Göbüş Kuşum Hasta mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yeliz B.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yeliz B.

iyikus.com Üyesi
Öncelikle herkese merhabalar. Geçen yıl hasta olan kuşumun neyi olduğunu sayenizde öğrenip ölümden döndürmüştüm bu yüzden yardımcı olan herkese tekrar teşekkür ederim. Bu sefer geçen yaz annemin camına gelen ve sahibini bulamadığımız erkek muhabbet kuşu ile ilgili yardımınıza ihtiyacım var. Göbüş kaç yaşında bilmiyoruz geldiğinden beri karnında bir şişlik ve pek uçamıyor. Çok yem yiyor fakat su pek içmiyor. İnsana çok yakın bir kuş birkaç gündür benim evimde ve özellikle sabahları yem yerken tuhaf bir ses çıkarıyor daha öncede yapıyormuş. Hareketleri iyi ama hasta mı değil mi anlayamıyorum bu yüzden yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba, kuşunuzda yağlanma var gibi. Ses ise bir alışkanlığı olabilir. Bazı kuşlar yem kabında ötüşleriyle veya konuşmasıyla diyelim oynayabiliyor. Bu durum değilse ki videoda çok kestiremedim solunum problemi olabilir.

Çok teşekkür ederim. Kuşu bulduğumuzda da karnında böyle bir şişlik vardı yaklaşık 1 yıldır böyle eski sahibi kuşu sanırım ekmek gibi şeylerle beslemiş çünkü ekmeği görünce çıldırıyor resmen ama tabi kü vermiyoruz. Uçamaması da yağlanmadan olabilir mi? Birde solunum sıkıntısı varsa sürekli mi yapar bu sesi yoksa arada bir mi acaba?

Çok teşekkür ederim. Kuşu bulduğumuzda da karnında böyle bir şişlik vardı yaklaşık 1 yıldır böyle eski sahibi kuşu sanırım ekmek gibi şeylerle beslemiş çünkü ekmeği görünce çıldırıyor resmen ama tabi ki vermiyoruz. Dün sabah ki dışkısı bu şekildeydi. Mavi olan benim kuşum oda erkek ama yeşil olan ona göre baya iri resimde anlaşılıyor mu bilmiyorum ama göbekli. Uçamaması da yağlanmadan olabilir mi? Birde solunum sıkıntısı varsa sürekli mi yapar bu sesi yoksa arada bir mi acaba?

Ekli dosyalar

• IMG-20230506-WA0004.jpg
    IMG-20230506-WA0004.jpg
    179.1 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG-20230504-WA0023.jpg
    IMG-20230504-WA0023.jpg
    120.8 KB · Görüntüleme: 9
Dün sabah ki dışkısı bu şekildeydi. Mavi olan benim kuşum oda erkek ama yeşil olanın yarısı kadar anca

evet vücut ağırlığını taşıyamaması kötü uçmasına sebep olabilir. Ek olarak tüy eksiklikleri, kondisyon sorunları, az uçma tecrübesi olması, çok sık olmasa da kanatlarda tutulmaya neden olan salmonella problemleri uçuşu etkileyebilir. Dışkısı oldukça iyi görünüyor.

evet vücut ağırlığını taşıyamaması kötü uçmasına sebep olabilir. Ek olarak tüy eksiklikleri, kondisyon sorunları, az uçma tecrübesi olması, çok sık olmasa da kanatlarda tutulmaya neden olan salmonella problemleri uçuşu etkileyebilir. Dışkısı oldukça iyi görünüyor.
Bugün dün ki gibi sesler çıkarmadı pek daha iyi gibi sanki. Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız🙏 umarım hiç bir hastalığı yoktur güzel oğluşumun

Ekli dosyalar

Bu videoyu az önce çektim böyle garip bir ses çıkarıyor iyi bugün dedim ama bu normal bi nefes alma değil sanki. Dediğiniz gibi solunum yolunda sıkıntı olabilir mi acaba 😔

Kuş kumu kullaniyor musunuz? Bu hareketi genelde hafif sindirim sorunu yaşadığında sık tekrar ediyorlar. Gagası sanki bir tık uzun gibi geldi gözüme. Öyle ise bir miktar kisaltmakta yarar var.
Yumuşak gıdaları ne sıklıkla veriyorsunuz?

