı.Sonuç alınamayınca bırakıldı.
3 gün İyot damla verildi.
Kuşumuzun videosu bu :
Oyun alanına koyduğum yemleri deviriyor,bazen durgun bazen neşeli oluyor.Neden olduğunu anlayamıyoruz.
Telefonumun üstünde tüylerini temizlerken çıkardığı ses ;
Son 5 günlük dışkıları ;

Toplamda 6 kez röntgeni çekildi,dışkı tahlilleri yapıldı.12 kere veterinere gidildi.Fik fik yaparsa nebulizer vermem gerektiği söylendi,Solunum problemi desek benziyor kuyruğunda atma yok.
Bu durumu yaşayan oldumu kuşlarında ? Nelerle iyileştirdiniz ? Kullanmadığım bir Azitromisin ve Tylosin kaldı birde Triflucan.Respiratory Turbo verdiğim zaman aksırırken su gibi sıvı şeyler atıyor.Triflucan kullansam acaba düzelirmi ? Kursak mantarı böyle belirtiler gösterirmi ?

Son düzenleme:
Hastalığı kronikleşmiş olabilir veya ilaç kullanımına ek triflucan da verilebilir. Doksisiklin etken maddesi tekrar devreye girebilir. Yem konusunda değişim şart. Verilen tohumlar ödül yemi olarak kullanilabilecek türden
Videoları izleyemedim. Silinmis görünüyorlar, tekrar açar mısınız?

Bir ihtimalde jumbo kuşlarda davranışsal olarak solunum problemi varmış gibi hareketler olabiliyor.

Hastalığı kronikleşmiş olabilir veya ilaç kullanımına ek triflucan da verilebilir. Doksisiklin etken maddesi tekrar devreye girebilir. Yem konusunda değişim şart. Verilen tohumlar ödül yemi olarak kullanilabilecek türden
Videoları izleyemedim. Silinmis görünüyorlar, tekrar açar mısınız?

Bir ihtimalde jumbo kuşlarda davranışsal olarak solunum problemi varmış gibi hareketler olabiliyor.
Hocam çıkardığı sesler bu
Omzuma uçtuktan sonra
Kenarda hareketsiz uzun süre durunca,kaşınırken çıkardığı aksırık sesi son saniyelere doğru duyuluyor ;
Dinlenik dururken çıt pıt ses çıkarması ;
Videolar ;

Kaşınınca aksırırken
Birde çok fazla grit kum tüketiyor
Doksisiklini 4 gün kullandım baktım bir değişme yok bıraktım.Elimde azitromisin yada tilosin olsa denerdim.

Son düzenleme:
yoğun kum tüketimi varsa eğer genelde sindirim kaynaklı durumlara odak gitmek gerekiyor ancak bazen tüketiyor gibi görünüp sadece ağzında çevirip tabana dökebiliyorlar. Bu durum var mı kontrol edilmeli.

yoğun kum tüketimi varsa eğer genelde sindirim kaynaklı durumlara odak gitmek gerekiyor ancak bazen tüketiyor gibi görünüp sadece ağzında çevirip tabana dökebiliyorlar. Bu durum var mı kontrol edilmeli.
Baktım hocam çoğunu aşağı atıyor,gagası ile karıştırıyor.Kumların tozlu olması solunum hastalığı,aksırma yaparmı ? Versele laga kullanıyorum kumu kumluğa dökerken toz çıkıyor.

Baktım hocam çoğunu aşağı atıyor,gagası ile karıştırıyor.Kumların tozlu olması solunum hastalığı,aksırma yaparmı ? Versele laga kullanıyorum kumu kumluğa dökerken toz çıkıyor.
hayır pek bununla ilgili değil ancak uzun süre bekleyen bir kumsa yenileyiniz. Aslında her hafta kumunun değişmesi gerekiyor. En çok atlanan şeylerden bir tanesi.
Eğer ilaç başlanacaksa ağızdan sabah akşam 7 gün uygulama yapın derim. Tedavi sonrası toparlamaz ise solunum problemine başka bir açıdan bakmak gerekiyor. İlaçtan bir iki gün önce, bir damla vilmectin uygulaması yapınız (ense).

hayır pek bununla ilgili değil ancak uzun süre bekleyen bir kumsa yenileyiniz. Aslında her hafta kumunun değişmesi gerekiyor. En çok atlanan şeylerden bir tanesi.
Eğer ilaç başlanacaksa ağızdan sabah akşam 7 gün uygulama yapın derim. Tedavi sonrası toparlamaz ise solunum problemine başka bir açıdan bakmak gerekiyor. İlaçtan bir iki gün önce, bir damla vilmectin uygulaması yapınız (ense).
Hocam kumluk ihtiyaca göre ekliyorum ben,mesela haznedeki kum azalınca yukarıdan ekleme yapıyorum.Böylelikle taze olmuş oluyor.Birde o eşeledikçe yenisi geliyor hazneden.

Geri