Bu videoyu az önce çektim böyle garip bir ses çıkarıyor iyi bugün dedim ama bu normal bi nefes alma değil sanki. Dediğiniz gibi solunum yolunda sıkıntı olabilir mi acaba 😔

Kuş kumu kullaniyor musunuz? Bu hareketi genelde hafif sindirim sorunu yaşadığında sık tekrar ediyorlar. Gagası sanki bir tık uzun gibi geldi gözüme. Öyle ise bir miktar kisaltmakta yarar var.
Yumuşak gıdaları ne sıklıkla veriyorsunuz?
Normalde kuş annemin evinde kalıyor bikaç gündür bende. Muhtemelen kuş kumu hiç vermedi ama şuanda var yemliğine koydum. Dediğim gibi camda bulmuştuk önceki sahibi galiba ekmek vs çok yedirmiş. Şuan yem, yeşillik, meyve, vitamin ve arada bir dal darısı dışında birşey vermiyoruz. Dışkısını yaparken biraz zorlanıyor gibi ve suyu zorla içiriyorum çok nadir içiyor.

Brokoli, roka gibi sebzeler sununuz. Ayni şekilde prebiyotikler, probiyotikler de kabızlikta daha sık gözlemlediğimiz bu davranışını kesecektir.

Brokoli, roka gibi sebzeler sununuz. Ayni şekilde prebiyotikler, probiyotikler de kabızlikta daha sık gözlemlediğimiz bu davranışını kesecektir.
Tamamdır. Prebiyotik yeme karıştırılanlardan var veteriner kız kardeşimin sultan papağanına hastayken vermişti o olur mu acaba? Astım ya da bronşit gibi birşey değildir umarım sizce veterinere götürmelimiyim?

Ekli dosyalar

Tamamdır. Prebiyotik yeme karıştırılanlardan var veteriner kız kardeşimin sultan papağanına hastayken vermişti o olur mu acaba? Astım ya da bronşit gibi birşey değildir umarım sizce veterinere götürmelimiyim?
Genel bir kontrol için gitmeli bence. İmkaniniz varsa tabi 🤗
Ortama yeni geldiğinden farklı tepkiler veriyor olabilir. Bu nedenle doğrudan solunum problemi diyemem. Üşütme ihtimali de çok yüksek

Genel bir kontrol için gitmeli bence. İmkaniniz varsa tabi 🤗
Ortama yeni geldiğinden farklı tepkiler veriyor olabilir. Bu nedenle doğrudan solunum problemi diyemem. Üşütme ihtimali de çok yüksek
Tabi ki götürürüm tek sıkıntımız bulunduğum şehirde kuşlardan anlayan veteriner yok denecek kadar az maalesef 🙄 acaba benim evimdeki kuşla yan yana gelince strese mi girdi mümkün olduğunca ayrı yerlerdeler aslında mda ama evde farklı tabi ben onu hiç düşünemedim sanırım 😔 birde kafesini değiştirdik küçük diye epey bi stres yaşattık galiba minik kuzuya

Herkese merhabalar uzun zaman sonra tekrar yazıyorum sizlere. Bikaç gündür Göbüş kuşumuz hasta 😞 nefes alırken tuhaf bir ses çıkarıyor ve sürekli pıskırıyor. Gagasında siyahlık oluşmuş ve çok halsiz genelde bu şekilde uyuyor. Göbüşü 1 yıl önce annemin balkon camında bulmuştuk biraz kilolu olduğu için adını Göbüş koyduk kaç yaşında olduğunu bilmiyoruz. Çok cana yakın insan canlısı bir kuş annemle aralarında çok güzel bir bağ var ölürse çok üzülürüz 😞 geçen hafta kız kardeşim dişi bir kuş almıştı belki çift olurlar diye Göbüşü alıp yanına götürdü çok mutlu gibiydi ama sonra hastalandı nedense bizde eve geri getirdik. Durumu iyice kötüleşti daha öncede hastaydı sizlere sormuştum sonra düzeldi ama şuan durumu daha kötü gibi. Videolarını ve resimlerini ekliyorum yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler🙏

Ekli dosyalar

• IMG_20231116_205358_436.jpg
    IMG_20231116_205358_436.jpg
    138.1 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG-20231116-WA0005.jpg
    IMG-20231116-WA0005.jpg
    209.5 KB · Görüntüleme: 5
Geri